Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 59 371
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
Аз имам от 25.11 и още ги чакам, последната направена е на 01.12. Нито една не е дошла.

# 496
Поръчах на 23 ноември, дойде на 6 дек.

# 497
Покупка от немския амазон от 30.11., директно до бг, с дата на доставка 18.12,  днес ни в клин ни в ръкав от Екон ми звънят, че са на адреса. Разбира се, че не бях подготвена. Помолих пренасочване до офис на Еконт, което се таксува. Струва ми се, че отново ще се върва на изпитания метод за поръчка с превозвач - предвидимо, безпроблемно и точно. Благодаря от такваз услуга до бг, гадаене на тука има тука нема и гонене с куриери....Disappointed

# 498
Поръчка от 2 декември доставена днес. Не бих предпочела превозвач. Доставката до БГ с Амазон ми е безплатна.

# 499
Благодаря за линка. Някой има ли наблюдение над марката? Чудя се дали да не взема един куфар

# 500
milena12345, American Tourister е собственост на Samsonite, който са №1 при куфарите. Това е по-бюджетният бранд на компанията. Аз лично имам два такива куфара и съм много доволна.

# 501
Аз продължих отдавна с превозвач, след като три пъти поръчвах едно и също нещо и трите пъти Еконт ми го донесоха счупено. Последния път самия куриер се беше “самосезирал” че кутията дрънчи и дори не ми го даде.

# 502
Пратката ми от 28.11 пристигна с Еконт. И аз се притеснявах, че никъде не виждам тел.си номер, та по съвет оттук се регистрирах в Е-еконт и си я следях. И видях, че номерът е посочен, нищо че в амазон не се визуализира в самата поръчка. Сигурно 6 дни отне въобще да я съберат, после от Чехия бързо пристигна.

Първа поръчка ми е, така че всичко на късмет беше, първо поръчах, после се ориентирах къде пише състоянието. Joy Поръчах ръчна помпа за кърма(с включени подложки и голямо шише, освен малкото, вървящо с помпата и биберони за всяко, и четка за почистване) и стъклени шишета комплект(с включено 1 малко, 2 големи шишета и биберони към тях+залъгалка) на Филипс. Всичко пристигна чисто ново, с фабричните опаковки и лепенки, и най-вече - цяло. Joy Към 117 лв.ми излязоха двете неща и то защото се прецаках и одобрих превалутиране към евро от амазон, а курсът е неизгоден. Но пък не бях сигурна моята банка дали няма да ми вземе по-големи такси. Към 3лв. ми се оскъпи поръчката, което нищо не е.
Много съм доволна, направо без пари излязоха, тук са неоправдано скъпи. Дори и на промоция в озон в момента, пак са с едно 20лв. нагоре.

# 503
  • Сред мелниците
Отдавна не ми се беше налагало да поръчвам до адрес извън България.  Не доставят до тук това което искам.
Малка по обем пратка слушалки и капсули за омекотяване за кафе машина.
Заради цената на транспорта и сроковете през uk  или de да мина? Или друго напр испанския амазон.

# 504
Дълги години, над 10, ползвам превозвач за покупки от Амазон. За първи и последен път се възползвах от "безплатанта" доставка до бг с Еконт, която ми струва 12 лв, защото поръчката е разделена на три и защото пренасочването  се заплаща. Превозвач струва 3 лв. на килогграм.  Да не говорим колко абсурден е видът, в който си получих нещата в Еконт - все едно три пъти са обиколили земята. Това никога не ми се е случвало с превозвач.  От Амазон съм супер доволна, но от логистиката до бг - изобщо и смятам да им напиша един подробен отзив по въпроса. Споделям този опит, защото много потребители в последните страници коментират логиситката, а не стоките от Амазон.

# 505
Защото лавинообразно скочи броя на прясно-поръчващите-чули-че-има-гратис-доставка Simple Smile
Поне в 3-4 теми чета за множество хора поръчали за пръв път сега

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 15:53 от second

# 506
Аз направих три поръчки последния месец - 2 преди и една на ЧП, забележки нямам. Само на последната в събота цял ден ми пишеше, че е предадена на куриер и следва доставка, но никой не дойде. Обаче в понеделник си я получих.

# 507
  • София, Манастирски ливади
Има различни видове резервни глави за Philips sonicare  намалени доста
Ето едни с 40 %
https://amzn.eu/d/fV9jhPt

# 508
Защото лавинообразно скочи броя на прясно-поръчващите-чули-че-има-гратис-доставка Simple Smile
Поне в 3-4 теми чета за множество хора поръчали за пръв път сега
Да, това е така, но не би трябвало да е предпоставка за влошаване на логистиката.

# 509
Аз поръчвам от 13 години. Не съм от новите. Досега гаф с директна доставка нямам. Докато последната ми пратка с превозвач беше греда. Така че винаги ще има плюсове и минуси и за двата варианта.
Тези четки които са препоръчани по-горе ще станат ли за този модел:
https://www.amazon.de/dp/B0FJ2N9RPM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Общи условия

Активация на акаунт