С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 3 122
  • 118
  •   1
Отговори
# 30
Еее не. Повече не бих й проговорила. Наистина май заема всички челни места за най-тъпо нещо казано от някой. По принцип ли е такава неадекватна или това е някаква новост?

# 31
Уау. Наистина е изключително тъпо изказване.
Надявам се да има как да разтоварите след подобен разговор, предполагам колко сте се напрегнали.

# 32
Здравейте и от нас! Благодаря за новата тема❣️ Ние сме добре, София расте, има 8 зъба и 2 отдолу са тръгнали 😬 Имаме 4 хранения, общо взето млякото не го иска почти и вечер продължавам с кашите, скоро мисля да й вкарам вечеря (супа или друго пюре), все още не иска да яде парчета, освен на хляб, снакс или бисквитка и банан. Тези от вас, които вече не дават мляко преди сън, кога им давате вечеря, защото ние към 20 и 30 се къпем, яде мляко(каша 😁) и 21ч.е заспала,но ако е супа кога да я дам се чудя, Следобяда хапва към 17ч. Иначе сме на 2 дремки, първата е час и 20тина мин. Аз я будя, втората е около 1 час до 16:30 някъде. Нощите ни не са добри, много се буди, но не плаче, а се изправя, дано скоро мине и това. Много се вълнувам за рожденият й ден, но и редовно ми се плаче, така бързо минава времето.. ❤️ Може и да се навия за второ 😁

# 33
Буря, свекърва ти пръсна тъпомера.. Наистина не знам какво да кажа. То бива простотия, но някой хора не познават граници.

# 34
Ние днес бяхме на консултация. Все още не е чукнал 11 кг, следващият месец ще е. Сега е 10.850 кг
Има 7 зъба. Днес се пусна и направи 5-6 крачки самичък без да се държи за дивана. Аз много се развълнувах и разчуствах 😀
Пазарувахме в Лидъл и беше изключително послушен. Бяхме сами, разбира се, и го возих в пазарската количка, която преди това уж децинфекцирах.
Пие си мляко, буди се веднъж през нощта към 4 часа и си чака.
Като навърши 1 ще минаваме на junior опцията за мляко.
Вече не се води адаптирано мляко за бебета, а млечна напитка 🙈 Не мога да повярвам колко е голям, но в същото време си е бебе и днеска както си седеше прав, така се захлупи по лице и плака много.
Буря, свекърва ти е тъпа, колкото моята сестра, която постоянно прави коментари за детето. И за всички околни дечица… Има си такива прости хора и това е. Не се ядосвай.

# 35
Никаква травма няма да му остане на 12 месечно бебе, че е било на погребение. Освен това до колкото знам Госпожицата не живее в България и аз не си представям нашите погребения, а нещо доста по леко и ведро. Може и да бъркам, но в Англия май не са православни?

И ние бяхме на консултация, 77 см е и 9.
700, лекарката я нямаше, сестрата се опота да ми обясни какво да яде, накрая й казах да не се хаби, че аз си го храна по друг начин. Казвам вчера яде овчарски пай. Много му хареса. Замълча жената пък вика "ама... без гъби и сосове и пикантно". Сърде не ми даде да й кажа, че имаше и гъби, и индийско орехче, и кимион, и черен пипер Joy яде и ушите му пукаха.
Днес в градината на сина ми има рожден ден. Родителите не се усетили, взели торта с бадемово брашно и една майка отдолу "дъщеря ми е на две, тази торта не е подходяща за нея"... си мисля Зари беше на 7 месеца като му набутах бадемово брашно в печивата.

# 36
Какво е това мляко? Може ли повече информация?

# 37
И ние се връщаме от консултация. 10.250 кг и 72 см (знаете, че аз на меренето на ръст на докторката не вярвам Grinning). Последните 2 пъти е ад като отидем, тя не спира да плаче още докато види докторката. Иначе ни каза, че има 2 афтички, а като беше на антибиотик уж ни изписаха такова спрейче, но явно трябва да го продължим.

