С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 3 406
  • 135
  •   2
Отговори
# 120
Сложихме тази на 12 месеца, ако всичко е наред на 10.02 ще слагаме за морбили.
Нашата ЛЛ не се вълнува от вируси и обстановка, тя си действа по календар и бърза!

# 121
Аз минавам само да ви кажа едно огромно БРАВО мацки.
Не го чуваме често сигурно, но сте уникални и давате всичко от себе си, всичко ще е наред и някой ден ще се наспим 🫶🏼

# 122
За АМ, Йоан си го търси вечер. Дори да заспи без да е пил мляко, след час-два се буди и си го търси. И не заспива, докато не му дам 😅

Ваксината за 12 месеца я сложиме преди седмица. Тъкмо се сприятели с ЛЛ и стана време пак за ваксини 😂

За поведението не знам. Той и преди си беше лепка и не ми даваше да изляза от стаята. Сега новото е, че вечер иска все да го гушкаме и носим с баща му. От известно време сме почти на 100% на една дрямка. До някъде ми липсва втората, защото поне можех да свърша нещо, но..

От два дни е претенциозен към храната. Изяжда си половината и после или спира да яде или все нещо друго иска. Не знам на какво се дължи, но е мъка. Вчера сутринта му правих три различни закуски, поне да хапне нещо и в крайна сметка не изяде почти нищо. Не виждам да са тръгнали нови зъби, не че много ми дава да видя де.

Как сте с миенето на зъби? При нас е хапане на четката, лигавене и накрая сърдене. Не знам дали съм успяла и веднъж да ги измия като хората, ама то това дете не седи и секунда мирно. С гърнето също сме в борба. Не иска да седи на него, изправя се, сърди се и в повечето случай си върши работа още докато яде.

# 123
Със зъбите и ние сме същите, изсмуква пастата от накрайника и ако опитам да й мръдна устните с цел да стигна и до някой зъб стиска устата, мрънка и ме блъска.

Лекс, сега като е на една дрямка, колко е дълга?

# 124
В повечето случай 2 часа, рядко се случва да е повече. Сам си мина на една дрямка, но първите дни ми скъса нервите 😂

# 125
Ноа е на една дълга дрямка.
Хапва си обяда в 12:00 и веднага заспива. Някъде 2 часа и половина до три часа го е докарвал, което е много добре.
После към 18 часа става кисел, но не му давам да спи. В 20 часа вече е в леглото, пие си млякото и заспива до сутринта.
Понякога иска пак мляко към 3 часа, даваме му.
Той не е спирал да се лепи за мен, само ходи из стаите и ме търси. Днес отидох да взема кухнята и беше ревал през цялото време и мама, мама.
Ох, сега го чакам да се събуди и да ходим малко на въздух, че е пълен с енергия и ще счупи къщата 😀

# 126
И мен от това ме е страх да я мина на 1 дрямка. Тя и сега за по 3-4 часа ми къса нервите, не си представям 5-6 часа...дали ще оцелея да пиша не знам. Grinning

Тук не спира да вали сняг, а живеем на баир, няма да се излиза скоро. Grinning

# 127
Джи, пускай я на снега. 😄 Тео си умира от радост като види сняг, иска да се търкаля, да си го похапва също, разбира се, но го спирам 🤣

И при нас е същото положение със зъбите и гърнето. В момента пробиват няколко наведнъж и е топ мрънкач.

На Тео дрямката също е около 2 часа, много рядко спи 2 часа и половина и в тези случаи и ставането му сутрин е по-рано.

# 128
Ние сложихме ваксините на 12 и 13 месеца.
На една дрямка е от скоро. Внимавам само и го доприспивам за да е достатъчно дълга. Леко премина прехода.
Лепка е и той. Сам много рядко се занимава. Обикаляме апартамента по цял ден. Пусна се миналия понеделник да върви сам, но го е страх и иска да го държим за ръка. Правихте ли прощъпулник? Днес поръчах пътечка и се чудя кога и как. Заради грипа не искам да събирам бабите и дядовците. Вариант ми е да поканим двете му приятелчета.
Зъбките късно излизат и още има 4. Не бързам като знам как мрънка, не яде когато пробиват.
И при нас много студено и стоим вкъщи.

