🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 340
  • 633
  •   1
Отговори
# 465
Гледах снощи епизода, но не разбирам - защо праведните искат да са 2, а не 4 на финала - тя наградата не е милион и всичките там са възрастни уж с професии - не виждам логика да се вкопчиш в едни 20 000 да ти вържат годината и да разваляш играта - убий предателите. Глория на всички един по един им каза - Мая и Бачорски са предатели. И като не сте вече 30 човека, а 10 с двама предатели - не е толкова сложно да го разбереш ако ти се играе. Не разбрах защо първо махнаха Мая, а не Бачорски?
И снощи пак не разбрах какво толкова има за мислене - щом 100% знаеш, че Бачорски е предател - махаш го. Точка. След това ако има друг предател - има още една маса.
Да си праведен и да влезеш в договорки с предател не е в духа на играта.
За сезона - ако има сезон 2, ще очаквам повече от продукцията - цял сезон така и не обясниха каква е тая финална маса. Сега ако махнат Бачорски и няма повече предатели - какво следва? Ако има двама предатели на финалната маса - има ли финално гласуване - ако има - защо (пак казвам - наградата не е милион)? На това финално  гласуване може ли да убиеш повече от един предател?
Очаквах по-добре да обяснят правилата, например - повече от двама праведни за една нощ не може да убиеш.
Същото стана по-рано през сезона - когато предателите трябваше да номинират трима и задължително един от тях трябва да отпадне - още сутринта Карамазов каза на закуската, че предателите имат право да се самономинират. В момента, когато го каза и 4-5 човека в един глас казаха - "Ами да, точно така са направили". И така нарочно прецака стратегията на Неве. А след няколко епизода имаше пак някаква врътка, Владо реши да не обяснява и прецака праведните.

# 466
  • София
Бачорски не помага на Глория и Дани, той помага на себе си. Той много иска да е на финал, казвал го е няколко пъти. Георги и Ева агитират да се стреля по Бачорски, е, каква логика има той да им вярва и да иска да играе с тях. Да, ще го изгонят на финала, но ще си е постигнал целта да е изиграл играта докрай.

# 467
  • Другата България
Скрит текст:
Гледах снощи епизода, но не разбирам - защо праведните искат да са 2, а не 4 на финала - тя наградата не е милион и всичките там са възрастни уж с професии - не виждам логика да се вкопчиш в едни 20 000 да ти вържат годината и да разваляш играта - убий предателите. Глория на всички един по един им каза - Мая и Бачорски са предатели. И като не сте вече 30 човека, а 10 с двама предатели - не е толкова сложно да го разбереш ако ти се играе. Не разбрах защо първо махнаха Мая, а не Бачорски?
И снощи пак не разбрах какво толкова има за мислене - щом 100% знаеш, че Бачорски е предател - махаш го. Точка. След това ако има друг предател - има още една маса.
Да си праведен и да влезеш в договорки с предател не е в духа на играта.
Скрит текст:
За сезона - ако има сезон 2, ще очаквам повече от продукцията - цял сезон така и не обясниха каква е тая финална маса. Сега ако махнат Бачорски и няма повече предатели - какво следва? Ако има двама предатели на финалната маса - има ли финално гласуване - ако има - защо (пак казвам - наградата не е милион)? На това финално  гласуване може ли да убиеш повече от един предател?
Очаквах по-добре да обяснят правилата, например - повече от двама праведни за една нощ не може да убиеш.
Същото стана по-рано през сезона - когато предателите трябваше да номинират трима и задължително един от тях трябва да отпадне - още сутринта Карамазов каза на закуската, че предателите имат право да се самономинират. В момента, когато го каза и 4-5 човека в един глас казаха - "Ами да, точно така са направили". И така нарочно прецака стратегията на Неве. А след няколко епизода имаше пак някаква врътка, Владо реши да не обяснява и прецака праведните.
Същото мисля. Победата ще е по-сладка, ако сам си я извоювал, без да се налага някой да ти я е подарил.
Затова и донякъде разбирам Ева въпреки начините ѝ на комуникация и затрудненията със същата, както казах на нас от диваните ни е лесно да съдим, но те са там затворени, ограничени в комуникацията, допълнително стресирани, финал идва, останали последни, знаят, че ТРЯБВА да има двама предатели....не им е лесно.

