🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 308
  • 633
  •   1
Отговори
# 435
Ясно е че Глория ще е сред победителите. Цяла игра я показват , като уж прозорлива , с интуиция. А се оказва от няколко подкаста, че е била блейка , лутаща се , немислеща , пускала е случайни имена и как точно тези налучквания към предателите бяха хванати от камерите и показани.
Петканов кръгла нула , как стига дотук не е ясно и верен на българските реалити формати добута с любовна нишка.
Ева каза една реплика за децата , а не е развивала чак тези за семейство . Всички участници казват , че напрежението е огромно и тя ври в играта и целта отстраняване на предатели.
Самият факт че допускат да се сформира двойка е в пълно противоречие на играта.
Вече наистина искам Бачорски да спечели , изнесе играта с тези глупави цивилки Петканов и Глория и си го заслужи, но Георги ми е фаворит.

# 436
Самият факт че допускат да се сформира двойка е в пълно противоречие на играта.

Нищо подобно. Гледала съм 4 чужди сезона от различни държави - в два от тях имаше двойки. Едните бяха женени, другите гаджета.

# 437
За зрителите, които мислят, че Бачо може да прецака Глория и Петканов - няма как да стане.
В този сезон предателите вече не могат да спечелят, освен ако умишлено не оставят Бачо край огъня, вместо да го изгонят. Стигането на предател до огъня не означава победа за него.

Да спечели Бачо практически не може, но да прецака Глория и Петканов може - след като изгонят единия от втората двойка се обръща и гласува с другия, ей тъй, да направи един последен оглушителен ход, получава се пат - 2:2 и вероятно се тегли жребий. Които и двама да останат пак би трябвало да изгонят Бачо, но може да не са Глория и Дани. Но има и вариант ако останат Глория, Бачо и Ева ,  Глория да гласува за Ева защото счита нея за по-предателка от Бачо (макар че вече и той ще я е предал но той си е професионален предател) и да го остави да спечели на инат и в унисон с поведението и' напоследък. А същото може да направи и Ева

# 438
# 439
Заплетено стана баш на финала. И вярно се дължи на нашите балкански нрави.

Бачорски си извоюва един вид победа. Не винаги е топ стратег и не винаги е супер логичен, но познава много добре природата на хората и има топ социална игра. И с тези слаби праведни... метеше пода с тях цял сезон та чак до последната 5-ца. Знае, че не може да спечели. Но може да посее още сеир и раздор. И дефакто направи така че той да избере победителите. Всичко зависи от него отново. Решаващият глас. Има 4ма праведни и един предател, всички знаят че той е предател и се чудят за още един. И Бачорски пак е най-отгоре. Не го харесвах в началото ама вече шапка му свалям. И се чудя и колко хода напред мисли.  Беше и абсолютно убеден че Владо, Венци, Ева и Коджабашев ще откажат да са предатели. Откъде не знам. Тук всеки щеше да се обзаложи че Венци ще приеме и ще спечели сезона пък какво излезе. Бачо знае най-добре. Изненадвам се че реши да обезглави Венци, уж беше негов човек. Явно на масата вчера го ядосаха и реши да им отмъщава ли какво...че не е станало на неговото. А игра с тях цял сезон. Защо не започна с Ева и Коджабашев? Знаел ли е че продукцията ще го спре да привиква и ще останат само 5ма? Предвидил ли си е и двата варианта - продукцията да го спре или да го остави. Ако бяха останли днес Венци, Владо, Глория, Петканов и Бачорски каква щеше да е играта? Съвсем различна и не толкова ясна и управлявана от Бачо...ддз... Направи така че да избере победителите по лична симпатия.
И в тая игра на надлъгване някой да вземе са ти подари победата...и то не щото си го очаровал и убедил нещо..ами напук на други хора. И тоя някой да е Предател а ти да си праведен...просто не ми звучи добре.

