🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 294
  • 633
  •   1
Отговори
# 540
Наистина е много тъпо това, че не обясниха правилата за зрителя. Не знам дали на участниците са ги обяснили.

Печелят или предател/и или праведни, няма комбинирано печелене.

Праведни да се договарят с предател се нарича бизнес или подкуп, по това балканския манталитет взе връх и е прецедент наистина.

Ева на тези мутренски договорки се ядоса и реши, че може да влее акъл в главата на Глория, но прекали и се уля. Просто цялата ни държава работи така и тя като журналист просто побесня.

Както побесня и Жорката предния епизод и изгониха Мая. Но той побесня, че искаха да се скатават три епизода и да си мълчат.

Равенство и т.н. договорки, уговорки, Ева или Жоро излизат тази вечер.

На закуска са 4-ма. На огъня Бачо си тръгва.

Ако не си тръгне Бачо, ще сме прецедент и излагация пред другите формати.

Нека младоженците да си вземат подаръка от кръстника и да разваляме цирка.

Праведните счупиха играта, защото цял сезон пазиха Бачо и това беше брутално тъпо. Дори като го разкриха пак се юрнаха да мислят как да го пазят, а не как да го изгонят. Тъпо. Владо пазеше Бачо, да не ми обяснява....той измисли уж засадата, той я предаде ...

И сега какво - при 8 останали участника всички знаят кой е предателя, но той иска да е на финал - няма да спечели, но ще си избере с кой да танцува край огъня. И ще им го каже хахаха.

Една от грешките на продукцията, че оставиха опцията за двама предатели много рано в играта. Според мен трябваше да ги задължат да са трима.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 21:54 от LadyPopcorn

# 541
  • София
Обяснете ми как ще спечели Бачорски?

Още повече Бачорски + праведни?

# 542
Ева на тези мутренски договорки се ядоса и реши, че може да влее акъл в главата на Глория, но прекали и се уля.
Глория не прави нищо по-различно от това, което Ева правеше до вчера под крилото на Владо. Гони праведни и оставя ясния предател за финала, където ще е лесна жертва. Ама сега, когато Ева се оказа в ролята на праведния, който трябва да изгори, тази тактика изведнъж се оказа много неморална.

# 543
  • София
Ама тука през няколко поста някой се възмущава, че зрителя не знае правилата. Е, откъде да ги знае, длъжен ли е зрителят да гледа 10 чуждестранни сезона, че да се подготви? Не е, продукцията е длъжна да обясни и да обяснява постоянно. Те са издънките в случая, това показват, това гледаме. Неделчо си е съвсем прав да гледа без да е гледал чужди издания, така показва идеално гледната точка на нормалния зрител, който какво разбрал, какво не разбрал - ама това се дължи на самото предаване.

# 544
Обяснете ми как ще спечели Бачорски?

Още повече Бачорски + праведни?

Второто няма как.

Първото, ако Глория или Петканов предаде другия и последни останат Бачо и праведен. Това ще е пълен цирк.

# 545
Аз се надявам севейство Петканови да не помиришат и стотинка от парите. Или Коджабашев  и Ева или Бачора да спечели

# 546
Това, което правеше и Ева, а и Глория наистина по същността си е еднакво и може и да е добра стратегия за предаването, но навън няма много хора да й ръкопляскат за тази така наречена победа. За мене би трябвало ако предателят е сигурно разкрит като Бачорски, да бъде отстраняван своевременно и да се търси друг. В крайна сметка това нали е игра на предатели, да намерят предателя, а не е игра на схемаджии и манипулации. Дори да има разни схеми, те не би трябвало да се прилагат при 100% известен предател. Защо изобщо ще гледаме финал тогава другата седмица

# 547
Бачорски има 0% шанс да спечели.

Твърде готино и злодейско ще е Глория и Петканов да прецакат другите и да си делнат на две победата. Аз бих се изкефил де.

Очаквам някакъв популизъм все пак и победа или на 4мата праведни или в най-лошия случай на трима.

Най-справедливото ще е да изхвърлят Ева и след това край огъня да съжалят Жорката и да му дадат победата заедно с Глория и Петканов.

В крайна сметка това нали е игра на предатели, да намерят предателя, а не е игра на схемаджии и манипулации.

Така разсъждават слабите играчи.
Това не е игра на предатели. Това е стратегическа игра с цел "Победа".
Няма никакво значение дали си предател или праведен. Това са просто роли. Дали играеш с предателите или праведните също е все тая без значение какъв си. Дали гониш предатели или праведни пак няма значение. Важното е да буташ напред, да не те изгонят и във финалната фаза да си наредиш правилно картите така че да спечелиш, без значение какъв си.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 22:07 от nosmoky95

# 548
Това, което правеше и Ева, а и Глория наистина по същността си е еднакво и може и да е добра стратегия за предаването, но навън няма много хора да й ръкопляскат за тази така наречена победа. За мене би трябвало ако предателят е сигурно разкрит като Бачорски, да бъде отстраняван своевременно и да се търси друг. В крайна сметка това нали е игра на предатели, да намерят предателя, а не е игра на схемаджии и манипулации. Дори да има разни схеми, те не би трябвало да се прилагат при 100% известен предател. Защо изобщо ще гледаме финал тогава другата седмица
Това си е проблем на продукцията, че се стига дотук. Играчите, щом им го позволява регламентът, могат да си играят играта както намерят за добре, щом е в техен интерес.
Не е лошо през следващия сезон да сложат някакви механизми, с които да ги стимулират да махат предатели. Имало такива, доколкото четох назад из темата.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 23:22 от The One True King