# 129
Сигурно ще направим, когато проходи, но защото бабите и дядовците ще искат. Знаете, че аз не обичам събиранки. Предпочитам сами да й направим, ама те всичко приемат много сериозно и ще се нацупят. Grinning

Ние сме с 5 зъба и половина, не че ги ползваме по предназначение, но ги имаме. Grinning

Le Strange, пускаме я, но тя държи да си дърпа ръкавиците, обувките, а аз съм все под стрес да не се разболее заради ваксините. Grinning

Имахте ли реакции на тази за 13 месеца? Нали я водят от по-тежките ваксини.

# 130
Сигурно ще направим, когато проходи, но защото бабите и дядовците ще искат. Знаете, че аз не обичам събиранки. Предпочитам сами да й направим, ама те всичко приемат много сериозно и ще се нацупят. Grinning

Ние сме с 5 зъба и половина, не че ги ползваме по предназначение, но ги имаме. Grinning

Le Strange, пускаме я, но тя държи да си дърпа ръкавиците, обувките, а аз съм все под стрес да не се разболее заради ваксините. Grinning

Имахте ли реакции на тази за 13 месеца? Нали я водят от по-тежките ваксини.
Миналият понеделник я сложихме и за сега всичко е нормално. 🙏🏻

# 131
Прощапулник направих една неделя след Нова година.
Ползвах платно от племенниците. Безумно ми се струва да дам 47 лева за парче плат. Да, питах и цената беше 47 😀😀😀
Направих една питка и еклери и това беше.
Наредихме 7 предмета и той пипна микрофона, но му беше тежък и се премести на химикалката.

# 132
Здравейте , мами!

Да се запиша и аз със бебе Адриана, родена на 18.12.2024.

И аз подготвям прощапулник. Ходи от ноември м.г., но все не стигам да го отбележа покрай другите празници..

Моля, кажете ми, какви предмети наредихте! Аз с сещам за стетоскоп, калкулатор, пари и черпак.

# 133
Добре дошла! Добавих те в началния пост. Heart

Ние още не вървим, но съм виждала книга, паспорт, химикал, гребен, музикален инструмент, фотоапарат. Разбира се няма как всичко, изберете тези, които на вас ви допадат.

Аз да се оплача, Даяна от 2-3 месеца ходи на гърне и освен нощем, когато разбира се се напикава, нямаме проблем с гърнето, никога не е мрънкала, знае какво да върши, но от една седмица претърпяваме тотален провал. Стои на гърнето много време, не й пречи, но и нищо не върши в него, докато обаче й сложа памперса и се напикава. Не е болна, не ни растат зъби, няма никаква промяна в рутината или нови придобити умения, които да разбутат нещата с гърнето...не знам обичайно ли е това даване назад от вече уж научено нещо, знам, ще кажете, че на тази възраст не могат да контролират рефлексите, но това би значело, че 3 месеца е било късмет, а това не е възможно. Някакви идеи защо се случи така и какво да правя? Не й се карам, никога не е било стресиращо за нея, та съм изгубена.

# 134
Джи, не мога да помогна със съвет, но ми дай такъв на мен. Как я накара да седи там? Занимава ли се с нещо през това време? Какво ви е гърнето? Всичко ще ми е полезно. Йоан не иска да седи на него и това е. Спрях за някакво време, пак опитах и все същото. Веднага се изправя и иска да обикаля по голо дупе, хили ми се, а на мен хич не ми е смешно. Ако му дам играчка, се занимава минута-две и пак става. Приемам всякакви идеи и съвети от всички!

Общи условия

Активация на акаунт