С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 3 120
  • 118
  •   1
Отговори
# 105
Само да са здрави дечицата, другото ще преодоляваме с времето 😅

Нашия сополанко е със някаква вирусна инфекция. Има много силна задна хрема и вече яденето и спането са предизвикателство. Цяла нощ го държах леко изправен на една възглавница да може да диша и почти не съм спала, но съм още жива. Днес ни изписаха сироп и капки, дано помогнат и до няколко дни да мине всичко, че не ми се ще да си посреща първия рожден ден болен. В допълнение излизат два кътника заедно и лигите го давят допълнително.
Напук на всичко, през деня е весел, щур, от няколко дни се пуска в кошарата и ходи сам, а от вчера го избива някаква странна радост към мен (може би защото майка ми е тук и тези дни се занимава повече тя с него), а аз си умирам от кеф, като ми се усмихне с такава любов 😅 Иначе му бях омръзнала тотално и не ме отчиташе изобщо за човек 😂😂

# 106
  • UK
Аз нали сериозно се разболях и цяла седмица й треперя да не я хване гадната кашлица, но днес започна да кашля. Съвсем по мъничко докато преди малко не реши да се тръшка за дистанционното и от инат да не спре да реве след това едва дишаше. Аз поне си удължих майчинството с още една седмица (болнични), иначе вчера трябваше да съм на работа. Алис утре е на пробен ден в градината само за един час, в четвъртък за два. Кашлицата не ги притеснявала. Взехме един дифузер на Калпол който уж помага за сън, на мен лично не ми се отразява на кашлицата особено, само дето душата ми мирише на ментол, но тя спи в момента и не изглежда нещо да я притеснява. Дано да не стане по зле, защото аз съм на умиране.

# 107
И рожденият ден на нашето момче мина. Празнувахме само най-близките роднини (15 човека, имам голяма рода 🤣), беше много щастлив. Честит рожден ден и на останалите дечица, да бъдат много здрави и щастливи! ❤️

Днес му биха пневмококовата ваксина, ще съм на тръни днес, че винаги след ваксинация вдига температура. Ще го следя.

И отчет - 11,300 и 81 см. Качил е само 200 грама, а си похапва както трябва, но пък и не се спира на едно място. Като му кажа да ми подаде нещо, ми го носи, не спира с Мамамаммама и като изляза от стаята не се кротва, докато не ме намери. Вече си е голямо човече.

# 108
Момичета, идеи откъде мога да сваля декларацията към работодателя за втората година майчинство? Позакъснях с нея, ама вече е крайно време да я пусна и не откривам такава.

# 109
Питайте в счетоводството или в човешки ресурси. Те трябва да имат бланки.

[/i]quote author=mаrtIna link=topic=1829984.msg50617590#msg50617590 date=1766154826]
Момичета, идеи откъде мога да сваля декларацията към работодателя за втората година майчинство? Позакъснях с нея, ама вече е крайно време да я пусна и не откривам такава.
[/quote]

# 110
Поздрави от Софи! Вчера стана на 1 годинка! Събрахме се в едно заведение с най - близките, имаше и дечица, беше вълшебно! Малко се разплака няколко пъти, но нормално от хората и шума.. Прибрах я в 20 часа, таткото остана още час..спазихме режима 😁 Та черпя ви виртуално торта и усмивки от София 18.12.24г 2600гр. 45см Времето минава неусетно, да им се наслаждаваме всеки ден и да са ни живи и здрави!

# 111
София е невероятна 🤗 весели празници и рождени дни на всички декемврийчета 🤗 Нашето тържество вкъщи мина на деня, днес предстои в ресторанта 🤞стискайте палци да мине приятно без плач 🤭

# 112
Чудесна е София! Да е здравичка!
Честито на всички мами и бебчета! Да са ви здрави и щастливи!

# 113
Честита Нова година на всички! Да бъдем здрави, щастливи и търпеливи през новата година 😅

Аз да разбутам темата малко. Как сте? Как ви минаха празниците? Какво ново около порасналите бебоци?

