Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 525
  • 560
  •   1
Отговори
# 150
Бягали сме с и без причина, но то беше в края на соца, в много бунтарско училище.
Сега не бих повярвала наборът да реши да бяга от час. Той ще е от тези, които ще останат. Не познава този вид принадлежност към колектив, тяхното не е и колектив.

# 151
Класната беше по физическо. Буквално покривахме  нормативи като ни види, че се изнасяме. Догонваше ни доста често и пиехме кафе.

# 152
  • София
Аз не го разбирам това с масовото бягство от час, само защото няколко с по изявени явно лидерски качества са решили, че няма да влязат и дай сега всички вкупом да бягаме. А който не иска е предател… щото всички трябва да понесем отговорността за нечие чуждо желание, а по отношение на училището: нежелание за учене.
И аз не го разбрах разбирам масовото бягство. То наистина се организира от тия с претенциите за лидери, които обаче са мишки, защото искат да се скрият зад останалите. Помня как в 10 или 11 клас изявените лидерки на класа, всички от ръководните позиции на УК и Комсомола не бяха учили по литература и идеята беше да кажем, че целият клас не е учил. Когато учителката поиска бележниците да напише на всички двойки, те се оправдаха, че са били на баскетболен турнир и не са могли да научат. Всички останали получихме двойки. Та мерси викам аз на такива инициативи.

# 153
  • София
Как пък никой от вас не се е обадил, че те са ви накарали, пък после се измъкват. На тях, ама така че учителката да чуе. 😀
Иначе аз съм бягала от час, но организирано никога не сме го правили, поне не помня. Честно казано, това си е обида към учителя, а нашите всички бяха страхотни, с 1-2 изключения може би. Е, учителката по математика в гимназията направи така, че да намразя предмета, в УНСС кандидатствах с география, нямаше още приемен изпит с ОТПС. Много неприятен педагог. Имаше лично отношение към мен, не разбрах защо. Караше ме да доказвам теоремите на дъската. ММ е завършил математическа гимназия и съм го питала дали са доказвали теореми или са ги ползвали, ами не са.
Този учител Клавдий веднага го гугълнах, още си е симпатяга. 😁

# 154
  • Куциндрел
Не помня в гимназията организирано бягане, но редовно се измъквахме с един съученик да играем карти.

# 155
Много съм бягала. Ей така защото ме мързеше да уча, а и бях бутнар. И в 10 клас бях пред изключване и си докарах големи проблеми. Та сега се моля наборът да не му и минава през главата да бяга. Според мен сегашните деца са по-кротки от нас през 90-те. Точно в началото на прехода си беше страшна анархия. Големи глупости сме вършили и не е нужно да ги повтаря. А пък това да се води от стадото ми е супер трън в очите.

# 156
Е, как?!? Слушай тук как се обяснява, че е голяма гордост да избягаш от час със стадото! Дали си учат децата така.... от свобода имали нужда!!!

# 157
Сега са други времената, доста по-тъжни ми изглеждат. Само си го мерят кой е по-по-най, с най-висок рейтинг, подмазване за оценки, зубрене, и после бягство в телефона с играта. Това също е вид стадо, ако трябва да сме честни, но го няма онзи порив, като видиш слънчевия ден и просто дa се чупиш, да усетиш тръпката. Сега само меркантилност, дребни сметки на дребни послуша нковци, горките ми деца. Бъзикът със "социалния рейтинг" може да се окаже доста верен, добре че младостта ми мина през 90те

# 158
Имат си порив, но школо ще ти цъкне преди да излязат от двора, после и родителският контрол

# 159
Не съм бягала от час аз никога. А когато дойде периодът, в който се горяха дневници класната ме назначи за отговорник на дневника, който стоеше постоянно в мен и си го носех вкъщи, ако се наложи. От тогава рязко спря да гори. Joy
Липсата на принципност винаги ме е дразнела у хората. Липсата на достойнство, също. Майка ми казваше, че каквито навици човек си изгради като малък, за цял живот му остават. Та гледах да не си изграждам вредни навици. Да, вероятно е скучно да не си като тълпата, но аз си се чувствах прекрасно.

Веднъж класът на сина ми нещо са се възмущавали от факта, че не са имали време да се подготвят за контролно, май по БЕЛ беше, защото бяха много натоварени с проекти и са го дискутирали с госпожата си по математика. Съвсем откровен разговор, в който са изложили позицията си, бяха предупредили и класната си даже, защото я уважават безкрайно много. В крайна сметка госпожата по математика отидшла и обяснила на госпожата по БЕЛ, че ще е по-добре да отменят контролното. След това си провели часа по БЕЛ без никой да бяга и без контролно. Въпрос на комуникация, дискусия и разбиране... За това харесвам толкова много това училище, защото учи на много повече от материала, заложен в учебния план!

# 160
Априлски душ, като ти чета постовете, все едно съм ги писала аз!😀

# 161
Имам един тъп въпрос. Какво сказуемо е " се намират"?
СИС или СГС.

Бягали сме от час, не помня защо. Имахме обаче много готина класна, която се застъпваше за нас.

# 162
Клавдий Тютюлков да не е родственик с Николай Тютюлков професор по физикохимия. Бил е професор на баща ми.

# 163
Имам един тъп въпрос. Какво сказуемо е " се намират"?
СИС или СГС.
Глаголно е. Ама дали е сложно... Thinking

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 21:32 от Мила Атова

# 164
  • София
Клавдий Тютюлков да не е родственик с Николай Тютюлков професор по физикохимия. Бил е професор на баща ми.
Никаква представа нямам.

Общи условия

Активация на акаунт