ТУЕС - 10 тема

• 4 937
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Да, новата учебна година ще започне в училището.
Медицинското трябва да има обозначено цветоусещане задължително.

Информацията сигурна ли е, че са в новата сграда? Сутрин от колко часа започват часовете? На две смени ли ще бъде?

# 46
  • sofia
Днес ходих до училището - казаха ми, че ще са в новата сграда от 15-ти септември.

# 47
  • София
Днес ходих до училището - казаха ми, че ще са в новата сграда от 15-ти септември.
И аз ходих, но на мен ми казаха, че е 99.9% сигурно Simple Smile И то заради двора, не заради сградата.

# 48
Да, новата учебна година ще започне в училището.
Медицинското трябва да има обозначено цветоусещане задължително.

Информацията сигурна ли е, че са в новата сграда? Сутрин от колко часа започват часовете? На две смени ли ще бъде?
Да, от 15 септември ще учат в сградата на училището в Младост.
По принцип са на две смени, но няма как да знам дали е предвидена промяна в това отношение. Сутрин учебните часове започват в 8.00 ч., а следобедната смяна са от 13.00 ч. Учат на блокове.
Осмите класове цялата година са само първа смяна.
Тук можете да им видите и програмата: https://elsys-bg.org/obuchenie/uchebna-programa

# 49
И ние днес при записването питахме - хич не звучаха убедени, че ще почнат в сградата в Младост, тепърва щяло да има обществена поръчка за двора. Освен това казаха, че най-вероятно 8 клас вече ще са на 2 смени, 2ри срок - 2 смяна. Няма изгледи да се минава въобще на едносменен режим. Получили са сграда в техпарка, която евентуално ще бъде някога за 11 и 12 клас, но тепърва започва и там ремонт.

# 50
  • София
Осмокласниците започват с първа смяна. Предполагам са ви питали и за зеленото училище от първия учебен ден. Както и за размер на тениски. Поне така беше преди.

# 51
  • sofia
Питаха ни за зеленото училище, а аз въобще не знаех. Всички ли отиват по принцип, проблем ли е ако не го запишем, понеже имаме други планове?

# 52
  • Beyond the Frontiers
Не е проблем. Просто идеята е да се запознаят децата в неформална обстановка.

# 53
Питаха ни за зеленото училище, а аз въобще не знаех. Всички ли отиват по принцип, проблем ли е ако не го запишем, понеже имаме други планове?
Зеленото училище се провежда в началото на учебната година. Заминават на 15 септември, веднага след откриването на учебната година. Ако не е на зелено училище си ходи присъствено на училище. Иначе не е проблем да не го записвате - на него ще му е криво, щото там си е купон. Simple Smile Опознават се, сприятеляват се, общуват си. Там правят и входните нива.
Моята девойка не искаше да се прибира. Simple Smile

# 54
  • София
Нашата девойка именно затова отиде и много хубаво се получи, запозна се с много деца и от другите паралелки и си се търсеха и събираха цяла година.
В края на тази учебна година като си връщаха упебниците ги накараха да ги занесат в новата сграда.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 06:19 от Лиана11

# 55
Здравейте на всички!
​Детето ми влезе в ТУЕС, в паралелка „Интелигентни системи“. Много се радваме, защото това беше неговото голямо желание, но признавам, че ми е малко свито сърцето от разни неща, които чувам.
​Чета тук-там как отличници от 7. клас изведнъж започват да имат сериозни проблеми с успеха и как „двойките“ са си ежедневие в началото. Моля родителите на по-големи ученици да ми кажат – наистина ли е толкова стресиращ преходът? Трудно ли се свиква с темпото и как е положението точно в тази паралелка?
​И още нещо – как се приемат момичетата в училището, имат ли ги в паралелката и как се справят в тази по-техническа среда?
​Ще се радвам, ако споделите личен опит и ме успокоите малко. Благодаря ви предварително!

# 56
И аз така съм се наплашил и се чудя как ще се справят иначе и моя се радва, че е специалност, която той иска

Здравейте на всички!
​Детето ми влезе в ТУЕС, в паралелка „Интелигентни системи“. Много се радваме, защото това беше неговото голямо желание, но признавам, че ми е малко свито сърцето от разни неща, които чувам.
​Чета тук-там как отличници от 7. клас изведнъж започват да имат сериозни проблеми с успеха и как „двойките“ са си ежедневие в началото. Моля родителите на по-големи ученици да ми кажат – наистина ли е толкова стресиращ преходът? Трудно ли се свиква с темпото и как е положението точно в тази паралелка?
​И още нещо – как се приемат момичетата в училището, имат ли ги в паралелката и как се справят в тази по-техническа среда?
​Ще се радвам, ако споделите личен опит и ме успокоите малко. Благодаря ви предварително!

# 57
  • София
Тази специалност не е ли нова? Моята информация е по-стара, "детето" изкласи преди 2 г. Имаха 6 момичета в паралелката (КМ), в другите имаше по 3-4.
Някакви проблеми с ученето не съм забелязала или пък кой знае какви проблеми с оценките.

# 58
Не се шашкайте чак толкова. Simple Smile
Приемете, че тия шестици, които се получават до 7. клас не правят никого гений. Може би ще ви шокирам, но знанията, натрупани до 7 клас често не отговарят на получените шестици.

Да, има деца, на които им е трудно, защото материята, която учат си е специфична, не всеки с лекота се справя с нея. Зависи от самото дете - начин на мислене, умения за усвояване на материала, доколко му е интересно и т.н. И, да, твърде възможно е успехът да падне, в реда на нещата си е. Това не означава, че детето не се справя, а означава, че има нужда от период на адаптация.
При всички положения знайте, че сте попаднали в училище с прекрасна среда, в което оценките не са първостепенни по важност, а знанията. Учителите са чудесни.

Хубаво е да запишете децата на зелено училище, защото там се сприятеляват и по-лесно се приспособяват към новата обстановка.

Разбираемо е притеснението ви, но не му обръщайте внимание. Grinning

# 59
  • София
Моят малко трудно се нагажда и първи срок е зле положението демек с по-ниски оценки, като и  двойки се промъкват. После, през втория срок, свиква с учителите и изискванията им.
Научи се да не дава да преписват от него и той съответно да не гледа другите щото всички по веригата получават двойки за еднаквите тестове.
Сега предполагам, че по специалните предмети за новата година пак ще свиква с преподаватели. Ама к’вот, такова.
Но за мен е най-важно, че се чувства добре в класа си.

Общи условия

Активация на акаунт