Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 3 811
  • 117
  •   1
Отговори
# 90

Бургер с домашен суджук, кашкавал и кетчуп пресован, банан и сладки с шоколад

# 91
  • София
Чери домати, картофки, свинско и варена царевица. Simple Smile

# 92
Novariel, добре дошла в темата. Дано да намираш подходящи предложения.
bibi, така ориза изглежда доста привлекателен и ако беше за мен щях да го хапна.
allllimei, гледам, че честичко си слагаш от тази картофена салата на Лидл. Хубава ли е? Защото съм малко капризна на майонезите в готовите салати, все усещам някакъв "дъх". Тази с майонеза ли е или  с някакъв млечен сос?

Аз да се оплача, за утре щях да правя вратни пържоли на фурна. Вчера ги купих от кварталната месарница. Днес отварям торбата и бяха вмирисани. Много съм ядосана - от една страна заради това, че съм дала пари на вятъра, а от друга, че за утре ще се чудя какво да правя.

Привет и от мен на всички новоприсъединили се! Heart

rozi4ka222, много неприятно това с месото, но се радвай че си го усетила навреме, вместо да го сготвиш и да се окаже проблемно. Аз бих им казала в месарницата, не толкова с очакване да ми върнат парите, а поне да знаят, че имат разочарован клиент. Може пък проблемът да идва още от доставчика.

Картофената салата е в кутии по 1кг, затова често се появяваше в обяда ми, но онзи ден вече преборих последната порция! JoyJoyJoy
Скрит текст:
Честно казано не ти я препоръчвам, преди време беше по-хубава, сега нещо са я развалили и не бих повторила. Иначе се води, че е с "creme fraiche", но доста сладни, явно има и захар. Има и нишесте и като състав не ми е окей, но я взех за бърза гарнитура.

bibikota, много е хубаво оризовото мече, успява ли да се запази в този вид до обедното време? Мен би ми било жал да го изям, толкова е сладурско!

Обядът днес:
Ориз с грах, моркови и соев сос
Наденички
Домати
Банан

Скрит текст:
]

# 93
  • shumen

За утре пак пожела същото като днес.

# 94
Днес не съм снимала, защото ще е за обяд на кетъринг. За закуска- хлебче с шунка и краставица, плодовете са мандарини и ябълка, има за следобедно- кексче с вишни и меденки.

# 95
  • София
Ябълки, маслини, домати и палачинки. Едната е със сладко, другата със сирене.

# 96

Снощи правих пица, соленки, меденки и ябълка

# 97
Без снимка - бъркани яйца с домашно филе и чедър, за десерт - домашки памук кифлички - половината с локум, другата половина със сирене

# 98
Аз днес пак го докараха въглехидратно, но утре ще компенсирам с повете течна храна.
Закуска - кроасан с шунка и кашкавал
Обяд - мак енд чийз (макарони по рецепта от Бързо, лесно, вкусно), домати и краставици, и 2 пъдпъдъчи яйца
Междинно - десерт, ябълка и грозде

# 99
Днес много се чудих дали да не взема боб от този, който сготвих вкъщи, за работа. Стана чудесен, но така и не успях да реша в какво да го пренеса и пак ще ям сухо и сурово.
А вие ( или децата) имате ли къде да си притопляте храната? Аз студено готвено изобщо не мога да си представя да ям с изключение на пържените яйца.

# 100
Този термос ползвам аз, когато слагам течна храна, но само за ММ.

Самото то е термос и ако го сложиш и в термочанта храната определено се задържа много топла.
Отделно имам 3 буркана на Гуш, неръждаеми. Взех ги с подарък термочанта, която събира и трите.
Принципно ги взех за детето, но се оказа че не може да ги отвори. Когато сложа гореща/топла храна, те така се самозатягат, че дори и на мен ми е трудно да ги отворя. По тази причина останаха за използване само от ММ.
Но в училището е много топло и според мен дори студената храна, до обяд се стопля и е със стайна температура, което за боб/леща не мисля че е проблем.
Може би като заякне - втори, трети клас, ще може да ги използва.

# 101
На мен също ми се налага да си нося храня ,просто където работя в близост предлагат само дюнери,което не е вариант за мен. Имам 30 минути почивка ,не мога да си позволя да обикалям. Мислих си за тези контейнери за храна на гуш,друго си е да хапваш топла храна. За съжаление още не съм измислила вариант ,в които да си нося боб и да не се притеснявам от разливане .

# 102
Аз термос за детето използвам на Маймунче, удобни са, успява да си ги отвори сама. Всичко съм и пращала с него- боб, супи, манджи. Има един проблем, но той не е в термоса- всеки път не го затваря както трябва и го слага "полегнал" в чантата за храна, та често имам да чистя и чанта, но в случая просто детето забравя да го затегне. Иначе е много удобен, също четох за термосите от Декатлон, че били много сполучливи, може да погледнете.

# 103
Аз нямам къде да притоплям храна и си нося термос. Освен, че идеално запазва топлината чак до обяд, също така е и единственият съд, който съм сигурна, че няма да протече.Simple Smile
Даже точно днес го нося, понеже в това гадно време не ми се ядеше студена храна.Blush

Скрит текст:
Моят термос е от Лидл, не е от скъпите, но запазва храната гореща за много часове и съм доволна. Има си и бутон на капачката за изпускане на налягането, така че винаги лесно се отваря.
Имам обаче и един по-малък, не знам откъде е купуван, той няма бутон и един път такъв вакуум беше се образувал, че за малко да остана без обяд… Едвам го отворих с помощта на един от ключовете за вкъщи.JoyJoyJoy

Минусът на капачките с бутон обаче е, че при миене се пълнят с вода. Може да не е при всикчи модели, но лидълският го има този проблем.

Обяд за днес:
Супа с месце, карфиол, броколи, моркови и картофи -щях да й слагам и малко сметана, че имах остатък от друго ядене, ама докато се сетя да я оползотворя и се беше развалила, та много ме е яд.Expressionless Не ми се отваряше нова кутийка само са супата, та затова сега "бистра" ще я ям.Sweat Smile
Салатки Little Gem с варени яйца и сос извара с малко кисело мляко
Орехи
Мандарини

Скрит текст:

# 104
  • София
На дъщеря ми основното е в термос кутийка, когато си нося храна за мен си я ям студена, свикнала съм. 😂
По принцип имаме микровълнова, но е доста далеч от мен и не искам да се разкавам по коридорите с манджа. 😃
Иначе аз закуски не притотвям, дъщеря ми казва, че тези които им давали там им стигали. Тя като цяло е дребничка и не яде много, рядко ми се връща чисто празна кутията. 😃

Общи условия

Активация на акаунт