Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 59 568
  • 784
  •   3
Отговори
# 480
Скрит текст:
Тъкмо исках да питам как ви уведомяват Еконт?
Успявате ли да вкарате тел.си номер в бг адреса и къде?
Моят е  написан в полето за адрес, но като го задам за доставка в Бг, телефонът не излиза. Така Еконт не могат да ме намерят по телефона.
Пратката ми е в мобилен офис, входът ни се заключва и  от Еконт  пускат съобщение в тракинга, че получателят не е бил на адреса.
Регистрирай се в Еконт. Ще получиш известие от приложението на Еконт.
Телефонният номер се пише в полето за телефонен номер. Как очакваш да ти го има телефона, ако го пишеш в полето за адрес? Логика?! Thinking
Естествено, че съм го написала в квадратчето за телефонния номер. Всички адреси в адрес бука са ми с тел номер, но като избера един, в инвойса не се появява тел.номер, а само адресът.
___
Аз имам къде да следя пратката, но това с какво ми помага, като никой няма да ми звънне отдолу.
Няма връзка фактурата с данните в товарителницата. Щом получавам известие от Еконт, а там те разпознават по телефонния номер, значи всичко е точно.

# 481
Сак за ръчен багаж  American Tourister 27 евро https://www.amazon.de/-/en/American-Tourister-BrightUp-Travel-tr … atf_dealz_cs&th=1

И други намалени неща на American Tourister https://www.amazon.de/s?k=American+tourister&i=todays-deals&bbn= … ref=sr_nr_p_123_1

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 17:07 от GG*

# 482
Dete2, пише, че е получена в Еконт на 24 ноември.
Писах и на Амазон да видя какво ще ми отговорят
Аз днес получих форумния пасатор, много ме е яд. От недоглеждане съм го взела от склада, за 2 евро по- малко от чисто нов. И цяла година по- малко гаранция Sad
Независимо какво пише на сайта на Еконт, те казват че не е получена при тях.

От 2 седмици има проблем с проследяването на Еконт. Имам пратка от днес, която е тръгнала от Пилзен (PRG9) в полунощ а по обяд в Еконт вече даваше, че е получена в Русе в 15:00.
Ако и в сайта на ФАН, пратката не се проследява значи наистина не е в Еконт и пратката е загубена.

https://www.fancourier.ro/en/awb-track/?tracking=

# 483
Дъждец, сега погледнах последната си фактура с доставка до Бг. И при мен във фактурата не фигурира телефон, само адрес, но пък в адрес бука си го има. Явно си я подават информацията на куриера по друг начин. Получих си пратката без проблем, както и всички останали до сега, звънят ми от Еконт.
Благодаря ти за включването!
Товарителницата имах предвид, че няма тел номер и при последната пратка не се свързаха с мен, а в Амазон излизаше, че не съм била на адреса. Ще видим при новите. Може тогава да е било нещо инцидентно.

# 484
Аз днес получих форумния пасатор, много ме е яд. От недоглеждане съм го взела от склада, за 2 евро по- малко от чисто нов. И цяла година по- малко гаранция Sad

От 2 седмици има проблем с проследяването на Еконт. Имам пратка от днес, която е тръгнала от Пилзен (PRG9) в полунощ а по обяд в Еконт вече даваше, че е получена в Русе в 15:00.
Ако и в сайта на ФАН, пратката не се проследява значи наистина не е в Еконт и пратката е загубена.

Във Фан изписва" AWB е регистриран от подателя" какво означава това? В чудо се видях с тази пратка. И ако е изгубена какво, да пия една студена вода за 200лева?

# 485

Във Фан изписва" AWB е регистриран от подателя" какво означава това? В чудо се видях с тази пратка. И ако е изгубена какво, да пия една студена вода за 200лева?

Означва, че Амазон са създали товарителница в сайта на Фан, но самата пратка още не е пристигнала при тях. Обикновено отнема няколко дни за да стигне в склада им и да тръгне към България.

# 486
  • София
Здравейте!
В немския Аmazon има ли от къде директно да си пиша с физическо лице ,а не с робот, за проблем с една пратка?

# 487
След бота,ако не отговори на въпросите следва чат със сътрудник

# 488
  • София
Здравейте!
В немския Аmazon има ли от къде директно да си пиша с физическо лице ,а не с робот, за проблем с една пратка?

Долу вдясно в менюто Let us help you избирате Customer service и оттам поръчка, после вида проблем. Трябва да излезе опция I need more help и като се избере тя, излизат опции за чат, телефонно обаждане или имейл.

# 489
След като им писах по имейл, че още не съм получила пратката, ми е върнат имейл да си прикача документ за самоличност и след разглеждане ще преценят дали да ми върнат парите. Това обичайна практика ли е ?Не ми дават отговор къде е пратката

# 490
Тази ютия ме изкушава, въпреки, че не ми е крайно необходима. Накъде тук преди време срещнах позитивен отзив за нея. Дали е достатъчно изгодна цената й в момента?!?
https://amzn.eu/d/dJlp6Iy
99 евро е днес
Аз купих два броя от склада, и двата дойдоха нови, само кутията е залепена с тиксо. Моята е зелената, вече я пробвах, хареса ми. Парата може да се регулира или да се настрои да е автоматично. Синята е с по-силна турбо пара, но е за подарък и не съм я тествала. Взех ги от склада с доп отстъпка за 63€ зелената и  70€ синята. Виж зелената и светло синята, имат доста добри оферти от склада в момента.

Получих и тази прахосмукачка от склада, състояние Like new за 92€, и си е наистина нова, още с найлоните.

https://amzn.eu/d/2lixor4

Още две, от други модели, чакам от склада, дано и те са така.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 12:30 от Ioana_g

# 491
  • София
След като им писах по имейл, че още не съм получила пратката, ми е върнат имейл да си прикача документ за самоличност и след разглеждане ще преценят дали да ми върнат парите. Това обичайна практика ли е ?Не ми дават отговор къде е пратката
Поне досега никой не е споделял ,че му искат документ за самоличност.
А доколкото за пратката ви, едва ли имат представа къде е точно.
Навсякъде е такъв хаос, какъвто досега не е било !

# 492
Изчакайте още малко, редовно хората ги получават със закъснение.
Амазон не е виновен. Виновни са куриерите, с които работят. Те трябва да кажат къде е пратката и защо не е доставена!

# 493
Поне досега никой не е споделял ,че му искат документ за самоличност.
А доколкото за пратката ви, едва ли имат представа къде е точно.
Навсякъде е такъв хаос, какъвто досега не е било !
Да и на мен ми се видя странно да искат документ за самоличност. А и аз не съм заявила връщане на сума а питам кога ще я получа.

# 494
И моята пратка се бави нещо повечко от очакването. Поръчала съм на 1.12. пишеше доставка на 6.12, ама пише на тракинга пътува..

Общи условия

Активация на акаунт