Йоан вече ходи и не се спира по цял ден. Вчера естествено беше кисел през деня, колкото да не мога да свърша нищо. Днес реши да спи чак след обяд и сега тръпна в очакване да видя каква ще бъде нощта 😂

# 114
Честита нова година !
Ние сме добре. Изпразнувахме рождения ден + бърз прощъпулник.
Празниците посрещнахме вкъщи с ревливо бебе. Станал е голяма лепенка и иска да се носи, гушка постоянно.
Започна да се качва сам на монтесори Кулата и да гаси/пуска лампата. Като маймунка е. За някакви секунди и се е качил. Очите са ми на 4 отворени и пак постоянно реве, че се е ударил някъде.

# 115
И при нас е забавно, около месец откакто официално го броя за проходил и не се спира. Но с обувки още не е ходил много, и като му обухме два пъти ходи като куче с обувки 😁

Направихме първото пътуване със самолет. Мина чудесно, може би защото се бях настроила за най-страшното 😂 Но за да не е само хубаво, на кацане в София ни изчезна количката. Любима, почти нова, барабар с красоти като чувалче за сън, машинка за друскане на количката, едни меки ботушки. Боли ме сърцето, толкова ми бяха любими тези неща.

Иначе нямам много с какво да се похваля, още е със 7 зъба, които избикнаха почти наведнъж преди 2 месеца.

В някакъв период е на лош сън, не че някога е бил добър, но сега е покъртително. Може би защото се разсополиви преди НГ.

А, да, остави ни да посрещнем новата година за пръв път от 4 години заедно с баща му, доприспивах го от 23 до към 23.50, но успяхме! 😁

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:19 от sisi11

# 116
Здравейте, как сте всички 😊

Покрай Коледа и Нова година беше голяма лудница с празненства с много хора, Тео много се радваше на другите, може би защото сме му омръзнали 🤣
Все още не е проходил. Или го мързи, или не иска да се пуска още, може и двете, но пък не се спира на едно място.

От седмица нощният сън е мираж, буди се на няколко часа с рев, има и сополи. Освен кихането и сополите няма други симптоми. Подозирам, че ще му избиват скоро два горни зъба.

Иначе от преди годинката си е на една дрямка. Сам си направи режима. В 21 и нещо най-късно е в леглото, зависи кога се е събудил. Направо ми липсва да спи по 2-3 пъти на ден.

# 117
Здравейте и от нас! Имам чувството, че покрай рожден ден и коледни празници трябва да се възстановявам 3 месеца. Grinning

И Даяна не ходи, а като се изправи й треперят краката. Grinning Пълзи, изправя се на различни неща, пада си, но за ходене и дума да не става, ако я хванеш да ходи продължава на пръсти и корема напред, гравитация. Grinning

Ние сме си на 2 дремки, ужасява ме мисълта за 1, и сега ме побърква в будните часове, а като станат по-дълги може да откача напълно. Само се тръшка, реве за всичко, като й направя забележка за нещо, почва да се напъва и реве по един час, снощи спука едно шише с вода, защото го хвърли, казах й, че така не се прави и не се блъска, ей хора от 19:00 до 20:00 рева, като се усети, че й спират сълзите пак почва да се напъва и пак рев. Grinning То пък бива характер и чувствителност, ама тя направо превартя играта, чуе ли "не" е най-зле, хвърля се назад, блъска...

Има ли някой, който е спрял АМ? Ние от месеци сме само на 1 път на ден, и то вечер преди сън, не съм го махнала, защото заспива по-лесно така, но не знам до кога й е необходимо. Тези, които не дават АМ, какъв е режима на хранене? В колко вечерят и какво и в колко лягат?

Оо и да кажа, преди не беше толкова зависима от биберона, а сега си го търси постоянно, а аз си мислех да го махаме поне през деня. Явно зъбите я мъчат и това я успокоява, не знам.

# 118
Ноа пие АМ вечер преди да заспи.
Вече трети ден е само на една дрямка, която е 2 часа. Очаквах повече😀😀😀
Заспива в 20:00 и в 7:30 часа е на линия. Съответно и аз съм на линия 🙈Искам да се наспя, много искам.
От утре минава на Хер бебе поне за седмица, защото се утрепах от готвене. Дано му хареса и ще му взимам 2-3 пъти седмично.
Любимата закуска е кисело мляко с бисквити. Всеки ден може да я яде. При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт