Лидл 195 - Предколедни настроения

• 76 522
  • 805
  •   1
Отговори
# 120
Има и в пластмасова бутилка 1,5л, и в тетрапак като натурален сок 😃 опитвала съм ги преди години, бяха много сладки според мен. Нямам по-прясно мнение. Ако ще е само за готвене, може да си вземете BinB 3/5л Търговище, Карнобат, София..

# 121
Ако готвите с кофти вино ще прецакате вкуса на храната. Винаги слагам хубаво вино в яденето, то и без това не се слага по много, после се изпива.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 08:46 от Ze-ze

# 122
Има правило, че каквото вино се пие със същото се готви.

# 123
От новата брошура спалните комплекти не са ли от Бархет и защо пише Полар. Едно и също ли е като материя и значение.

# 124
  • София
От новата брошура спалните комплекти не са ли от Бархет и защо пише Полар. Едно и също ли е като материя и значение.
Бархетът е плътна мъхеста памучна материя. Поларът е напълно изкуствен. Топли, но бързо изтънява. Съдя по одеялата от полар. Чаршафи не съм ползвала.

# 125
Всеки път им се чудя на тези от бархет, но мисля, че бързо ще станат на топчета, как се поддържат?

# 126
Сигурно сте го обсъждали многократно, но не следя темата ...
Доволни ли сте от таблетките?

# 127
За тези съм чувала, че драскат чашите. Не съм ги използвала. Купувам гел за съдомиялна W5, от който съм много доволна

# 128
Имам гела, но за нас е  с прекалено силен аромат.

# 129
Бархета е хубав за зимата, защото топли повече. Аз имам такива , но не са купено от Лидл. Вече избягвам полара, защото е изкуствена материя и запарва тялото и лично мен ми наелектризира тялото зимата и като докосна нещо ме удря ток .
Сутринта се запътих към магазина, но имаше много коли и се отказах, ще оставя покупката за довечера

# 130
Благодаря за мненията за виното!🙂 Шансът да изпием останалото след готвенето вино клони към нула, само по поводи пием или инцидентно и по малко. Та мислех да го използвам за няколко пъти готвене...🤔
А другото от 1,5 л в бутилката по-хубаво или по-лошо е от това в тетра пак? Или са горе-долу еднакви? Честно казано, ако е леко сладко виното ми е по-добре, отколкото, ако е някакъв киселяк...🙂 Т.е. важно ми е просто да не ми развали сготвената храна, където ще го добавям, нямам изисквания да е възможно най-дъвършено на вкус.

# 131
За тези съм чувала, че драскат чашите. Не съм ги използвала. Купувам гел за съдомиялна W5, от който съм много доволна
Аз съм доволна и ги ползвам. Нямам надраскани чаши и съдове, но да уточня, че фини чаши за вино, коняк и подобни в миалнята не мия. С обикновените стъклени и тези за кафе и чай, не съм имала проблем.

Единственото, което не ми харесва е, че ги направиха с онези "мързеливите" саморазтварящи се лигави опаковки, които в дългосрочен план са вредни за машината и аз си ги беля, но преди с найлоновите беше по-лесно.
Сега кутията не знам с каква опаковка са, последните които купих още не са ми свършили.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 11:29 от alllllimei

# 132
На препарата против котлен камък (таблетките, 60 броя, защото май има и гел) за перални съставът му само citric acid ли е?🤔 Т.е. е лимонена киселина, но на таблетки по 10 грама?
Локумът на Родна стряха от брошурата хубав ли е? На какво има вкус? На кутията пише, че съдържа аромати, ама не и какви точно...🤣 За сладки ми трябва. Също ме интересува и в каква опаковка е отвътре (дали е директно насипан в кутията или има и найлонче или нещо, което да предпазва да се посипя с пудра захар).😀

# 133
  • София
Локумът е хубав - класическият стар вкус на Захарни Заводи. Пробвал съм и други български локуми - на производители от Пловдив и от Ямбол, но горнооряховският е по-хубав.
На кубчета е в тарелка, която е в запечатан найлон и отгоре хартиената опаковка. В найлонът има логично попаднала пудра захар от поръската, но ми се вижда абсурдно някой да се посипе с нея. Не планираш да го отваряш над главата си все пак 😀

Иначе има и ароматизирани - и тях ги харесвам. Но едва ли съм критерий доколкото почти всичко сладко харесвам.
Те май бяха с марката на Захарни Заводи, не РС.

# 134
За които не яде сладко като цяло...все пак на какво има вкус локумът на РС?🙂 На ванилия или на друго? Т.е. не знам какъв е класическият вкус, като малка ядях цветен локум и това мине останало като спомен за класически вкус.🙂
Относно опаковката...има едни локуми, които са насипани директно в кутийката и точно съм се посипвала с такъв😂 (с тъмни дрехи бях).

Общи условия

Активация на акаунт