Дух, аз за това не коментирам пред ЛЛ, че ядем ягоди, малини и къпини. Още като почнахме захранването изрично ме предупреди да не ги давам до поне 1 година и половина. Grinning

# 38
Буря, падам направо, това е супер неадекватно изказване от свекървата.🤦‍♀️

И аз да се отчета от миналата консултация, господинът е 80 см (може и 81 да е, ама много риташе) и 11,100. Понеже е висок, не личи, че е шишкав 🤣

И при нас е така с плача при ЛЛ, влезе ли в кабинета и знае какво ще се случи. Другият път на посещението през декември ще има ваксина. Аз щях да вкарвам ядки сега, но от 3-4 дни поддържа температура до 37.5, мисля, че най-накрая вече ще избият тези два горни зъба. Няма сополи или кашлица, така че по-скоро изключвам да е вирус.

# 39
Ооо да, по колко зъбчета имат бебоците? Ние сме с 4, два долни предни резци и два горни странични резци (малко вампирче), чакам скоро и предните горни да тръгнат, четох, че ако странични излязат първи, много скоро след това се появяват и предните.

Ние, ако е здрава, стискайте палци, края на месеца ще сложим последната за менингит Б. Чудя се как ще я държа, тя не дава да я преслушат, само дето не изби някой зъб днес на докторката, май смешно, не смешно ще карам ММ да си взима почивен ден, че да я държим повече хора. Grinning

# 40
  • Пловдив
Дори не желая да я коментирам. Бабешка му работа. Снощи не се обади на мъжа ми, май го играе обидена.
Джи, Биляна има 4 зъба - централните долни и Горни. Рая е с два долни зъба.
Записах ги на кухня, ще я пробваме утре.

# 41
Ох, милата. Тя е обидена. Ужас....

На държавна или частна? Ние тук имаме само държавна и нещо менюто не ми харесва, та не съм я записвала.

# 42
Какво е това мляко? Може ли повече информация?

Продължение на бебешката Милупа, която му давам.
https://www.emag.bg/mljako-za-rastezh-milupa-milumil-junior-1-60 … urce=mobile%20app

# 43
Аз заведох моето на педиатър в София 🤗 много съм доволна обстойно я прегледа и поговорихме за храненето и въпросите, които ти вълнуват. Нашия ЛЛ няма да коментирам, за сега остава за задължителни манипулации, като ваксини, направления, болничен и бележки за детската градина като тръгнем... 🤨

Редактиране:
Забравих да спомена, че имахме перфектен сън, лягаме, спим, ставаме като по часовник иии... от 3 дни хем е уморена, хем не иска да заспи мята се като риба в леглото, ляга, става, ляга, става ту заспи и хоп събуди се, проверява къде съм и между 2 и 3 сутринта става готова за игри наспала се моля ти се (спим в 1 легло ако има значение) 🥱🥱🥱 регресия ли е, растеж ли е, нови умения ли са, преминаване на 1 дрямка 🤔😵‍💫😵‍💫 нямам представа, само знам че с това разпокъсано спане и киснене в леглото докато заспи съм със страшно главоболие 🙄🙄🙄 все едно съм се върнала в първите 3 месеца

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 09:42 от gigato2

# 44
И ние снощи бяхме така. Заспа си стандартно 20:30 - 21:00. В 00:00 се събуди, до 02:00 ме гледа втренчено, заспа, в 04:00 се събуди с рев, не искаше ни вода, ни биберон, нищо, искаше да стои седнала и да играе иначе ревеше до посиняване. Grinning Всъщност придобила е ново умение днес, изправи се в столчето за хранене, щях да получа инфаркт, до сега не съм я закопчавала, но вече трябва.

Оо, а аз похвалих ли ви се, че от близо 3 седмици не заспиваме с - ,,Уморени крила", а с добрия стар бял шум. Grinning Чак ми липсва. Grinning

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 20:35 от G.G15

Общи условия

Активация на акаунт