Глория ту я харесвам, ту не..Вярно имаше добри ходове. Но доста си я бутат и от продукция, мисля че бая нейни синхрони гледаме напоследък. Най-вероятно ще е сред спечелилите. Не виждам какво може да стане, че тя да не е сред тях. Но не се радвам. Дефакто е там заради това че завърза връзка с Петканов и защото Предателят се ядоса и решо да й навре победата в ръцете. Ако не се беше загаджила най-вероятно щяха да я убият доста по рано на конклав..но тя е имала протекция. Същевременно тя е била гръб на Петканов пред праведните. И магически всички се съборазяват с тях - и предателите, и праведните. И тия двамата остават по случайност мега мнозинството на финала и колят и бесят. Ми...не ме кефи. Ясно е че искат да си делят парите само между тях ама защо се правят на ударени...поне по синхрони да си кажат. И ако не беше тая нова любов зародила се там....друго щеше да е. Ако влязят вече установени двойки, гаджета, съпрузи там- друго е. Всички ще искат да ги разкостят за да няма силен отбор. И те може и да искат да се надиграват един друг. Но да се зароди там любов и тия да минат под радара и накрая да останат мега силната коалиция...нз...и просто безсрамно да си вземат парите... Всичко зависи от Бачорски.

И някой спомена в предно мнение, че Ева трбяаше да даде камата на Глория..Може би да. От психологическа гледна точка това можеше да поспре Глория и да я накара да се замисли .А и няма да изглежда добре с тая кама да гласува срещу Ева хаха...нали всички са популисти там. Кой знае.

Интересно стана ама определено много сме хо изопачили този формат. Тотално се счупиха нещата по някое време. Продукцията като решо да предложи имунитет на всички предни сезон направи голям хаос. На толкова краен етап от играта да дава имунитет на всички....Но ако не беше това щяхме да гледаме предизвестена игра и точно финалните епизоди щяха да са най скучните. Искали са да пораздвижат нещата ама голямо сътресение стана. Глория нямаше как да не приеме офертата. Ако не беше щяха да я изритат на масата още същата вечер начело с Владо Николов. Все пак в този сезон отношението към щитовете е особено. ...таа от имунитета дойде това че се объркаха и си нарушиха схемите и изгониха предател. А вечерта хем няма убийство, хем тр са се вербува и Бачората е ядосан....стана каквото стана. Ааа и това че като има няколко пъти равенство не се тегли чоп, ами 3-ти човек се гони. Те доста почнаха да разчитат и да коментират за стратегията да има равенството на масата, което не е яко хах. Сеа виждам плюса на това да е като в другите държави на произволен принцип единия от равните да отпаса.
Абе...много балканска работа. Мазало, мазало, ама интересно.

# 440
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Толкова е предвидимо последните 2-3 епизода,че днес дори бях забравила,че го дават.
Първите 5-6 епизода буквално броях дните до вторник..

Хората там разбраха кои да двамата предатели. Една групичка умници решиха да си ги отглеждат,че да имат 2 сигурни имена на масата.
После пък какво стана,Мая си замина.

Епизода днес удари скуката за мен. Явно и от продукцията са останали изненадани,защото днес реално гледахме финала с победители Глория и Петканов.
Щеше да е мнооого по-интересно ако бяха 6 (вместо 5) ,примерно Венци Венц предател,за да се заплетат сметките на хората за финална маса.

Сега всичко е ясно, Следваща изгонена Ева или ако се стигне до трето гласуване - Георги, следователно другия е следващ и накрая Глория и Петканов по любовна линия си разделят парите.
УАУ! какъв феноменамен финал се очертава. Rolling Eyes

# 441
На мен пък лично Бачорски не ми изглежда, че има този капацитет да изнесе целия формат. Мисля си, че е главния герой, защото продукцията така е решила и го карат по предварително заложен сценарии. Когато участват известни личности винаги стои въпроса колко нещата са обективни, кой  с какви връзки и договори е влязъл. В последно време обиколи де що има предаване по телевизията да се прави на много умен, морален и патриотичен. Вчера в колата му видяхме истинската същност. Единствено мога да му кажа браво, че някак с този селски тарикатлък е успял да пробие в живота.

