Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 8 856
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета и успешна година

За днес два сандвича с домашен суджук, кашкавал, топено сирене и кетчуп, мандарина, бретцели,две меденки и няколко желирани бонбона И съм отпускарче тая седмица:)

# 256

Сандвич с топено сирене, луканков салам, кашкавал и краставици, ябълка, соленки и вафлички

# 257
Честита нова година на всички! Да сте здрави и щастливи!
Аз тази седмица започнах мързеланско, защото детето е на стол. Правя само закуска и някакви плодове и не съм снимала.
Днес имаше баница и круша.
За утре мисля да правя лазаня.

# 258

Закуска вкъщи: кус-кус
Плод: сливи
Обяд: наденички със зеленчуци
СЗ: домашни толумбички

# 259
  • shumen
За вторник-за училище-кашкавалка,грозде и вафла.
За мен-пилешки хапки,грозде.

# 260
И при нас ваканцията свърши днес. Cry
Ученикът както винаги получи кутия с плодове и зеленчуци (ябълка, портокал, морков, резене) и манджа със зеленчуци и пуешко в термоса. Толкоз. Нищо повече не иска, нямал време да яде толкова много неща...
Следват 2 дни без следобедно училище. Юху!

# 261

Сандвич на тиган с яйце, кашкавал и луканка, банан и сладки с шоколад.

Тост с топено сирене, кренвирш, кашкавал и кетчуп, ябълка, микс соленки,меденки и два бонбона

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 08:09 от Cskafena

# 262
За много години!
Аз да задам един леко страничен въпрос - какви кутии за храна ползвате?
Аз ползвам най-обикновени пластмасови кутии, но сега потърсих и видях, че има някакви по-специални с метално покритие отвътре и се зачудих дали храната остава топла по-дълго време в такива? Един вид като термос, но за храна Simple Smile

# 263
  • shumen
За вчера-пица,грозде и вафла.
За днес-кашкавалка,грозде,суха паста.

# 264
За себе си използвам само стъкло,но работата ми е близко и все пак съм внимателна . За децата ще приложа снимка ,доволна съм ,кутията е на две нива (така хем мога да разделям храната ,хем да сложа повече ,че момчето си хапва двойно),затварянето е със заключване и не е имало случаи да се отвори кутията .

Ще се допълня ,не съм намерила кутия ,която да задържа храната топла. Моя шеф има истински термос за храна ,знам,че сутрин затоплят храната много добре и така в слагат,но до 14ч тя вече е истинала. Бях гледала един модел кутия ,която в основата си може да се затопли чрез ток,но така и не се реших .

# 265
L0relei, харесаха ми тези кутии, ще ги разгледам.
За детето и аз ползвам обикновени пластмасови. Бях му взела на гуш три буркана с термочанта. Те са неръждаема стомана, но когато сутрин стопля храна и я сложа в бурканите, те се затягат така силно, че дори аз не мога да ги отворя.
След това, мисля че тук някой ми препоръча един термос на Декатлон. То е прилично голям буркан 500мл и термос едновременно. Много е ефикасен, но отново се отваря трудно. Гърлото му е доста широко, което е удобно за ядене, но не и за отваряне от хора с "кашкавалени" ръчички.
Та.....4те буркана сега (3те от гуш + 1 Декатлон) ги използва ММ. Идеално му се запазват топли нещата до 14ч дори. Сутрин топля храната, наливам и ги слагам в термочанта.
А за детето ползвам обикновени кутии, които слагам в термочанта. Но определено не е ефективно това и храната не остава топла. Хубавото е, че в училището е много горещо и те си държат чантите на перваза над радиаторите ....та явно я хапва на стайна температура, което не му е проблем.

# 266
На тази марка бях купувала и бутилка за вода (750мл) ,неразливна бутилка.
Много харесвам продуктите на гуш,мислих да купя за дъщеря ми цял комплект с чанта ,видяха ми се малки а тя яде малки порции,но така си остана. Да в училище е много топло,даже понякога се притеснявам нещо да не добие вкус на развалено до 13:30ч.
За утре приготвихме по един сандвич с пастет (гъши)+краставица +лист айсберг,още един сандвич с краве масло и луканка+ по 2 парчета ябълка. За следобедна закуска шепа бадеми и бисквити белвита.

# 267
  • shumen
За днес-кренвиршка,грозде,вафла.

# 268
За много години! Живи и здрави да сте всички Simple Smile

За мен за закуска и обяд:
Скир с овесени ядки
Салата айсберг с авокадо, лайм, домати, краставици, яйце и сирене.
Ябълка и оризовки ( в случай на спонтанно пригладняване).

# 269
Според моя опит само течна храна в термос се запазва наистина топла. В момента ползваме този и наистина ако сипя яденето (гъсти супи/яхнии) горещо, остава такова до обяд. Специално внимавам да го сипвам на около 70-80 градуса, за да може ученикът да го яде веднага след отварянето на капака. (Аз по принцип не смятам държането на храната топла с часове за много полезно, но някой не обича да яде студена храна за обяд през студения сезон. Sad Например хубав сандвич за обяд и топла вечеря би бил чудесен вариант, но... )

Иначе плодове/зеленчуци носи в метална кутия. Неща като салати - в пластмасова. За съжаление не съм намерила друг вариант, който да гарантира, че нищо няма да изтече. Имаме стъклени такива, но са тежки и отпадат. В раницата само термосът е изправен, всички останали кутии са наклонени.

Общи условия

Активация на акаунт