Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 776
  • 34
  •   7
Отговори
# 15
Много нисък. Баща ми се беше алкохолизирал в края на живота си и имам непоносимост. Аз не пия (е, в година може една две чашки твърд алкохол). Мъжът ми си пийва по двайсетина грама чат пат, не е проблем.

# 16
Не ме вълнува колко пие, а как се държи. Ако поведението му е нормално, нито гледам, нито измервам количество.
Шофирането не ни е драма, аз не пия и затова съм много блага да го играя шофьор по всякакви поводи. Хем си имам оправдание да не се налага всеки път да обяснявам защо не пия. Grinning

# 17
Моят пие по 50-100гр. на Нова година, на рожден ден и на сватба. Лятото аз пия бира и се сърдя, че не иска да пие с мен, защото аз не мога да изпия цяла бира и ме е яд да хвърлям.
Не бих живяла с мъж, който пие всеки ден дори по 1, а да не говорим да се напива. Алкохола е нещо страшно, когато се превърне в зависимост. И двамата ми бащи бяха алкохолици и от опит знам, че е тежко за тези, които живеят с алкохолика.

# 18
Не знам коя е другата тема, но... пиенето си е проблем, алкохолизмът е институционализиран, втъкан в гените и натиска много бутони, на тези, които не пият.
Аз като по-млада пиех, не чак безпаметно, но по студентски купони, съм имала срамни сцени.
В настоящето не пия- мога само да глътна за тост, предимно защото не ми понася- унася ме в сън, почти всеки алкохол, след минимални количества.
ММ пие- институционализирано Close
За съжаление, тук в Португалия се пие,  включително и на обяд, а той по обед често е с клиенти, и в много случаи се пие. Той не прекалява, но ...пак си е пиене.
Добре, че не шофира след това, а ако е с мен- аз съм му шофьор.
Децата ми са вече пълнолетни - пробвали са алкохол, разбира се, но не пият, и ми казват, че съзнателно отбягват пиещи хора.

# 19
Какво означава да пие "институционализирано"?
Да не е преди обед ли?

# 20
Не броя чаши, грамажи и литражи, гледам ефекта. Не понасям заваляна приказка, леко олигавени устни и промяна в поведението, без значение се хили, или става агресивен. И под промяна визирам това, което виждам аз, не как човекът се мъчи да ми каже как нишсерьознестло. Може да е на 3 литра твърдо или на половин бира - почне ли да точи плюнки и да не може да артикулира, вече съм му сложила етикет пиянде.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 20:19 от Нарцùса

# 21
Алкохолът трябва да се уважава, а не да се унищожава.
Съответно и аз уважавам пиещите с мярка, които усещат кога да спрат и не допускат алкохолът да превземе разума им.
А тези, които не си знаят или не могат да си спазят мярката, по-добре изобщо да не пият.

# 22
  • София
Бих добавила, че от хора, които се фукат, че могат да изпият по половин кило ракия на сядане, ми настръхват косите, въпреки че и двамата у нас пием.

# 23
Понеже аз го казах - никой не се е фукал, просто се е случило. И това, че се е случило веднъж за година значи ли, че има проблем?  Според мен да може да носи един мъж (особено за мъж) не е лошо.

# 24
  • София
Понеже аз го казах - никой не се е фукал, просто се е случило. И това, че се е случило веднъж за година значи ли, че има проблем?  Според мен да може да носи един мъж (особено за мъж) не е лошо.

Леле, сори, дори не съм прочела, че го има нагоре.
Аз понеже от време на време се сблъсквам с по-далечни роднини с този манталитет, та затова го написах.

# 25
Хвалбите за това колко са изпили и как са се направили на прасета са ми непонятни от тийн годините още. Но тогава да кажем, че ги разбирам донякъде. Продължавам обаче да се сблъсквам със зрели хора, които постоянно се хвалят как пият, имам една колежка, иначе е много приятна дама, ама всяка приказка е къде и как са пили, не го разбирам това "геройство"

# 26
  • Paris, France
Какво означава да пие "институционализирано"?
Да не е преди обед ли?
Не, няма връзка с времето, по което се пие. Означава, че е прието да се пие когато се обядва или вечеря.

Във Франция съм виждала производители на шампанско да го сервират на 7-8 годишните си деца на обяд, по мъничко, разбира се. Прието е да се пийва на служебен обяд или вечеря.

В Англия по традиция се пие с колеги в четвъртък след работа. Настръхва ми косата като си спомня. Някои изпитваха по 2-3 бутилки вино + друг алкохол. Аз толкова вода не мога да изпия.

# 27
  • Melmak
В Испания също е прието по обяд (те късно обядват) да се поръча чаша бира или вино. За мен е ок. Има един хубав ресторант до работа с жива бира и много ми се допива понякога. Не взимам, защото на работа е абсолютно забранено да се употребява. Не, че ще ми личи от една бира, но спазвам правилата. Ако изляза да ям там или на такова място, ще си поръчам.

# 28
Прага ми на поносимост към алкохола е нулев. Не понасям миризмата му и алкохолния дъх.Като бях по-млада,мнението ми не беше толкова крайно,но с годините се промени. С мъжа ми пием по няколко глътки ракия или вино,по специални поводи много,много рядко.

# 29
Гледам мъжът колко пие и колко носи, да. Мъжът ми пие около три пъти седмично по 2-3 бири. Твърд алкохол не обича. Веднъж се прибра доволно почерпен преди години, но той става много обичлив и весел, не ме дразни. Ако му се случваше постоянно щяхме да имаме разговор и евентуално раздяла.
Аз си пийвах често като студентка. Никога не съм се напивала, фъфлила и търкаляла. Още тогава намразих да пия повече от мъжа и накрая той да е неадекватният. Grinning
Алкохол и шофиране - не.

Общи условия

Активация на акаунт