# 442
  • София
Сядам тази сутрин да чета темата и съм супер изненадана колко възмущение има към Глория, Петканов и Бачорски и абсолютно не мога да схвана защо. Те в момента правят буквално единственото смислено нещо. Бачо е наясно, че всички знаят за него и си извоюва поне да си остане до финала - и абсолютно си го заслужи с играта си впрочем. А това, което предложи на Глория и Петканов пък е печелившия ход за тях - какво искате, да откажат да победят???
Жорката впрочем и той си я играе играта перфектно, оцеля много повече, отколкото очаквах и браво на него. Просто лошо му дойде късното влизане, за съжаление.
За Ева няма да говоря, че то там е срамна работа.

Всичко си се нареди както си трябва в този епизод. В другия обаче очаквам обрати, не знам какви, ще видим Simple Smile Че те и в английското така всичко си бяха наредили и накрая обърнаха играта на последната крачка Simple Smile
А и с камата изравниха гласовете, та не знам какво ще измислят.

# 443
Защо не започна с Ева и Коджабашев?
Според мен започна от най-сигурните, че ще откажат. За Ева и Георги е имал повече съмнения, че може да приемат и да му развалят масовата екзекуция.

Много от коментиращите тук си се вляете от личните пристрастия. Кой ви е симпатичен и кой не. И аз не харесвам Глория и Петканов, но не разбирам нападките към тях. Бачорски им предлага победата на тепсия, естествено, че ще приемат. Защо да помагат на Ева и Георги, още повече, че не са сигурни дали някой от тях не е предател? Глория си се придържа към измислената от Владо стратегия да се оставят сигурните предатели за финала. Логична стратегия, която той провали заради две приказки от Коджабашев, който го засегна на тема чест.
Бачорски и той прави добър ход. Осигурява си място на финала и е един вид морален победител. Пък и винаги може да стане някое чудо накрая и да излъже и двамата влюбени. Голямата му грешка в играта беше изборът на Мая и поведението му при мисията с целувката, но обективно изнесе сезона. Ако шоуто има още сезони нататък, очаквам да го видим още веднъж в някой тях.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 10:29 от The One True King

# 444
Според мен цялото това развитие беше породено от страх, че Петкан ще остане с калъфката. И айде, Петкан да го е страх - нормално, всеки иска да спечели за себе си, но предател да е толкова отчаян да избута специфичен праведен до победата е абсурдно и нечувано. Те са си решили, че някой от комбината трябва да стигне до крайната победа. Понеже вратите за Бачорски се затвориха, сега ги беше страх, че въпреки нарисувания край за победа на Глория, Коджабашев, Ева и Петкан, може би Ева и Коджабашев ще искат да разкарат Петкан като най-близък на Бачорски, за да се подсигурят, че няма да има неприятна изненада. За това и Бачорски веднага задейства план. Не е нормално да имаме предател, който е толкова инвестиран в победата на праведен, но така ще е с предварително съществуващите връзки.

Иначе Глория е живият пример защо готините и успешни женски персонажи са кът в българските формати и защо мъжете брутално доминират като численост на победи във формати. Потенциален готин женски персонаж, активен, загатва за умствен потенциал, прави интересни ходове и накрая всичко отива по дяволите, защото в същото време се е залепила за най-безличния мъжки участник и държи, че трябва да му е притурка. Почти всеки сезон на състезателен формат си има една такава шматка. В случая Глория е готова да извади загубата от челюстта на победата, само и само да избута гаджето си от 12 минути към парите и да се увери, че той няма да си тръгне без нищо.

