Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 26 049
  • 528
  •   7
Отговори
# 510
  • София
....
Почти всяка година е така, покрай междусрочната, пуснат и грипна, че да станат 5-6 дни. Само не знам защо не се обявява в началото на годината още, че да е ясно.
Защото тогава още не са уточнили кой вирус ще пуснат Wink
Ваче ме развесели Joy
Е, още от 30-те години на миналия век зимата все пускат разни грипни вируси.
Да бе, ама са били бета версия. Сега науката напредна и изборът е голям Satisfied

# 511
  • Бургас
В Бургас решиха, че ПИК-а на заболелите ще е на 22.01. Grinning

Абсолютно несериозно е това поведение, според мен. Ако наистина има грипна епидемия, да си ги спират от сега. Ако няма- да се наблюдава и да се решава според моментната ситуация. Не знам, как се решава, че ще има грипна епидемия след 2-3 дни!

И аз не вярвам, да удължат междусрочната ваканция. Да не говорим, че не е и честно така постфактум, да го правят. Все пак всеки си прави някакви планове и не са приятни такива извънредни ситуации. Да си пуснат 5 дни ваканция, заложена в календара за учебната година. И без това, винаги по това време е ПИК-а на заболелите, така че ще си е полезно малко да разпръснат децата Simple Smile

# 512
  • Бургас
GJK, вероятно заради родителите на по-малките ученици пускат аванс няколко дни, да могат да уговорят отпуски, гледачи. Пък да настроим Тиймс Joy Ако знаеш какъв хаос настана снощи в групата на второкласника, какво да инсталирам, къде са ми данните...

# 513
...Не знам, как се решава, че ще има грипна епидемия след 2-3 дни!

На база на статистиката от брой заболели на глава на населението. Ако видят каква е тенденцията на нарастването, изчисляват кога се предполага да бъде достигнат изискуемата бройка.

Факт е, че ваканцията не е решение. В различните градове по различно време трябва да се спре разпространението на вируса. Тенденцията е да правят кампания за ваксиниране на децата до 14г. с безплатни ваксини както за възрастните хора.

# 514
  • София
Скрит текст:
...Не знам, как се решава, че ще има грипна епидемия след 2-3 дни!

На база на статистиката от брой заболели на глава на населението. Ако видят каква е тенденцията на нарастването, изчисляват кога се предполага да бъде достигнат изискуемата бройка.

Факт е, че ваканцията не е решение. В различните градове по различно време трябва да се спре разпространението на вируса. Тенденцията е да правят кампания за ваксиниране на децата до 14г. с безплатни ваксини както за възрастните хора.
Точно.

# 515
Това не изменя факта, че "ваканцията", състояща се две трети от събота и неделя е безсрамно малка. И бяхме свикнали, типично по нашенски, вместо да се даде официално една нормална почивка между сроковете, да се донажда полуофициално с грипна "ваканция". И добре, че беше Галин Цоков, вечно ще го споменавам с добро, да даде 15 дни гарнизонна отпуска да не изпукаме съвсем

# 516
  • Бургас
Тези два дни до 22.01 ще ходят на училище за да могат да ги изпитат и дооформят. После онлайн ще е трудно това да стане. Нали е и края на 1 срок?

# 517
  • Бургас
Аз разбирам, защо се прави така! Но се дразня!

Ако положението с грипа е сериозно, тези 2 дни са достатъчни да изпоразболеят доста деца. Ако пък сега не е сериозно, откъде се знае че след 2 дни ще е така ?!? Грипната епидемия се обявява ден за ден, не се планира 2-3 дни предварително!

# 518
  • Куциндрел
Детето днес или утре ще го водим на лекар. Не минават сополите и кашлицата.
В София все се назландисват да обявяват грипна епидемия и накрая всички ходят болни.

# 519
  • София
Принципно събиранията и навалицата през декември дават начален тласък на грипа през януари. Трябва да се намалят те. Ваксинирането е другият начин.

# 520
Хората са болни, но не са официално регистрирани с грип чрез здравната система. И се получава както обичайно, болен ходиш, но си здрав на документи. А сега децата се напъват и ходят болни на училище заради поправка на оценки, класни, оформяния, олимпиади, всичко това е сложено баш в най-болнавия сезон, после един ден ваканция и после обръщане на смените, което също е шок

# 521
Да видим до другата седмица дали пък няма да решат още някой друг ден да им дадат. Наистина един ден е все едно нищо. Поне още 2-3 дни....

# 522
  • София
Аз не знам в класа на моята да има толкова много болни. Сякаш преди Нова година имаше, но определено не е както преди 6-7 г. когато буквално за часове грипа повали 18 деца с класа. Тогава нямаше тестове по аптеките, ама то беше ясно, че е грип А.
В София обичайно си питат ушите и обявават грипната епидемия след вълната. И всичко се проточва цял месец, защото болните деца така и така не могат да ходят на училище и да седят пред компютрите дистанционно. После обявават епидемия и пак не са на училище. Относно ваксинирането, аз лично няма да се ваксинирам за грип, освен ако нямам конкретен проблем, който го изисква.

# 523
При щерката няма ни един болен, но Пловдив излиза от сряда онлайн чак до 06.02.
От днес почнаха да се появяват срочните оценки, да видим ще им стигне ли времето да ги оформят преди да започне псевдоученето.

# 524
  • Бургас
При нас онлайн обучението си върви тихо и кротко.
От НЕГ има първа срочна оценка по Физическо Grinning Другите ги чакам към сряда.
Едната девойка се поразболя събота, към момента е сравнително добре- някаква кашлица и хрема влачи още.  Надявам се, че до четвъртък всичко ще е разминало, че отиваме на ски. Ще ги освободя четвъртък и петък, надявам се, да са оформени дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт