Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 072
  • 206
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Стикерът е чудесна идея! Обаче се сетих, че синът ми сам може да нарисува нещо там с цветни моливи. Той рисува много хубаво и даже мисля, че ще му хареса идеята. Само, че дали след време като се пребоядисва стаята ще се заличат мазното и цветните моливи?

# 16
За да се заличи мазно петно на стената, не трябваше ли преди боядисване да се шкури и специален грунд да се слага?

# 17
Залепих фалшиво кожено яке със секундно лепило има ли оправяне?

# 18
  • Бургас
Мисля, че секундното лепило разяжда тъканите, разтопява ги. Но все пак: секундно лепило се чисти с вода. Може да опиташ да мокриш и триеш леееко с пръст, не да претъркваш, а да се размие лепилото. Ако не стане дали не може с нещо да замаскираш? Звезда, изрязана от кожа, метален елемент интересен (по кинкалериите и в алиекспрес има).

# 19
Лепило за кожа е Хелминтекс, което се продава под различни наименования. Скоро бях купила такова от Бриколаж, немско, пише, че е за лепене на обувки. С това лепило се работи като се намазват частите, които ще се лепят, оставят се за минута-две леко да засъхнат и след това се притискат една към друга.

# 20
Хартиените кошнички за Еър фрайър къде е правилно да се поставят - над решетката или под нея в металната кошница?

# 21

Пуснах зелената фланелка на мъжа ми с други цветове в пералнята, не помня на колко градуса  ,но сигурно 40 и излезе розова Flushed
Сега ми се сърди.
Има ли надежда да възвърна цвета, оцветеното място беше светло зелено? Animal See No Evil

# 22
  • софия
Не мисля, но е оцветено равномерно. Има си ново яке.

# 23
Не мисля, но е оцветено равномерно. Има си ново яке.
По принцип си обича розовото, но отрича това яке, щото е по моя вина.

# 24
Цветът не е женски, успокоявай го някак. Иначе може да се опита с прах за бяло и цветоулавящи кърпи на дълга програма. Има на Аче белина за цветно, която възвръща цветовете. Трети вариант - препарат на Хайтман, който премахва смесване на цветове. Накупила съм ги, но не ги ползвах, реших да оставя панталона в новата му версия. Показаната дреха е интензивно оцветена, направо е невероятно да върне първоначалния си цвят, но ако е чак такава драма, може да се опитат посочените варианти. Първи вариант ми спаси една рокля, напълно изтегли винено от бяло.

# 25
Бих занесла това яке на професионално боядисване в желан цвят с боя за текстил.
Аз затова внимавам, особено в последните години, откъде купувам цветни дрехи, че да не омешаме гардероба и цветовете Simple Smile - цветно избягвам да купувам евтино и от индийски магазини/китайски сайтове. Багрилата са изключително нетрайни и некачествени, но то и няма как да са други за цената, на която се предлагат дрехите им.
Имах преди години само две памучни блузи в червено, които пуснаха интензивен цвят (от индийски магазин на Графа) и бяха успели да оцветят една моя домашна дреха въпреки цветоулавящите кърпички (два броя!) -  веднага ги пратих в коша. Напоследък забелязвам влошаване на цветните дрехи (точно в посока пускане на интензивен цвят няколко пъти след първото пране) и на Лидл, а взех техни пижами, поне качеството на текстила беше добро. Но и от тях ще спра да ги вземам. Същото и с маслинено зелени кърпи на Яна - Панагюрище, приключих и с тях.

# 26
Кърпа на Яна стана от бяла розова, много хубав и равномерен цвят. 😃

Има препарат за домашно боядисване в пералня.

В химическо за боядисване ми приемат само памук, дори на мой риск не искат да взимат друго.

# 27
Здравейте! Започнах да приготвям кекс, в който по рецепта има какао, но се указа, че какаото ми е свършило. В какво съотношение мога да го заменя с брашно, 1: 1 или друго ?

# 28
Според мен с мъничко намали брашното спрямо дозата на пропуснатото какао, ако ще ползваш брашно (все пак не е едно и също като ефект на сгъстяване на сместа) или пшенично/царевично нишесте без аромати в равно количество на какаото.

# 29
Според мен с мъничко намали брашното спрямо дозата на пропуснатото какао, ако ще ползваш брашно (все пак не е едно и също като ефект на сгъстяване на сместа) или пшенично/царевично нишесте без аромати в равно количество на какаото.
      Благодаря за бързия отговор! Имам пшенично нишесте, ще го заменя с него.

Общи условия

Активация на акаунт