Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 217
  • 208
  •   3
Отговори
# 90
# 91
Как да предотвратя свличане на ботуши тип чизми. От велур са и като ходя ми падат почити до прасеца. Много е дразнещо, А, си ги харесвам.

# 92
Власинки чистя със силиконова четка (имам няколко с различни размери, последната е от комплект за почистване с лопатка с къса дръжка). Идеално се почистват. Също и с хартиено тиксо, ако не са твърде много. Но със силиконова четка е най-ефективно, бързо и лесно.

# 93
Власинки чистя със силиконова четка (имам няколко с различни размери, последната е от комплект за почистване с лопатка с къса дръжка). Идеално се почистват. Също и с хартиено тиксо, ако не са твърде много. Но със силиконова четка е най-ефективно, бързо и лесно.
От години не ми се беше налагало да чистя власинки, сега са ме напъплили и се изнервих вече. Миналия ден чистих черно памучно бельо от бели власинки от пуловер хем с четка за власинки (като показаната от ЧС), хем със силиконов ролер, хем със залепващ ролер - нито едно самостоятелно не помогна, а бельото изглеждаше черно на полка точки среден размер, толкова много бяха Simple Smile
Може ли снимка на твоята силиконова четка, ако е удобно?

# 94
Да, разбира се. Всичките са от Лидъл и Кауфланд. Като зоо четката имам и от Т-маркет купувана (но по-голяма и е тип ютийка - с дръжка). Имам по една силиконова четка и от Пепко и Синсей (тя се водеше за масаж и къпане май).😅 Всичките си ги използвам (за почистване на власинки и косми, даже за почистване на мивките и ваната са ми доста удобни). Четката с лопатката не съм ги измила, защото по-късно ще се използва пак.😉 По-големите четки с дръжка са изключително удобни за почистване на леглото, дивани, както и за пътечки, малки килимчета, изтривалки. А най-хубавото е, че се почистват идеално с малко препарат и под течаща вода, нищо не остава по тях.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 05:05 от dolce miele

# 95
  • Пловдив
Нямаше да ми дойде на ум, че тая четка може да маха власинки Simple Smile

# 96
Mоже, може. И от изтривалките маха и косми, а също и песънчинки разни доста лесно.😃 Дъщеря ми е с над 80 см коса, и с нейните косми се справя. Препоръчвам с две ръце.🙂

# 97
А откъде се купуват тези четки, не съм търсила много /всъщност не ги знаех/, но май и случайно не съм попадала на тях.

# 98
На Zoofari е от Лидъл- пускат ги в седмични акции заедно с други продукти за животни (самата четка си се води за почистване на козина или дамаски). Лопатката с четката също е от Лидъл - 5 лв (в Кауфланд ги има даже и в момента същите, но са по 10 лв). От последната снимка жълто-сивата четка пак е от Лидъл, ментовата е от Кауфланд. Тях ги пускат заедно с други помощници за почистване, четки за шишета, и прочее.
А тази силиконова "гъба за съдове" ми е от Т-маркет - използвам я предимно за миене на плодове и зеленчуци (не за съдове), но според мен и тя би свършила работа за власинки за по-малки повърхности, а е и мобилна и може да се носи в чанта навън (не се бях замисляла досега за това).😁

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 05:03 от dolce miele

# 99
Може и да е коментирани вече, но съм длъжна да споделя life hack-ът, който ми улесни живота. За перфектно обелени варени яйца просто във врящата вода сложете една супена лъжица сода. Яйцата след това се обелват перфектно и за секунди.

# 100
Варя в яйцеварка яйцата и не знам дали там има смисъл да се добавя сода в уредчето🤔, но беля яйцата много лесно с лъжица.

# 101
Варя в яйцеварка яйцата и не знам дали там има смисъл да се добавя сода в уредчето🤔, но беля яйцата много лесно с лъжица.

Никога не съм ползвала яйцеварка и до преди няколко дни мразех да беля варени яйца. Не че сега ми е хоби де, но определено е огромно улеснение за хора като мен, варящи яйца в тенджера GrinningHug

# 102
От баба си още знам, че горещите, таман сварени яйца, се чупят и слагат в студена вода. След минутки киснене се белят много лесно. И няма значение в какво са варени.

# 103
  • софия
От баба си още знам, че горещите, таман сварени яйца, се чупят и слагат в студена вода. След минутки киснене се белят много лесно. И няма значение в какво са варени.
Тази хитрост никога не работи при мен с пресни яйца. С такива от магазина няма нужда от хитрост. Те всякак се белят лесно.

# 104
Черна станция, от моя опит не се белят винаги лесно яйцата, само защото съм ги сложила в студена вода (това го правя винаги). Зависи си и от яйцата - дори и при варени само в яйцеварката например. Но с лъжицата беля лесно и "по-трудните" яйца (там също се усеща кои се белят по-лесно и кои по-трудно).

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 20:50 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт