Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 060
  • 206
  •   1
Отговори
# 30
Има ли начин да спася една поръчкова тениска с щампа, която изпрах според инструкциите на 40 градуса и не пуснах в сушилнята, но въпреки това се понапука и тръгна да рони? Имам текстилно лепило, дали би свършило някаква работа да фиксира, ако намажа отгоре тънък слой?

# 31
Разлепващи се щампи се залепват пак с нагряване с ютия, но не съм пробвала. Преди да я хвърлиш пробвай и това.

# 32
Тънък полимерен гъвкав слой създава лепило С200. Но трябва да се нанесе само върху щампата. Ако е квадратна може да се облепи с хартиена лента и отгоре да се мине с дунапреново мече. Но ако е сложна картинка трябва внимателно с четчица. В началото лепилото е бяло, но като изсъхне става на прозрачен слой като полиетилен.

# 33
C200 не се ли разтваря с вода? При пране как ще е?

# 34
C200 не се ли разтваря с вода? При пране как ще е?

Не, не са разтваря определено. За прането не съм пробвала, но не знам друг подобен материал. използвала съм го за много неща и държи на миене, но на пране не знам. Тук пише повече.
https://www.dshome.bg/lepila/lepilo-c200-leko-1kg-orgakhim.html

# 35
Цял живот работя с текстилни бои. Якето, според мен няма как да стане светлозелено. Няма да го приемат и за текстилно боядисване, защото е съставено от различни материали, които се багрят с различен тип багрила и е абсурд да се изравнят цветовете. Ако е обагрено на петна, евентуално може да се уеднакви с пране на 60 градуса без препарат. Със препаратите, препоръчани по-нагоре, нямам опит, може и да се получи нещо, но мисля, че от това наситено розово едва ли ще излезе светлозелено.

# 36
То светлозелено няма да стане, ама не може ли да е тъмен цветът или и с него няма да се получи, Пони?

# 37
Според указанията на боите за домашна употреба, които харесвам, при синтетика над 50% нищо няма да стане, особено пък тъмен цвят да стане светъл. А за препаратите по-горе - на големи производители са, по указание и по картинка изглежда като да правят направо чудеса, но така и не ги използвах.

# 38
Мисля си за якето, щом е хванало боя от пералнята, аз лично бих пробвала да боядисам. Например боите на симпликол за домашна употреба, ползвала съм такава на смес памук и синтетика. Не стана толкова наситен цвета, но си е съвсем прилично оцветено.
Даже показвам - платът беше бял, а боята нощно тъмно синьо. На снимката излезе сивкаво, реално е по-синьо, цвят деним.
Якето ми харесва розово, аз бих го носила и така, ако не е на петна.

# 39
Как мога да изпера вътрешната част /подплатата/ на кожено яке, всъщност се води еко кожа?

# 40
Изпери си якето в пералня.

# 41
Моето естествена кожа не смея да го пускам в пералня, пера хастара на ръка с гъба.

# 42
Изкуствена и еко кожа се пере спокойно в пералня на програма за деликатно пране или програма за ръчно пране.. Аз си пера така дрехите и чантите от еко кожа и нямат никакви поражения. Якета от естествена кожа не се перат в пералня, поддържат се външно със специални кремове за кожа.

# 43
И яке от агнешка кожа съм прала в пералнята. Ежедневните ми чанти от естествена кожа- също.

# 44
Стига кожата да не е стара и на много години, спокойно може да се пусне в пералня на бърза програма. Но ако е старо, може да излезе на люспи кожата. А, и трябва да се пере наопаки.

Общи условия

Активация на акаунт