С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 1 119
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
И ние днес бяхме на консултация - 10.520 кг, 79.5 см. Сутринта се събуди с пъпчици по едната бузка и около устата. Мислех, че е от лиги, педиатъра го видя и помисли същото. Обачее.. След обяд започна да се зачервява повече, излязоха и по другата бузка, а преди час видяхме, че вече има по задната част на ръцете и на бедрата. Не е ял нищо ново, не сме сменяли козметика и препарати. Обадихме се на педиатъра, той каза да му дадем противоалергични капки Ксизал, но чета, че са за над 2 години и не смея да дам. Утре след обяд сме до личната (и на нея се обадихме, тя пък държи, че е от храна, но все пак да отидем да види). Та така при нас. Ако някога се реша на второ дете, поне се надявам да съм претръпнала към такива неща, защото тази нощ май няма да спя 😅

# 46
Дано минат бързо!

Лекс, ако имате отворена аптека вземете Фенистил, те са от 1 месец, на нас тях ни бяха изписали. Питайте пак как се дават, но на нас ЛЛ беше казала по 1 капка на килограм сутрин и вечер. Тоест на 10 кг - 10 капки сутрин и 10 вечер.

Оп редактирам се. По 2 капки на килограм разделено на 2 пъти на ден, пак същото става, но сега си погледнах рецептата. 😀

# 47
Благодаря, Джи. Имам от тези вкъщи. Ще го проверя как е след час и ако продължават да излизат нови (защото сега има повече), мисля да му дам от тях, да видим дали ще помогнат. Тъпото е, че педиатъра и лл са на различно мнение, на мен ми е за първи път да е с някакъв обрив и не знам на кой да вярвам.

Още по-тъпо ми стана, като питах какво да правим, ако се влоши, а отговора беше "Е какво ще се влоши?", ми знам ли, да се обрине целия, да вдигне висока температура, аз ако знаех нямаше да питам, все пак за това си лекар, да дадеш насоки.. Ама карай.

# 48
Lex, как сте?
Разбирам те, много е гадно, когато искаш да разчиташ на компетентно мнение, а получаваш различни. Понякога се налага майката да събере информация от лекарите и накрая на базата на своя по-обстоен поглед над нещата да вземе решение. При обрива обаче с разгръщане на симптомите нещата би трябвало да станат ясни и да ти дадат ясна диагноза днес.
Между другото, с каката доста стрес брах и не вярвах, че ще се навия за второ. Е, вярно с 10 години разлика, ама докарахме го до второ.

# 49
Lex звучи като коксаки или пета болест. Ако искаш качи в групата снимка

# 50
Все още си е така. Но пък си хапва, весел е, няма температура, поне това ме успокоява. Качвам снимки от сутринта след събуждане.

Има и по крачетата и съвсем малко по тила. Не са излезли кой знае колко нови от снощи, но тези по лицето му стават доста червени, зсщото постоянно яде някоя гризалка и е целия в лиги. Надявам се да не е нещо сериозно и да е просто от храна.

# 51
Их, милото бузанче!
Нищо не разбирам аз от обриви, въпреки че като дете стигах до спешното и ми удряха орбазонови инжекции.
Да кажат запознатите мами на какво им прилича.

# 52
Лекс, как е Йони? Какво каза ЛЛ?

# 53
  • UK
Лятна буря, на тази баба как рязко и с удоволствие бих й съкратила линията на живота ако знаеш… Не приемам “бабешка му работа” за извинение, не знам на колко години ви е бабата, ама като знам, че някои са на моите години, ще ме извиняват ама не е оправдание. Моята баба е станала такава на 41 години, само три повече от мен в момента.

Не разбирам много, ама са на странно място обривите за да са от храна. Педиатъра според мен си мисли за уртикария но тогава обрива не е ли релефен, този май не е. Алис се изрива така около устата ако яде нещо твърдо и се е надрала леко, но нейните изчезват след 20-30 минути. И на УКР не ми прилича, защото няма по ръцете и краката.

Погребението ще е на 4ти или 5ти декември, забравих какво казаха, само запомних, че няма да е на рождения ден. Така или иначе ние нямаме никакви планове, евентуално ще я заведем до Build-a-Bear да й вземем мече за рождения ден за £1 ама не съм сигурна дали ще отидем, тя не си играе с плюшени играчки, а на мен естеството на работата ми е такова, че ако искам мога да й нося нова играчка всеки ден. Ще видим другата седмица какво ще решим. Щяхме да й купуваме колело, но баба й го е купила за Коледа, оглеждахме се за нещо друго, но тя няма нужда от нищо, та вероятно ще пропуснем. Simple Smile

# 54
  • Пловдив
Лекс, как сте?

Мъркоранке, на 70 е. Не знам, дали разказах, но се оказа, че тя ни е сърдита и не ни говори, задето мъжът ми й каза да си тръгва. Не желая да коментирам, не се знае и тук кой чете, но просто съм безмълвна. За мен това не е поведение на трезвомислещ и зрял човек. Единствено тя губи в случая, много й здраве.

# 55
Ама това на мъжа ти баба му или майка му? Аз не разбрах.
Моята баба е на 70, тоест прабабата на Ноа и е толкова адекватна жена.
Аз мога съвсем спокойно да й го оставя и да си върша работа. Каквото кажа, това се прави.
Явно Вашата е някаква простачка. Аз други обяснения нямам 😂

# 56
  • Пловдив
Свекървата е. Тя си има собствено мнение за всичко. Например няма лошо докато децата са там, телевизорът да работи през цялото време, да е увеличен звукът и дори така да спят децата.
И аз на моята баба си й имам пълно доверие и ми е помагала с тях, извеждала ги е и на разходка.

# 57
Йони днес вече е добре. Вчера обрива беше мноого червен, дадохме от капките, които педиатъра ни беше казал и сутринта се събуди само с тъмни петна/следи, където е бил обрива. Сега се връщаме от преглед при него, каза, че вероятно е от храна и да продължаваме с капките 7 дни.
Аз имам някакви съмнения, че всичко стана от едно пюре с йогурт (въпреки, че е ял много пъти йогурт и същите плодове, които имаше в него, точно това на тази марка не беше ял), защото нищо ново не е ял, нищо не сме сменяли от препарати и козметика и най-вече, защото обрива се засили на следващия ден, след като дадох извара. Сега за няколко дни му спирам млечните и ще почвам пак едно по едно сирене, кисело мляко, извара... да видя ще има ли реакция от нещо.

# 58
Lex, много се радвам, че вече Йони е добре. Само имай предвид, че, макар и рядко, има кръстосани алергии. Т.е. може да не е алергичен към извара, и да не е към круша, но да реагира на комбинацията от двете, например.

# 59
Благодаря, martina, не се бях замисляла за това.

Да се оплача и от моите неволи. След раждането имам често, силно и продължително главоболие. Като се почне и по едни 12-15 часа не спира. Не помагат лекарства и понякога чак ми се гади от болка. Според ЛЛ е мигрена, та следващия месец, когато се прибере майка ми, ще ходя на невролог да видя какво ще каже. Отделно от това, явно от натискането по време на операцията от едната страна на ребрата нещо ми хрущи. Това се случва, когато си поемам по-дълбоко въздух, когато се въртя на една страна или се протягам, ей такива прости неща. Толкова свикнах, че вече почти не ми прави впечатление, но в началото беше много гадно. Имам чувството, че ако прекарам още едно секцио, ще се разпадна 😂

Общи условия

Активация на акаунт