Хитринки за всякакъв случай - 42

• 46 164
  • 617
  •   1
Отговори
# 600
Не знам дали е възможно, но е опция са пришиеш парче плат в подходящ цвят или десен и са стои като декорация

# 601
Аз, ако съм, разшивам от една страна плата на възглавницата, свалям си го,   изпирам калъфа в пералнята, поставям си го и зашивам на ръка със скрит бод. На един калъф на диванче, пък след като разших калъфа, му заших цип и съвсем нямам грижи с пране.

# 602
Подлакътниците на компютърния ми стол са от изкуствена кожа и тя се пропука на единия. Сега какво се прави…

# 603
Купуват се нов подлакътници със същата геометрия и се сменят!

https://www.chairpartsonline.com/replacement-office-chair-arm-pa … 3ykna88Vou2WkcRsF

# 604
Агент, благодаря, това изобщо не ми беше хрумнало.
Ами, защото не си ходила като ученичка на гости на гаджето си (съученик), не си си омазвала полата със сладолед,  не си я прала и сушила със сешоар, а после и гладила, за да си облечена, докато си дойде мама Simple Smile
И още една хитринка със сешоар (така и така сме на темата) - ползвам го при прекалено бързо стягаща шоколадова глазура за торта, докато я оформям - веднага се поправя и заглажда. За някои може да не е новост, но на мен за пръв път ми се случи с две торти, поръчани от снахата и баш на тях им стегна глазурата при нанасяне, а предстоеше и да пътуваме, та неволята рече да ползвам сешоара, инак не знам какво щях да занеса. А ме беше видяла с празни ръце, а ме беше върнала Simple Smile

# 605
Simple Smile)))))))))) Кубратова, в десятката!

Да споделя и моят опит - бикини се сушат най-бързо със сешоар, но преди това се слагат в хавлиена кърпа, която се усуква силно за да отнеме макс. влага.
Маратонките на моите магарета също суша със сешоар често, макар, че тях още по-често ги слагам на дехюмидифайъра Wink
Хладилник също съм размразявала със сешоар за безкрайно недоволство на ММ, според който таз работа ставала само с гореща вода. Да бе да Wink

# 606
Петя в друга тема беше споменавала май за сешоара и хладилника, ама какво беше... Абе, с две думи - че мъжът ти е прав Simple Smile

# 607
Кажете повече за хладилника, че и аз сешоара хващам. 😳

# 608
Подлакътниците на компютърния ми стол са от изкуствена кожа и тя се пропука на единия. Сега какво се прави…
Или нови подлакътници ако се продават на приемлива цена, или има точно за поправка на такива нища пак изкуствена кожа която е самозалепваща - мяркала съм из китайските сайтове и като че ли не беше особено скъпо.

# 609
Имам метални купи от Кауфланд, които имат борд, но той не е извит, а е хоризонтален. Нямам такъв проблем. От показаните по- горе (без борд) също имаме, но не съм забелязала и при тях този дефект.
На моите купи бордът също е хоризонтален, имах предвид, че самият метал е извит/прегънат под борда и оттам излизат чернилките.🙂 С описания метод от публикация 578 изчезнаха чернилките😀 (почистване с лакочистител, пяна за фурни от Лидъл, търкане с веро и четка, измиване пак с веро, подсушаване със салфетки, за да обера финално, ако има нещо - с това се справих и няма вече чернилки). Много съм доволна.🙂

# 610
Здравейте,
Заради двете ми деца под 4 годинки, съответно съм разсеяна в домакинството.
Преди седмици във фурната ми успях да "изпека" - разстопя една пластмасова част, сложена вътре и незабелязана от мен при включването на фурната.
Как да изчистя решетката за грила, и съответно дъното на фурната от разстопената пластмаса?!
 🙏 ако има значение - фурната е Горение с функция самопочистване.

# 611
Според мен трябва да отстраниш първо пластмасовите остатъци преди пиролиза, защото димът, който излиза от обгарянето на камерата, може да е отровен.
Въпросът е как да отстраниш първо тези остатъци - зависи донякъде и каква е пластмасата и количеството, но може да опиташ да я отделиш механично (да я изчоплиш) или щом се е разтопила, да загрееш по-слабо фурната до ново леко разтопяване и така да я отделиш (действай с ръкавици, да не се изгориш).  
И понеже споменаваш за малки деца, ако те са сложили пластмасата там, ползвай функцията за заключване на вратата.

# 612
Майка ми беше разтопила върху стъклокерамичния котлон пластмасова дъска за рязане. Учудващо, след като изстина, пластмасата се отдели като цяло парче от котлона. Пробвай първо механично на студена фурна, като внимаваш да не нараниш покритието. От решетката по същия начин. Там може и с нож.
Не разбрах, с пиролиза ли е фурната?

Последна редакция: пн, 03 авг 2026, 09:16 от tetka_the_best

# 613
Тетка, аз тази функция "самопочистване" я възприех като пиролиза, обаче пък може и да е друга, не се сетих (моите и двете са с пиролиза и изключвам, че има и други методи, а ползването на пиролиза в случая би било рисково, затова дадох и този съвет).
Някои пластмаси се отделят студени, да, даже дали това не съм го чела в темата по подобен повод...
Сега се замислям, че ако не се получи с механично студено почистване (което би било най-добре), дали пък няма някакъв разтворител (но безопасен за емайла на фурната), който да разтвори частично пластмасата, за да се отдели безпроблемно, но си трябва специалист да каже, тук не смея да давам съвет за конкретни препарати.

# 614
Благодаря, Кубратова... 🌷
Най-вероятно това е решението, защото студена пластмасата не иска да се отдели.
За съжаление, когато купихме фурната, в магазина не знаеха за фурна, чиято врата се заключва... Но и да имах такава, доколкото разбрах, аз съм виновна, тъй като въпросната част вече е била сложена във фурната преди да я включа. Т.е.аз не съм я видяла... Ужас ужасен 🙄 Само да вметна, че става дума и за част от самата врата, която беше под нея 🙄 и свободно сваляща се... Сега ще търся къде да закупя отново....
И май съм съсипала емайла на печката.... А е печка на две години 🙄😔

Тетка, програмата която има фурната е почистване с вода... Сега погледнах и открих, че всъщност включва само долния нагревател на дъното и то до 70 градуса...

Май това е което ми трябва...
Не съм сигурна за решетката дали да я слагам обаче... А всъщност, май ще я сложа, но след като почистя дъното. И при това ще я сложа с тава под нея, застлана с нещо, върху което да капи пластмасата...

Общи условия

Активация на акаунт