Иначе що се отнася до Бачо, лично той и с думи, и с дела от Епизод 1 казваше и показваше, че целта му е именно тази - финал. Не е нужно да си някакъв стратег или да четеш между редовете, за да е кристъл клиър, да беше кристъл клиър, че Бачо не е там за пари, а за “слава“, това беше неговата цел, и си я постигна бавно, целенасочено и докрай - ще е на финал. Още помня как погледна Георги Янев при билярдната маса, когато Жорката имаше неблагоразумието да му каже, че неговата цел е същата. Аматьор! Знаем какво последва. Цял сезон Бачорски ги редеше като пионки, на финала ще направи същото, или поне такава заявка дава. Все пак надеждата умира последна, да видим, дано Жорката успее някак да обърне играта /да, знам, че Бачорски не може да спечели, но за мен Петканов няма място сред победителите/ и да е победител - дали само с Глория или и с Ева - за мен няма значение. От самото начало пиша, че искам предател да победи - не само защото Бачо заслужава, а защото така разбирам смисъла на играта, но мисля, че това ще са праведните. Поне да са най-добрите такива.

# 468
Ева предаде Глория като пригласяше на Владо Николов през цялото време как Глория била знаела и казала първа кои са предателите. Да не говорим, че Глория искаше да ги гласуват още като разбра, а Ева и Владо бяха тези, които я убедиха да ги дебнат в засада. И накрая те я изтропаха.
Сама ще учудя себе си като го напиша, но Владо ми хареса в маските. За мен тоя човек има реална представа за себе си. Знае, че не е за това предаване и си каза, че е играл както може - като спортист. И много хубаво каза на Деси, която 100 пъти зададе един и същ малоумен въпрос, че НЯМА как да отидат всички праведни на финал. Естествено, че ще предпочете тези, с които е по-близък. Добро сравнение и със спортните двубои, тук обаче реално си имаш двама противника, а ако праведните са на повече групи - може и повече. Харесва ми и че разграничава живота от играта. И е нормално, спортист човек, ако не може да разграничи играта от реалния живот, е за никъде. А Венцито бил влязъл да дава пример. Ама това не ти е Вип брадър. Затова НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ИЗВЕСТНИ! Нямаме нужда да ни давате пример, искаме да гледаме ИГРА.

# 469
От самото начало пиша, че искам предател да победи - не само защото Бачо заслужава, а защото така разбирам смисъла на играта, но мисля, че това ще са праведните. Поне да са най-добрите такива.

Защо да е смисълът на играта да победят предателите? То си е надлъгване между едните и другите, имат еднакво равно смисъл и заслуги да победят.

Бачорски наистина е попадение за телевизията, тъй като много добре се вживява по мефистофелски в ролята, но от гледна точка на формата целите му са абсурдни - няма такъв световен прецедент предател да играе умишлено за победа на праведните. Хем е имало случаи на близки приятелства, даже съпрузи на финала, единият предател, другият - не, но няма как да играеш за другия да спечели. Специално в британския формат това биха го санкционирали като поведение много по-рано, камо ли да го показват на екран.

# 470
Този път няма да дослушам Надкаст:
1. Много трудно било за прогнозиране, че Бачорски ще ги гърми ... ? То в промото имаше "почвам ги сега подред" или подобна реплика, тука цяла седмица го коментираме, но е много трудно ....
2. Имало ли някъде в някой сезон преди това кама? Google search ще ви помогне доста.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 15:17 от Одри ♡

# 471
За финалния епизод предвиждам, Бачорски, Глория и Петканов да гласуват за Коджабашев, а Коджабашев и Ева за Бачорски. Така Коджабашев и Бачорски ще имат по три гласа и за прегласуването няма да имат право да гласуват. Така Глория и Петканов ще гласуват за Коджабашев с два гласа, а Ева с един глас за Бачорски и Георги си заминава. На следващата маса Глория, Петканов и Бачорски махат Ева. И на третата маса се гласува срещу Бачорски. Победители - Глория и Петканов.

# 472
Няма втора и трета маса, след това е финален етап

# 473
Не разбирам защо се пише, че Бачорски подарява победата на Глория. Тя си стигна съвсем сама дотук и направи правилната за нея уговорка, в моментната ситуация, с Бачорски. Странно ми е това тълкувание на събитията.

