Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 079
  • 206
  •   1
Отговори
# 180
Помощ! Пуснах на племенницата една нова пола да я изпера и я забоядисах. Тя е черна обаче има бели връзки лъскави и бяла подплата също лъскава. Е това бялото стана синкаво. Може би, защото я  пуснах в сушилнята. Прах единствено нея. Как да премахна този синкав тон от подплатата и връзките горе ?

# 181
Как може да се изчисти лакочистител от светъл клин?

# 182
Помощ! Пуснах на племенницата една нова пола да я изпера и я забоядисах. Тя е черна обаче има бели връзки лъскави и бяла подплата също лъскава. Е това бялото стана синкаво. Може би, защото я  пуснах в сушилнята. Прах единствено нея. Как да премахна този синкав тон от подплатата и връзките горе ?
Евентуално с препарат за възстановяване на цвета на д-р Бекман

# 183
  • Бургас
Да ви кажа как не допускам да се вмиришат маратонките. Имам сешоар за обувки, купих го от Тему или Алиекспрес - не помня. Всеки ден след прибиране се изкарват стелките, леко се мушват настрани в обувката и ги слагам на сешоара за обувки за 15 - 20 мин или докато изсъхнат. Под стелките се задържа влага, така че е важно да се изкарат.

# 184
https://www.facebook.com/reel/1382008563443786

ето тук  показват за отмирисване на обувки начин

# 185
А някаква хитринка как да се запази по-дълго свежа косата? Моята се омазнява бързо. Пробвала съм препоръката да я къпя по-рядко, но няма разлика. Такава си е, а не ми се занимава да я мия през ден, защото е дълга и отнема време.

# 186
Сух шампоан не помага ли?
Харесвам този: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-suh-shampoan-6-v-1-p4066447376494.html

# 187
Емилия012, тъй като и моята коса е мазна, аз пробвах различни шампоани за мазна коса и съм избрала такъв, който най-добре действа на моята коса. Другото, което ми е казвано и има ефект при мен, измиване на косата с по-хладка вода, накрая с възможно най-хладка изплакваш.

# 188
Моята коса не е мазна, но съм чела, че освен сух шампоан има и стилизираща пудра за корени, която евентуално може да забави следващото измиване на косата.

# 189
Пудрата за корени слепва и повдига косата, но не я изсушава.

# 190
  • ПЛОВДИВ
Емилия012, да не Ви плаша, но си проверете хормоните.

# 191
Моята коса не е мазна, но съм чела, че освен сух шампоан има и стилизираща пудра за корени, която евентуално може да забави следващото измиване на косата.
Aз имам такъв продукт, реално част от него си е чист сух шампоан. Водят си го сух шампоан, който дава обем и има фиксация!
Добра идея е да накарам АИ да го сравни със прост сух шампоан.
Ето този ползвам от години:

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 17:26 от Agent Provocateur

# 192
Предполагам, че част от ефектът на стилизиращата пудра се дължи на това, че, когато косата е по-повдигната от корените, тогава се омазнява по-малко. Отделно че явно има и такива, които попиват излишния себум. Позната с бързо омазняваща се в корените коса беше много доволна от стилизиращата пудра (аз и затова я предложих като вариант, но не знам коя точно е използвала). Но вероятно има различни видове от тях - ето, този последният продукт е някакъв хибрид.🙂
Има ли начин стъклени бутилки 300 мл от сок от морков да изсъхват по-бързо? С тясно гърло са. Направо имам чувството, че нямат изсъхване отвътре през този сезон...🤨 Със сешоар дали ще стане?😂

# 193
Здравейте.
Не знам дали тук е мястото да питам или в готварския,  но ако съм сбъркала,  моля модератор да ми премести въпроса.
Въпросът ми е - как мога да запазя  пресен магданоз в хладилника за повече време ?
Купувам да имам при нужда  и след няколко дни, когато ми се наложи да го ползвам, той вече е увехнал,  пожълтял или направо се е скапал.
Във фризера да го замразя не ми харесва.

# 194
  • софия
Измиваш както е на връзка, изтръскваш го и завиваш във влажна кухненска хартия. Така прибираш в чекмеджето за ПиЗ в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт