Стани богат - тема 29

• 9 826
  • 417
  •   1
Отговори
# 315
Леле, не знае, че Джордж Майкъл е започнал с Wham!!

# 316
Е, и аз не знам. Никога не съм и чувала за Wham. Това не ми е силната страна, ама той все пак май е свързан с музиката.

Виж за ябълката и картофа знам. Това важи за много храни - половината от вкуса се дължи на носа и със запушен нос не можем да определим какво ядем.

# 317
  • Пловдив
За ябълката и картофа - вероятно отговорът е "когато си запушим носа", защото обонянието образува голяма част от усещането от храната, което смятаме за вкус - само че когато си запушим носа отвън, пак продължаваме да усещаме миризми отвътре, от храната в устата ни, защото устата и носът са свързани. Много тъпо.

# 318
Сушената ябълка дали има вкус на чипс? Опитвала съм и не мисля така...
Яла съм печени тази година и не са като картофи... За сол - също не мисля, освен ако сравняваме ябълка със суров картоф (и двете ще са отвратителни в натурален вид и със сол).
Може би е свързано с обонянието. Ето и Кънчев мисли така.

# 319
  • Пловдив
Айде да ядем ябълка и картоф със стиснати отвън ноздри, да видим.
Когато носът ти е блокиран, обонянието - изгубено и т.н., е  различно. Да си запушим носа, обаче означава да си запушим ноздрите. Навътре носът е свободен, а храната е вътре.

Тъкмо щях да напиша, че е центърът "Жорж Помпиду", защото не го знам как изглежда.

Градовете ги сменят всяка година, бе. Все някое ново село го обявяват за град. Но може и да са свършили кандидатите вече. Залагам на 582.

# 320
Има връзка. И в Мастър шеф май имаха състезание да познават вкус със завързани очи и запушен нос и беше много смешно.

За Триумфалната арка го имаше някъде наскоро. Лесно е за архитекти/изкуствоведи и франкофони. Защото останалите не правим връзка между ампир и империя.

П.П.
При правилно зададен въпрос това с градовете излиза за 5 секунди. Той го има този жокер, не би трябвало да е проблем.

# 321
Какъв въпрос!
Като се има предвид колко души е Мелник, не мисля, че това, което той каза за населението е вярно.

# 322
Този въпрос е много коварен. Аз съм пас.

# 323
Много лесно излиза - само написваш въпроса.

# 324
Да, излиза, ако ти го търсят. Не знам някой участник да може да отговори ей така.

# 325
Да, излиза, ако ти го търсят. Не знам някой участник да може да отговори ей така.

Така е, но той имаше нужния жокер. А и иначе нещата по логика се свеждат до 50:50, та и шансът е толкова.

# 326
Бхагавад Гита - колко пъти ще питат...

# 327
Санскрит, беше нещо апокалиптично, не мога да го цитирам.

# 328
Бърка санскрит и иврит. Кънчев можеше да му каже.

# 329
Е, колко да му подсказва?

Общи условия

Активация на акаунт