# 549
  • София
Риторично попитах за първото Wink
Шансът му е 0.001%

# 550
Въпреки че съм един от критикарите на сезона и специално балканския елемент, от това, което съм прочитала в чуждестранни форуми за други издания на Traitors, много фенове призовават за нововъведения в правилата на предаването, именно заради това пазене на предатели. Изглежда това се случва сравнително често. Аз не съм гледала ЧАК пък толкова много чужди сезони, та не мога да се сетя повече от един сезон, в който наистина са се пазили предатели, но явно се случва, за да има доста масови призиви от върлите фенове на Traitors да се направи нещо по въпроса.

Най-честото предложение, което аз съм виждала е да има отделен награден фонд за предатели и за праведни, та праведните да губят по някаква сума от наградния фонд всеки път като изгонят праведен. Не знам дали чак толкова лесно може да се въведе такова правило, но има резон, защото малко е патова ситуация, където най-ефективните стратегии за участниците всъщност се оказват малко скучни за гледане.

# 551
Няма шанс Бачорски за победата, той вече дори не се крие, че е предател.

За Глория и Петканов е по-печелившо да играят с Бачора, отколкото с праведните, но никой не знае какви зарчета и се търкалят на Глория в главата, така че за мен все още има някаква интрига какво ще се случи. Жоро много добре я обработи.
Между другото, на някого направи ли му впечатление разговора между Петканов и Глория?
Гло: Те твърдят, че убийствата продължават, докато някой приеме?
Петканов: Вярно е.
Излиза, че фикусът е по-запознат с правилата на играта.

Владо Николов най-накрая е аут, но кел файда, като съсипа сезона с нелепата си игра. Колкото му бях фен във Фермата, толкова не мога да го понасям тук. Показа отмъстителност и реваншизъм, които никак не кореспондират с геройския му образ, съсипа играта на Глория, отвори очите на Бачорски и дори на Петканов успя да скочи и да размаха пръст като за последно. Отбелязвам покъртителния му английски - "правим history-making" - и се радвам, че повече не ми се налага да гледам мутренските му изпълнения срещу всеки, който е дръзнал да му се опълчи. Да си гледа волейбола и да не си помисля повече за телевизията, че много се изложи.

Стана ми някак тъжно за Венци. Завалията, толкова шашнат и объркан беше. Бачорски сгреши като го уби, трябваше да си го остави за праведен, единствен той все още вярваше, че не е предател.

# 552
Моля, някой да ми обясни, ако може и цветно как щеше да се изиграе това, ако Мая и Бачорски бяха оставени до края и как щяха да бъдат изгонени и двамата, за да спечелят праведни?
Понеже все чета как Ева и Жоро объркали всичко. И нали това бе първоначалния план на Владо.
Ама стъпка по стъпка ми го разкажете, опишете.

Мая завърши на осма позиция. След нея останаха седем участници. Ако вместо Мая беше прогонен праведен, през нощта на важно уточнение - ПОСЛЕДНИЯ конклав нямаше да бъдат издавани ултиматуми (тъй като знаем, че ултиматуми се издават само когато е останал един единствен предател) и тогава предателите Мая и Бачорски щяха да извършат редовно убийство. След това убийство щяха да останат шестима участници в играта. На предпоследната кръгла маса четиримата праведни щяха да прогонят единия от двамата предатели. Остават 5 участници. След тази предпоследна кръгла маса вече няма убийство, конклав, ултиматум и т.н. На сутринта всичките петима се появяват на закуска. На последната кръгла маса четиримата праведни прогонват и другия предател. Остават именно четиримата праведни и прекратяват играта. (Не коментирам дали е удачна стратегията, обяснявам какъв беше замисълът.)
Повтарям заглавната информация на Дяволо, че след последната кръгла маса отново няма убийство, конклав, ултиматум и т.н… останалите четирима участници ВЕДНАГА излизат на двора край огъня. Там те трябва да гласуват дали искат да прогонват още, или да прекратят играта. Дори и един от четиримата да избере опцията за прогонване, се осъщестява още един рунд с прогонване. Остават трима. Отново избират дали да прогонват, или да прекратят. Ако отново дори един избере да прогонват - прогонват и остават последните двама, като тогава вече играта приключва автоматично.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 00:08 от ztztt

# 553
Неделчо от Надкаст е добре са спре да нарича Владо Николов котангенс. Какво ще каже тогава за Ана Мария, Ана Шермин и другите елементи от тригонометрията? Нали затова има различни персонажи и животът е шарен, всеки от тях внася различни елементи в груповата динамика. Не е объркал той играта и не е единствения, който си е изпуснал нервите. Поне си го призна и се извини. А Оля, която каза че най-много й липсва да си крещи с Ева?

Послепис:
 Бачорски добре си я подреди в колата Ева. Каза й че тя спори толкова, защото нея лично не я устройва ситуацията.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 23:42 от WorldTraveller

# 554
  • София
Ама на Ева не й липсва Оля защото тя си крещи с Глория 😂

Общи условия

Активация на акаунт