Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 456
  • 560
  •   3
Отговори
# 135
Ясно. Предаваш свободата на бягствата от правилата и на поколението. Добър пример.

# 136
Хаха, хау типикъл, Соул.

# 137
Не си интересна. Ама давай натам.

# 138
  • here and now
И сме бягали и оценки сме си писали...
За нас бягството беше форма на протест. При някои учители си бягахме редовно, при други и през ум не ни е минавало...

# 139
  • София
Както точно бягството е форма на протест? Малко като оксиморон ми звучи: протестиращ бягайки Joy Обикновено бягат , защото не са готови за изпитване или контролно. А не защото не са съгласни с метод на преподаване или конкретно отношение от учител, нека бъдем реалисти.

# 140
Ами ние сме бягали от контролно, но то беше наказателно такова, тенденциозно. После даде ново, пак избягахме и въпросната по литература се кротна. Нямаше как да пишем есета за "душевната туберкулоза" в душата на Ботев, без майтап. Беше се наточила за двойки.
 Имахме една по химия, която попита кой ще кандидатства медицина и  даде тест с неизучаван материал, писа тройки на всички кандидати медици, а моя милост имаше шест, защото щях да кандидатствам друго. Е, на две контролни избяга целия клас, и тази се освести, че щеше да се разчуе
Ама целия клас, Соулчето е била в друго училище

# 141
  • here and now
Както точно бягството е форма на протест? Малко като оксиморон ми звучи: протестиращ бягайки Joy Обикновено бягат , защото не са готови за изпитване или контролно. А не защото не са съгласни с метод на преподаване или конкретно отношение от учител, нека бъдем реалисти.
Точно с методи на преподаване, на изпитване и заради поведение и отношение.. При един бягахме редовно(имахме един час седмично, беше последен и беше много удобно.)
Бягали сме и защото е студено в училище...

# 142
Няма да си кривя душата, бягали сме и от чиста проклетия или просто защото е слънчево времето и се мотаехме да ядем сладолед и да идем на кино, понякога и без билет, но тогава не сме били баш целия клас, готино си беше, не го давам за нищо.
Веднъж по математика избягахме, 10 юни, и играхме на джаги в парка, ръцете ни станаха черни от маслото. Обаче математичката беше зла гад и в следващия час дойде, разбра се с тази по испански, влезе гадината и ни даде контролно, хилеше се през цялото време, докато се пОтехме над едната задача

# 143
  • София
Въобще не помня защо сме бягали. То и не се случваше често де.

# 144
  • Бургас
Ние си бягахме, за да не ни изпитат или за да отидем на кафе!  Верно, че следващият час пак си ни изпитваха, ама все живеехме с идеята, че може и да научим някога Grinning
 Хич не ми е минавало през ума, че може да бягаме за нещо толкова дълбоко, като протест срещу нещо Grinning Grinning Grinning

# 145
  • София
Доколкото разбрах е знак на протест в случая. Поговорихме как може да се прави това и че с бягане от час не е твърде смислено.

# 146
Малеее, къде ме върнахте. И аз съм бягала "колективно", и дневника беше изчезнал, и оценки бяха навъртяли вътре ученици. Добре че наследничката не знае какви ги е вършила майка й на младини.

# 147
  • София
С глас се смея и ми става мило за онези времена! Ама и учители свестни сме имали. Имахме един физик, който идваше да ни търси в близката градинка и да ни разпитва защо сме избягали. Имам най-мили спомени от този човек, въпреки, че от физика и до ден днешен нищо не разбирам.
Имали сме и химичка, която питаше всеки дали е готов за изпитване преди да го вдигне, а се случваше и за контролно да ѝ кажем, че не сме готови и тогава отваряше задачите, които ни е приготвила и ги решавахме заедно. Следващия път даваше други, разбира се.
Идеален физико-химик не стана никой от нас, но ни научиха как се решават проблеми - с разговор и изясняване на недоразумения, а не със злобеене и наказателни действия. Отгледаха ни с обич!
Сега в училището на големия наблюдавам подобно отношение от голяма част от преподавателите. За набора - тепърва ще си съставям мнение.

# 148
  • София
Оооо, и ние имахме страхотен учител по физика.

Половината, ако не и повече, ученички бяхме влюбени в него и си говорехме за Twisted Sister Joy
Казваше се Клавдий Тютюлков. Без майтап.
Това в основното училище.

# 149
  • София
Аз веднъж избягах с всички (освен тримата зубрачи) и си забравих раницата. Беше последен час в петък и ключовете ми бяха вътре, та се върнах. Много ясно, изпитаха ни за назидание на другите.

Общи условия

Активация на акаунт