С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 3 143
  • 118
  •   2
Отговори
# 90
Някакъв етап е това с храната. Ще мине. Четох статия,  че между 6-12 месечна възраст се оформя темпераментът и винаги наследява на един от родителите.
Днеска го разсейваха капките вода от чешмата… и се изправи и почна да вика. Това не е от мен. Аз съм много спокойна и търпелива.
И в бонус - сега им растат зъбите и сигурно им е неприятно да дъвчат.
Днес педиатърката видя, че кътник пробива. Какво е това чудо! Осем зъба има и сега кътник. Не съм спала от август 🤪

# 91
  • Пловдив
Пиф, не съм спала от миналия декември 🤣🤣🤣 Всъщност заспивам вече няколко пъти в кошарата им за игра 😂
Биляна много се изправя в стола за хранене и й слагам колани. От тях се дразни много и почва нещо като рев, но ядосан. През това време Рая ме замеря с лъжици, салфетки и всичко, което намеря под ръка, отвличащо за 10 секунди вниманието й.

# 92
Аз имах лек пробив с храната, май. От известно време почти нищо не ядеше, само сочи към масата ни все едно иска нещо, давам всичко, но само хвърля, маже. Един път ми се стори, че сочи към вилицата ми и му я дадох и стана видимо щастлив. Поръчах му виличка и лъжичка за самостоятелно хранене и от тогава сякаш рязко смени. Само се опитва да бодне/загребе. Не успява много, но поне след това си продължава с ръце както преди ядеше

# 93
Ако сте на кухня коя поръчвате, че аз съм в доста сериозен екшън. Фуристо като че ли най му харесва, ама те мислят, че всички взимаме по 10к майчинство май 😂

# 94
Юначе съм вземала с големия и я харесвам... Но да, по втората част - и те са така. И тогава и сега майчинството ми беше 700 (айде 900), но тогава беше 8лв,сега колко е 15? Още не съм вземала, че малкия нали много ми хвърля, но и цената ме спира със сигурност

# 95
Здравейте, аз вземам общинска кухня и 3 яденета са общо 1.80лв и е доста хубава. Какви са цените на другите кухни?

# 96
Ние сме на Хер бебе. 10,50 е цената на дневното меню - основно, супа и десерт, по 220 грама. Доста съм доволна - разнообразна е храната и на малкия му харесва, почти всичко досега е одобрил.

# 97
  • Пловдив
Аз взимам от държавната кухня - 3 ядения за 1 лв. Харесват само десерта. Понякога 😂 Имам купони до края на месеца, но ще пробвам с някоя частна. Дано там да ядат.

# 98
Включвам се и аз по темата с кухнята - до скоро готвех, от няколко дни взимам държавна и ни е фен. Не съм сигурна обаче на какво се дължи, защото е хремава и подозирам горни странични резци. Сополит не са от резците, защото преминават вече, а зъбите тепърва започват. За Хер бебе съм чувала добри отзиви. Давам шанс още малко на държавната, цената е 1,30 на ден за 3 порции.

# 99
Отчитаме се и за консултацията за 1 годинка.(то май само аз се отчитам тук, ама така да ви споделя Grinning ) Нищо, че правим 1 след 5 дни. 75 см, 10.600. Другия месец ще ни правят ваксината за 12 месеца, за да мине месец от тази, която слагахме за менингита. Пита дали се заиграва сама и дали така се тръшка и у нас (с тези ваксини, детето докато види ЛЛ и почва да реве). Grinning

Ние сме на смесено хранене, или аз й готвя нещо или яде пюрета за 8, 10, 12+. Имаме си само държавна кухня, а не искам да се ангажирам да ходя всеки ден. Пюрета ако яде то е на обяд само, от време на време се случва и следобед да й дам, има едни на Hipp 10+, палачинки с ябълков мус и мляко с ориз с ябълки, много й харесват, но рядко й давам. Още трудно дъвче, но вече реве на каши, та и тях само в краен случай й ги давам, дразни я вече толкова гладка консистенция. Иска само от нашата храна, кашкавал, сирене, картофи, месо, каквото ядем ние, може да е на трохички, но да яде същото и много плаче, ако не й дадем, а то горкото цял ден може да яде, чак повръща, ама като майка си, лакомия. Grinning Пак препоръчвам бебешка лютеница, много харесва за закуска със сиренце, и бавно я яде и наистина се наяжда.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 11:56 от G.G15