От няколко епизода гледаме смяна на ролите на Предател и Праведни. Последните действат като предатели. А ВН през цялото време игра като предател, ама дори и не го разбра...

# 474
  • София
На мен ми се вижда нормално поведението на Глория и Петканов. Как да се доверят на Ева и Коджабашев, при положение, че вторите са сигурни, че има двама предатели. Отидат ли на финал тези 4ма праведни със сигурност ще се гърми по Петканов, ако не и по Глория след това.
Виждам вариантите на Глория така (с планът на Бачорски): или ще спечелят двамата с Петканов като праведни или Петканов ще е предател (понеже тя не знае) и в най-лошия случай ще спечели гаджето ѝ.
Ако се довери на Ева и Георги почти със сигурност  ще махнат Петканов, та и нея в търсене на предател до последно.
Сценарий с 4ма праведни победители ми се струва невъзможен.

Бачорски е без изход, но прави шоу до последно. Далеч не съм му фен, но искрено ме забавлява.

Ева удря лично и изобщо не на място. Личи си, че не ѝ изнася ситуацията (особено преди камата), обаче чак такава злоба не очаквах. Сега е супер праведна и държи да се гонят предатели, но не ѝ пречеше да се чистят праведни, за да добута до финал като дясна ръка на ВН.
А определението “боклук” за праведните, които играят с предателите беше върха на сладоледа. Не се ли чудеха с ВН цял сезон кой го/ги пази, ама тогава не им пречеше сякаш.

Разбира се, че когато Глория разкри предателите искаше да ги махат. Алтернативата беше да продължават да гонят праведни до последно и извън кръга на ВН (силната коалиция) останаха точно тя и Петканов.

# 475
  • Другата България
От самото начало пиша, че искам предател да победи - не само защото Бачо заслужава, а защото така разбирам смисъла на играта, но мисля, че това ще са праведните. Поне да са най-добрите такива.

Защо да е смисълът на играта да победят предателите? То си е надлъгване между едните и другите, имат еднакво равно смисъл и заслуги да победят.

Бачорски наистина е попадение за телевизията, тъй като много добре се вживява по мефистофелски в ролята, но от гледна точка на формата целите му са абсурдни - няма такъв световен прецедент предател да играе умишлено за победа на праведните. Хем е имало случаи на близки приятелства, даже съпрузи на финала, единият предател, другият - не, но няма как да играеш за другия да спечели. Специално в британския формат това биха го санкционирали като поведение много по-рано, камо ли да го показват на екран.
Мисля, че ясно съм се изразила - защото АЗ така разбирам смисъла на играта, или ако трябва да съм по-конкретна - защото за мен удоволствието от гледането на 12 епизода ще е по-пълно, особено ако предателите са ТОП попадения /не визирам Бачо, въпреки, че и той направи страхотна игра в тази роля/.
Иначе категорично смятам, и вече го писах, че Бачорски изобщо не играе за победа на праведните - играе за ЛИЧНА победа и цел - да е на финал. На него му е ясно, че е разкрит, това да манипулира Глория и дървото до нея да играят с него е последната перфектно споена халка от веригата, на която ги води от самото начало, всички праведни. Затова и ме е яд на Глория, че не успя /или поне снощи не го видяхме/ да схване замисъла му - тя едва ли не припадна от плана му, смятайки, че Бачо иска двамата с Петкан да победят. Не, на Бачо му е през....качулката кой ще победи, просто Коджабашев нямаше да му “върже“ на замисъла, затова проби там, където знаеше, че ще успее.
Как да не харесваш такава игра? Ето затова искам да гледам такива предатели, и да ги видя победители, пък било то и само морални.