# 445
  • София
Що за тълкуване на решенията на Глория, ще ме уморите Joy Значи според вас тя не решава да играе така, че да е победител, а играе така, за да е победител Петканов? Смисъл?? Да се откаже от победа, предложена й на тепсия, за да не спечели и Дани накрая ли? С Ева ли да играе, дето не може да й се вярва за нищо?
Изобщо, ама изобщо не мога да ви разбера.

# 446
  • София
Аз, ако съм на мястото на Глория, ще отсвиря Петканов😉. Чисто по женски - да го тествам 😂. Той ме харесва, заради играта или има нещо по… 😜

# 447
За пръв път се зачетох във фейсбук страницата на шоуто и много ясно си личи нещо, което се наблюдава и тук. Една част от публиката не може да разграничи това, което знае тя, от това, което знаят/не знаят неинформираните (праведните) в играта. В момента това са тези от зрителите, които повтарят защо не послушат Ева и Георги, да изгонят Бачорски и четиримата праведни да си разделят парите. Наистина не го разбирам това мислене. И Ева, и Георги смятат, че има втори предател - Петканов, и ще искат да го изгонят веднага след Бачо. Ако успеят, ще видят, че е праведен и ще продължат с елиминациите, защото подозрението, че ще загубят всичко, ако е останал дори един предател, няма как да се изпари. Сега го играят на чест - обединяваме се праведните и гоним Бачорски, но буквално в следващия миг са отново пред дилема. Ева играе видимо без да мисли с един ход напред, но Коджабашев със сигурност го вижда. Докато има подозрение за още един предател, всеки играе за себе си и приказките праведните играем в отбор заедно са или параван, за да оцелееш (Георги), или наивност (Ева).

# 448
Изнудването не можело да спре, докато някой не приеме, откъде си го измислиха?!
Ами нормално, очаквахме го.
Просто не беше ясно кога ще го спрат
Престави си 4 отказват и Петканов приема, 2ма предатели и Глория на финал, много ще е интересно.

За Владо бях сигурна, че ще откаже, за ВВ хич не бях и супер се радвам, че отказа, че иначе ставаше лошо.

Мен ми се стори доста лесно да махнат Бачорски с двата гласа на Жоро, но забравих че на 3 на 3 равни срещу Жоро, после Жоро не гласува и айде изгонен.
Патова ситуация.

Продължавам да се надявам да спечелят Глория и Жоро

# 449
Наистина, много го оплескаха откъм правила, но си беше ясно, че ще се стигне дотам с такива участници. Някой писа, че било глупаво правилото за постоянни ултиматуми, друг пита защо в чужбина не го ползвали да разчистват терена - ами защото в чуждите сезони ще се ИЗБИЯТ да станат предатели, хеле пък в последния епизод! На Венци специално това му беше абсолютна победа, как се отказа още не мога да проумея.
Сега сме втория прецедент в света, след Унгария, където също двама се отказват на ултиматум, ама там третият прие, а тук наистина можеше да бъдат повече. Добре че се случи ден преди финала, иначе не ми се мисли как можеше да загази продукцията само с един предател. Той пък щял да се отказва доброволно в името на праведните - е, това вече е галактически прецедент.

Оттук нататък при наличието на грешна представа, че има вербуван, няма разлика дали на последното гласуване и на огъня ще им разкриват ролите или не. Ще трябва да гласуват докато останат двама, и пак няма да са сигурни дали някой от двамата не е предател.
Спойлер за един от британските сезони, където имаше подобен финал:

Скрит текст:
Третият сезон така свърши - нямаше предател на финала, останаха четирима праведни. Но двама от тях си бяха по-гъсти и изхвърлиха другите двама, за да останат само те. Нищо ново под слънцето.

Не виждам обаче да се коментира нещо друго - какво става с теорията, че Бачорски е бил в предварителни уговорки с хора, измежду които Венци Венц? Е, явно не е бил с Венци, нали? И Венци не изглеждаше като да е бил така в коалиция.

Общи условия

Активация на акаунт