Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 776
  • 34
  •   7
Отговори
# 30
  • Плевен
Бившият ми пиеше,направо пристрастен си беше,да не кажа алкохолик.Затова е и бивш.Преди да се разделим преживях една супер гризна изцепка с него и се зарекох следващият да не пие.За малко да ни остави с брат ми навън за цяла нощ(живеехме в обща квартира в чужбина)-беше завъртял ключа отвътре(без да иска ),пуснал телевизия силно,напил се и легнал да спи.А когато той заспеше пиян,чак до сутринта без да мръдне….Успяхме някакси да избутаме ключа и да мушнем нашият.Брат ми после на мен намилаше,че видиш ли аз като негово гадже трябва да го контролирам…Сега мъжа ми е друга бира,по принцип пие по половин чаша бяло вино и му се доспи Simple Smile.А концентрат не близва,лекар е и всеки ден вижда хората с пиене какво си докарват.С него нямам проблем в това отношение.Понеже аз съм шофьора вкъщи,имам ли ходене някъде не близвам и капка.Не че и той не ми казва да не пия,защото знае колко лесно можем да останем без кола,ако ме хванат -почти всяка нощ от пътна полиция му водят пиши за кръвни проби.Тук и двамата сме стриктни.Още ми държи влага от бившия и мразя пияници,които не си знаят мярката.

# 31
Какво означава да пие "институционализирано"?
Да не е преди обед ли?
Не, няма връзка с времето, по което се пие. Означава, че е прието да се пие когато се обядва или вечеря.

Във Франция съм виждала производители на шампанско да го сервират на 7-8 годишните си деца на обяд, по мъничко, разбира се. Прието е да се пийва на служебен обяд или вечеря.

В Англия по традиция се пие с колеги в четвъртък след работа. Настръхва ми косата като си спомня. Някои изпитваха по 2-3 бутилки вино + друг алкохол. Аз толкова вода не мога да изпия.
Баш това!
Пие се, бре, няма лабаво- и жени, и мъже.
Ей сега си идвам от фирмен, набързо спретнат , в офисната кухня, Сан Мартиньо( празнила с кестените)- от 11 човека, само аз и още една колежка, която е на розови хапчета, не пихме. Аз всеки път, трябва да се обяснявам, че шофирам 30тина км до вкъщи.

# 32
Моят мъж пие само бира. И преди пиеше само бира. Виждала съм го да изпива доста и ми беше важно да знам до колко може да контролира това нещо и как се държи като се напие. Имала съм приятели (не връзка), които ставаха заядливи към момичетата, един пък караше пиян, друг пиеше всяка вече твърд алкохол … не съм склонна да живея с такъв човек. Оказа се, че има вечери, в които не пие изобщо, има такива, в които пие по 1-2 бири. Не кара никога пил и няма драстична промяна в поведението. Като цяло на третата бира започва леко да ми става неприятно, но ако е на празник не пиля изобщо. Ако е вкъщи мрънкам, че ми мирише лошо.

# 33
  • Сф
Баща ми пиеше, предимно бира. И понякога вино- домашно. Събираха се и с колеги  у нас и в махалата. Големи веселби и смях,  майка не пие изобщо и тя е от тези среди. Работата им беше отговорна и не съм го  виждала никога пил ,когато работи,  то няма и как,  солист беше. Освен това беше много забавен винаги. Това го разказвам, защото може би има значение. Ето, аз не възприемах  алкохола = проблем.  Не съм мислила ,че пиенето е порок още повече по нашите ширини мъжете си пият почти масово да речем, а и младите по компании също. Аз също пиех в младите години докато не реших ,че проблемите на хора около мен идват именно с пиенето. Рязко спрях да консумирам. Имах и приятел на,който така му влияеше алкохола ,че направо се изплаших. Вече 20 години съм безкомпромисна към отсрещната страна. Много лесно разпознавам на кой му се услажда. Редовното пиене без значение количеството например за мен е проблем. Всеки сам си решава колко му е прага на търпение към партньора по повод пиене. С две думи , предпочитам хора,  които пият по повод и по малко, които не обичат алкохол. Може би съм крайна,  но добре ми е така. По- далеч от пиещи и пияници.

# 34
Най ме дразни, когато се е случвало на някой празник примерно, или без значение кога, аз изпия 2-3 бири, или 200 гр твърдо, ММ почва да ме гледа накриво и да ми говори по друг начин. А когато той пийне повечко, не му харесва че ми е неприятно от това, всмисъл дразни се. Такива двойни стандарти ги ненавиждам. За него може, за мен не. Тия дни си позволих да изпия 3 бири, от месеци насам, и той веднага почна да се мръщи, или айде, не да се мръщи, но някакси поведението му се променя спрямо мен.. Все едно от малко алкохол, и то отвреме на време, съм направила не знам си какво. Като се има в предвид че нито съм се напила, нито съм дрънкала глупости, нито нищо.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 22:49 от Borqna Sto 771419

Общи условия

Активация на акаунт