С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 3 135
  • 118
  •   1
Отговори
# 60
Ооо, и аз не мисля, че бих могла да преживея още едно секцио.
Вчера бях за трето мнение заради това, че имам кървене между циклите след раждането. Първият лекар каза истмоцеле, което не е наложително да се оперира сега, вторият - хематом, който няма защо да се пипа, а третият - има и истмоцеле, и хематом и е добре да се оперира. Каза, че ще е като секцио като период на възстановяване и аз луднах.
Проучих въпроса и най-вероятно ме е взел за касичка, та засега няма да си причиня това и явно ще ходя на четвърто мнение. Досега не съм попадала на подобно разминаване в мненията.

С наближаването на РД се захванах да изкарвам снимки на хартия, за да запазя и на по-традиционен носител спомените. Много ме зареди това да видя всички хубави спомени от годината. От доста години не съм вадила снимки на кака й, но смятам и на нея да поизвадя. Понякога малките щастливи моменти се забравят, а така изплуват в съзнанието и е по-приятно от гледане в Google снимки.

# 61
Лекс, радвам се, че Йони вече е по-добре. Дано да е било от пюрето. Heart

Аз често изкарвам снимки, по-приятно ми е на хартиен носител. Поръчвам от приложението empik foto, тук там намирам промо кодове от инфлуенсъри и излиза доста евтино.

# 62
Лекс, на абсолютно всяка жена препоръчвам след раждането, независимо от вида, да посети лечебен масаж. И след двете раждания бях много зле с кръста и всичко останало първия месец. Едвам изтриях 40 дни, отидох и ме оправиха и двата пъти.

# 63
  • Пловдив
Аз имам лека диастаза и се чудя как да я прибера без да давам много пари за процедури.

# 64
И аз съм с диастаза, никога не съм имала корем, сега не мога да го прибера заради нея. Ще почвам по-сериозно упражнения. Болките в кръста ми отшумяха сами, ама сега като започнах да търча след него пак се обаждат. 😄

Аз имам и болка по време на секси тайм все още, направо вече ми писва. Говорих с АГ-то, вика, че е от овлажняването, но след празниците ще ида и на второ мнение някъде. Иначе цитонамазка и микробиология през август бяха добре.

# 65
  • Пловдив
И аз съм същата работа. Винаги стегнат корем, малка талия и сега..още не си закопчавам старите дънки. Но и никакви упражнения не правя, така че как да се прибере.
Тази вечер Рая вдигна 38,3. Дадохме панадол и свали донякъде. На Биляна й избива 6-ти зъб ( страничен резец ) и също е неспокойна. Ще е дълга нощ.

# 66
Пробвайте нурофен експрес форте. Имам сходен проблем и само това ме отпуска.

Благодаря, martina, не се бях замисляла за това.

Да се оплача и от моите неволи. След раждането имам често, силно и продължително главоболие. Като се почне и по едни 12-15 часа не спира. Не помагат лекарства и понякога чак ми се гади от болка. Според ЛЛ е мигрена, та следващия месец, когато се прибере майка ми, ще ходя на невролог да видя какво ще каже. Отделно от това, явно от натискането по време на операцията от едната страна на ребрата нещо ми хрущи. Това се случва, когато си поемам по-дълбоко въздух, когато се въртя на една страна или се протягам, ей такива прости неща. Толкова свикнах, че вече почти не ми прави впечатление, но в началото беше много гадно. Имам чувството, че ако прекарам още едно секцио, ще се разпадна 😂

# 67
Здравейте мамита

Някоя от вас има ли диастаза и ако да какво правите по въпроса?
Аз съм слабичка 45-6кг, но този корем няма прибиране (не че съм взела нещата в ръце със спорт) тайно се надявах гена да е достатъчен 😩😂

В някакъв бебешки пубертет сме или и аз не знам как се нарича, но е мятане назад, тръшкане, като не съм пред очите му или изляза от кошарата за игра ме замеря с играчки 😂

Мъжа ми иска второ, аз също исках ама преди да родя и да разбера какво е 😂

# 68
Аз си вървя към килограмите на които отидох да раждам. Ама вече чак не ми пука. Колкото съм била слаба 28 години това е. 🤣

Ние сме си във вечен пубертет. Сега се научи да се вдига от столчето за хранене и като й се скарам й е много смешно. Ако сложа коланите крещи и става като Хълк...голям образ е. 😀

Какво правят бебоците? Има ли проходили, казват ли нещо? Играят ли си с нещо определено? Даяна не прави опити да ходи (хич не бързам, само това остана и съвсем ще си загубя и 2те секунди свобода), продължава с ба, ма, бу. Само мечката може да имитира, но разпознава всички предмети и животни, на снимки, на клип, на играчки, ако я питаш къде е нещо го посочва, сочи хладилника и микровълновата и казва ам-ам. Има две кукли бебета, целува ги по главите и им дава бибероните си. 😀 И най-новото, играхме няколко пъти на - Варила баба кашичка и сега само това иска да правим, прави си на дланта кръгови движения с пръстчето и чака да играем. 😃