# 476
  • София
Преспах. Догледах Маските (мн.си бяха на място питанките на Деси - някой трябваше да прояви повече настъпателност към "играча" ВН - който е там да играе играта, а не да се бори за вселенската волейболна титла).
Както съфорумец е написал по-напред, опитвам да се отърся от пристрастията, но - естествено - пиша като зрител, няма как да е от друго ниво. И да, като такъв - продукцията предОбри в някои елементи на механизма на формата. Не ме интересуват прецедентите, пО-ми-се иска да няма намеси, да няма пригаждане... и за N-ти път заедно с мнозина тук: никакви известни за напред; още повече и тъкмо у нас: в тая конкретна манталитетно-обременена територия на Балканите.
Освен пространните разсъждения на Дяволо, почти всичко, което бих отбелязал и аз - е в мненията от сегашната стр. 29 на темата ни
(коментари https://bg-mam.ma/p/1830029/50481880 / https://bg-mam.ma/p/1830029/50481888 / https://bg-mam.ma/p/1830029/50482028), но тия са само основни примери.
И пак, за N-ти път: не, не ми е любимец Бъч, но дебютният сезон на тази игра у нас, ще се помни като Сезонът на Бачорски, който игра, надигра всички, не спа повече и от ВлН, а накрая избра и победителите. (Но няма да пропусна да отбележа, че - най-просто в черно/бяло - хубавите моменти бяха от Бъч и моментни интелектуални избухвания на още един-двама, а лошите - благодарение на избраните да участват и поели ролите на неостри заспали цивилки - но не успели да излязат от житейските си ореоли и амплоа; на не малко - впрочем - с ниска или самовнушена социална значимост.)
ПП. Докато на рицарската маса има участници, които още се съмняват, че злодеите са двама, няма как всичко да е кристално ясно. Но, по-скоро и за мен - ендшпилът е предизвестен.

Българинът Тома Никифоров спечели белгийският Трейтърс. Той казва:
Скрит текст:
„Спортът е обединител, ако не му обръщаме гръб след първата загуба“, категоричен е победителят от третия сезон на белгийския „Трейтърс“ Тома Никифоров. Бившият състезател по джудо, който има множество медали под белгийския флаг, вярва, че победите ни събират, но изпитанията показват кои сме.
А аз допълвам: Макар в реалититата да обичат да казват, че те там "играят себе си", хубаво е и в изпитания и за победи да отграничаваме живия живот от сценарираните забавления - даже и ако ние не се забавляваме чак толкова...
А това го взимам от нашия "Ауткаст" и поздравявам Бъч с играта му:
Скрит текст:

# 477
  • София
Хора, моля ви правилата ги има написани на 1 страница.
Никой не чете.

Прегледах Фейсбук набързо.
Масовия зрител:
1) Не знае правилата
2) Не разбира играта
Какво остава за нюансите

Е, как да има успех Sad

бТВ,
От сезон 2:
1) Отделяте 10 минути в началото да разясните всички правила, както направиха в Гривните.
2) Не каните вече известни или ако сте изключили неизвестните от уравнението, поне не канете такива популисти като Венци.

# 478
Мери_Ан, а ако предателите просто не стават, пак ли би намерила смисъл в тяхна победа? Питам, защото има такива случаи. И при нас можеше да стане, ако Владо Николов се беше съгласил на ултиматума.

Ако отидат четиримата праведни на финалния огън и се гласуват там, при сегашната конфигурация това е твърдо равенство в гласовете 2 на 2. Не знам как би се излязло от такава ситуация, ако някой не си промени вота - вероятно пак с някакво побългаряване на правилата.
В промото във Фейсбук пише "най-шокиращия обрат" при следващото гласуване, значи Бачорски вероятно сам напуска или гласува за себе си или нещо такова. Даже и това няма да е сефте обаче - в Нова Зеландия един също гласува за себе си.

# 479
  • Другата България
Мери_Ан, а ако предателите просто не стават, пак ли би намерила смисъл в тяхна победа? Питам, защото има такива случаи. И при нас можеше да стане, ако Владо Николов се беше съгласил на ултиматума.

Ако отидат четиримата праведни на финалния огън и се гласуват там, при сегашната конфигурация това е твърдо равенство в гласовете 2 на 2. Не знам как би се излязло от такава ситуация, ако някой не си промени вота - вероятно пак с някакво побългаряване на правилата.
В промото във Фейсбук пише "най-шокиращия обрат" при следващото гласуване, значи Бачорски вероятно сам напуска или гласува за себе си или нещо такова. Даже и това няма да е сефте обаче - в Нова Зеландия един също гласува за себе си.
Не знам какво да ти отговоря, то трябва да се случи, за да мога да преценя. Blush
Иначе ми е ясно, че по Библия може и едните, и другите /предатели и праведни/ да победят, просто моята трактовка чисто зрителски е такава.
Надявам се да имам възможност да изгледам някои чужд сезон и ако има такъв вариант някъде, да направя сравнение. За момента от това, което видях при нас - категорично Бачорски заслужава победата с оглед показаното през целия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт