Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 6 314
  • 250
  •   5
Отговори
# 195
Само за протокола - 50 мл ракия са еквивалентни на две бири или на чаша вино от 175 милилитра.  И за поетия алкохол няма значение кое от тях е.

# 196
Интересно ми стана, какви са мерните единици?

# 197
Количество чист алкохол, измислено за сравняване на питиета с различен градус.

Изчисляват се по формулата:
Количество от напитката (ml) x по алкохолното съдържание (%) ÷ 1000 = алкохолни единици,
Чаша вино от 175ml с 13% алкохол  се смята като 175*13=2275; 2275/1000=2.275 единици

П.П. В Европа май съм срещала единица равна на 20 мл чист алкохол. Няма значение всъщност.

# 198
Всъщност е логично, имаме си за целта разговорното „промил“ Laughing
Но, не се сетих, благодаря!

# 199
Промилите са съдържание в кръвта и зависят не само от изпития алкохол.

# 200
  • София
И пак много зависи. Аз се напивам различно от различните питиета.

# 201
Здравейте. Случайно ми попадна тази тема, докато ровичках в друга и не можах да се стърпя. В моето семейство имаме проблем с алкохола. Мъжете от семейството на съпруга ми са т. нар. битови алкохолици (вкл. и той). Преди да се съберем е пиел концентрат всяка вечер по около 200 гр и после няколко бири. Това сам ми го е разказвал. Когато се събрахме, всяка вечер по 100-200 гр ракия. Той трудно се напива, има тренинг сериозен. И да се напие, е весел или му се доспива, не създава проблеми. Никога не пие, когато трябва да шофира, дори бира. Аз, обаче, нямам толерантност към пиене и почти никога не употребявам, дори по празници. С това темпо ми беше ясно, че бързо ще стане по-зле. Още рано в нашите отношения му казах, че това за мен не е ок и че ако избира живота на алкохолик, аз се омитам. Сега пие по три пъти в седмицата по 100гр ракия. Продължава да е битов алкохолизъм и не ми харесва, но не му правя проблеми. Казала съм му, че ако се влоши положението, аз съм аут.
Чувствам се зле от това, че му налагам ограничения. Някак е несправедливо, но в ситуацията нямам друг вариант. Ако някой има съвет към мен, че го прочета с интерес.

# 202
  • София
Сещам се за един много стар шопски лаф: "Търсих  жена да готви като мама, но намерих такава дето пие като татко... "  Joy

# 203
  • Пловдив
Цитат
-Мъжете от семейството на съпруга ми са т. нар. битови алкохолици (вкл. и той
-Когато се събрахме, всяка вечер по 100-200 гр ракия
Аз, обаче, нямам толерантност към пиене
С това темпо ми беше ясно, че бързо ще стане по-зле
Още рано в нашите отношения му казах, че това за мен не е ок и че ако избира живота на алкохолик, аз се омитам
Казала съм му, че ако се влоши положението, аз съм аут
Чувствам се зле от това, че му налагам ограничения

Добре де , от ден 1, човека си е такъв , ти защо решиш да го променяш и да го вкарваш в твоите рамки.
Дали е хубаво или не е отделна тема ........ама според теб , къде е проблема?

Съвет 1: Този мъж е твой личен осъзнат избор и има "кусури" , които ти ги знаеш. Продължете да живеете заедно в мир.

Съвет 2. Обирай си парцалите/ Бягай с 200

# 204
Здравейте Simple Smile Той така избра, когато му казах, че не мога да остана в такива отношения. Това че той е такъв, не означава, ще няма място за израстване. Промяната е задължителна част от битието. Хората не сме статични бетонни плочи. Той така си реши. Вярвам, че в крайна сметка е за добро. Майка му се радва, че пие по-малко. Брат му сега се оказа, че си е скапал черния дроб с това пиене и е на лекарства. Да, аз се чувствам виновна, че налагам ограничения. Но когато обичаш някого, ти трябва да му помагаш. Има неща, които няма как да бъдат приети. Казах му, че няма да го гледам как си съсипва живота и здравето пред очите ми.
Аз не съм му майка, но има една приказа, която резонира с моите убеждения: "Добрата майка е лоша майка."

# 205
  • Пловдив
Е па добре , съсипи си твоя живот заради чуждия.  В църквата винаги ще се намери място за иконата на една нова светица.

# 206
Три пъти по 100 грама на седмица не е толкова много.

# 207
Не мисля, че тук става въпрос за съсипване на живот, не знам защо така го интерпретирате.
Да, предполагам, че 300гр на седмица не е толкова много, проблемът е, че е навик, което директно попада в графа патология. Но такива са нещата при нас на този етап. Не изключвам вариант да започне да пие по-често и да се наложи да го напусна, но се надявам да не се стига до там.

# 208
  • Пловдив
Не мисля, че тук става въпрос за съсипване на живот, не знам защо така го интерпретирате.
Да, предполагам, че 300гр на седмица не е толкова много, проблемът е, че е навик, което директно попада в графа патология. Но такива са нещата при нас на този етап. Не изключвам вариант да започне да пие по-често и да се наложи да го напусна, но се надявам да не се стига до там.

Мацка.....какъв е проблема?

Проблема  е ,че е навик?
Проблема е ,че на теб не ти харесва?
Проблема е. Че не става на твоята "загриженост"?

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 12:09 от Sun2000

# 209
Всяка вечер 200 гр концентрат и бира е адски много алкохол. Със сигурност бих имала проблем ако мъжът до мен пие така и не бих останала с него. Три пъти седмично по едно голямо е по-поносимо.

Общи условия

Активация на акаунт