# 69
🤭🫣 G.G15 варим кашички и ние по цял ден на мама, на тате, на баба, особено преди заспиване, това ни е любимата игра, даже понякога я хващам сама да си вари кашичка на дланта 🤭 при нас всичко се случи изведнъж - започна да се изправя особено преди лягане, прави опити да ходи подава ръчички и чака някой да я държи за да ходи 🤭 самостоятелно изобщо не опитва  и детският пубертет ни връхлетя за 1 нощ, сега мрънка и се кара за всичко. Забравих да спомена, че като се изправи седи права няколко минути, на след това не може все още да седне обратно и вика ли вика докато не ѝ се помогне. 🤭 поне се забавляваме

# 70
Не знам пубертет ли е какво е, обаче не дава да остане сам за секунда.

Тръшка се, хвърля играчки и се ядосва сам на себе си 😅 Опитва се да стои прав, за сега успеха му е под минута и пада по дупе. Иска да ходи хванат за ръчички. А най-кофтито от всичко е, че започна сутрин да се буди към 5-6 часа, а аз тогава трудно функционирам 😂 За една седмица толкова си промени спането, че не знам вече какво да го правя. Както си спеше до 8 сутринта, така рязко започна да става в 6. Избиват и два кътника, тайно се надявам да е от това и пак да се върнем към старото хубаво наспиване (но силно се съмнявам).

За говоренето, постоянно повтаря баба и папа, а мама казва, когато иска нещо. А види ли, че някой се мотае в кухнята се започва едно викане на аммм аммм, придружено от сърдене 😂😂

# 71
Тръшка се, мята се, изправя се на стола за хранене. Ударил си е предните две зъбчета някъде и едното е клъцнато… тамън му пораснаха и вече с щети по тях😀
Започна да ходи преди три седмици, но му омръзва и пада да лази. Стъпва на цяло стъпало, пускам го бос или с чорап. Навън не ходи.
Сутрин става и почва да отваря вратите и да вика баба-баба, да я търси и чака. Тя всеки ден след работа минава и му носи плодове.
Ноа като ме види и вдига ръчички и казва мама, мам, мами и ми се лепва за крака и го влача като маймуна за клон. Днеска мих чинии докато той рева, залепен за мен, около 20 минути.
Казва дада/дади и деди. Тате сме го заменили с дада, за да не се бърка.
Направи ми впечаталение и как се заслушва баща му като говори на арабски и се смее.
Дали разбира какво говорят 😀😀 не знам. Но е много забавно. Смее се, прави някакви физиономии.

# 72
  • UK
Отпразнувахме първи рожден ден, ходихме в един плей център и тя много се забавлява, пускаха се с татко й по пързалките, тича насам натам, голям кеф. Тя си ходи без проблем стига да не носи обувки. Като й сложа обувки и не знае какво да прави с тях, та я пускам по чорапи да щъка из магазините. Днес й биха ваксини пак, два бустъра и ММР май, малко вдигна температура но сега е добре.

Най любимата игра е да ни подава разни неща. Подава ги и казва “дей го” (there you go), много е смешна. Има си собствени думи за разни неща, дъдъм, бабъм, непрекъснато нещо се обяснява, носи неща като й кажеш да подаде нещо, като е жадна ми носи бутилка с вода да й дам (най добре пие от обикновена бутилка ако й давам на глътки, бебешки чашки не обича). Иначе и мен не не оставя и една минута на спокойствие, преди не се беше усетила, че може да става в стола за хранене но вече става, но аз не искам да използвам връзките в случай че се задави и трябва да я извадя бързо от стола.

Утре сме при здравната визиторка, нещо като консултация само че те не са лекари или сестри, най вероятно ще я изтеглят, ние си я теглим вкъщи, днес беше 9.500 кг. В четвъртък ще пътуваме и дано не й е зле заради ваксината все още, че сестрата днес каза до две седмици може да й е лошо.

# 73
Явно всички сме на вълна бебешки пубертет 😂

Но ми прави впечатление, че момиченцата една идея по бързо се развиват от момченцата, като ви чета главно девойките са проходилите или поне се опитват по стабилно, ама жени.... Такава ни е природата 😂

По мен мята играчки, като не му обръщам внимание 😂
Както казва една моя приятелка с цели 4 деца, спокойно не става по-лесно 😂😂😂

# 74
Здравейте, момичета,
Да се отчета и аз с развитието на малката. Прави по 2-3 крачки и тупва на дупе, но се пуска по спокойно като е в леглото, на земята по-често я е страх. Досега си беше по чорапи вкъщи, но доста й се изхлузват всички и смятам да я пробвам как е с пантофки. Истинско торнадо е, покрай каквото мине, решава да го свали на земята.
Откъм думичките не мога да кажа със сигурност, че казва нещо. Доскоро не-то го използваше на място, сега не се е случвало да го казва от доста време. Реди по цял ден, кака, тате, мама, папа, ама не винаги е на място.
Усещам се, че за проговарянето си вкарвам малко нерв, защото ниското й тегло и слабо хранене вървят с риск от забавено проговаряне.
Иначе тя чувствително повиши апетита след месец прием на желязо и беше качила около 200 за по-малко от месец, но онзи ден на едното хранене нещо й дойде в повече и повърна 2 пъти, та вчера кантарът показа, че ги е свалила. Надявам се да е грешка...
Честно казано, постоянната борба за всяко качено грамче почва доста да ми тежи, но докато е под нормата ще е така...

Общи условия

Активация на акаунт