# 100
Фуристо, меню с две порции, обикновено супа и основно между 10-12 лв. , като 3,25 до адрес и ако плащаш в брой 2лв такса обработка и то стана мазало 😂

# 101
При нас пък няма истинска държавна кухня. Води се, че има, можеш да запишеш детето още на 10 месеца, но в същото време нямат меню за под годинка и вземат храната от частните Ян Бибиян (пак казвам, защото тук кухня няма и явно това им е решението да си правят далавери). Искат 8.50 лв на ден за супа, основно и десерт по 210гр. Е, мерси, ама аз за уж държавна няма да давам такива пари. И за сега сме на готвене вкъщи и готови пюрета (минимално, защото от скоро по препоръка на педиатъра избягваме оранжавите зеленчуци, понеже е много бял попринцип и от тях кожата му става жълта или поне това се предполага, че е причината, но скоро мисля да му пускам пълни изследвания), та така всеки ден се чудя какво да е днес и как да разнообразявам и малко ми писна вече.

За капак от снощи е със сополи, от днес с лека температура. Иначе излизат два кътника заедно, но до сега не е имало кой знае какви проблеми с избиването на зъби и за това предполагам, че настива. Надявам се до няколко дни всичко да мине, че и рождения ден вече е планиран, ще идват гости от доста далеч и не ми се ще да го отменям.

Общо взето тази седмица ми е някаква супер скапана 😔

# 102
Ние имаме Вълшебник, изобщо не знам колко е. Сигурно 10 лева + на ден.
Готвя му, не ме затруднява. Аз готвя всеки ден за нас и му отделям в бурканчета, преди да сложа подправките. Всичко пробва и му харесва.
Имам и добре зареден кашон с пюрета.
Каша за закуска все още си хапва. Харесва си му.
Днес бяхме на фотосесия на рождения ден и имаше торта… ами половината торта замина. Той ядеше все едно не му даваме храна с дни . Загребваше си с едно малко мече и тъпкаше в устата😀
Днеска яде фалафел и питка на дюнер. Всичко е точно. Само вика - ам, ам.
Ама като седне на стола за хранене и почва скандала и истерията.

# 103
Моят съвет към всички, които децата искат някакво разсейване, за да ядат е НЕ ГО ПРАВЕТЕ. Това е най огромната ми грешка с големия. Ама най, най, най, тъпото нещо, което можех да сътворя. И ми се връщаше години наред.

Ако са гладни, ше ядат. Яденето е ядене, масата е за хранене. Всякакви останали забавления и кефчета са за след и преди това. С малкия така процедираме. Той яде, аз ям. Никой никоги не храни, не увещава, не бута в устата. Колкото му се яде толкова. Ако ше и 3 залъка, ако ще изобщо да не иска да яде - не го карам, не го занимавам, не го забавлявам. Слиза от столчето и на следващото хранене ако е гладен яде. Ако не пак така. Понякога от зъби изобщо не иска да яде, правя му супи.
Като цяло избягвам да се съдя като майка и като човек. Всеки прави каквото може, колкото му стигат силите и знанията. Като беше малък Божидар бях явно много тревожна и с някакви свои си тъпи идеи, как ще е нервен ако не яде, отделно беше и доста слаб и си викам ето, трябва да яде, пък после ще се научи без детски и песнички. Греда. Четири години така ядеше и го хранех аз. Толкова усилия и нерви .... така че да, това със сигурност е една от много големите ми грешки като майка. За това сега по съвсем различен начин процедирам още от захранването и работи отлично. Понякога яде и пица от лидъл. Неговата система незнам дали ще даде бъг ако хапне някой път полуготова пица, но моята със сигурност ще изгърми ако не хапне хаха
Иначе детска кухня не мисля да получавам. Така и така и ние ядем. Каквото ядем ние, това и той.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 08:09 от Дух

# 104
Ние с Коки посрещнахме вече първия рожден ден! И поздравяваме всички декемврийчета с първите рождени дни! Пожелаваме им да пораснат здрави, щастливи, игриви и безгрижни, да имат много късмет и сбъднати мечти и да се превърнат е добри хора! На майките (е, и на татковците) желаем добро настроение и здрави нерви! И да се наслаждават искрено на това време, в което децата са още малки, защото е много хубаво и бързо ще мине, както мина и тази година!
И специални поздрави на групата родени на 12.12 към която е и Коки - Тео, Преси и Симона! Беше много благодатна дата!

Общи условия

Активация на акаунт