Предложете име за момче, кръстено на Стоян

• 739
  • 40
  •   2
Отговори
# 30
  • Пловдив
Светослав е име на над 7 века, даже Стоян най-вероятно е доста по-ново от него.

# 31
  • Down south
Това, че някой си познавал някого с подобно име и този бил ОК с името си, не значи абсолютно нищо. Още повече, че вероятно човекът е възрастен. Няма да тръгне да се тръшка за името си на "стари" години.

Леко раждане на дамата и дано избере името, което ще удовлетворява и нея и детето Blush

# 32
Не са възрастни 😀 и ги познавах като деца още, а аз не съм толкова стара

# 33
  • София
 Ние викаме Стани на Станимир

# 34

Цял живот ще го питат с А или с Я е. Като името "Анна с двойно Н".

# 35
Факт, че има доста изписвания и за мен това също е неудобно, но пък името по  едно време беше доста популярно, сега малко поспадна популярността му, но се харесва и избира от родителите.

# 36
И моето предложение е Стефан като най-близко до Стоян, но без да звучи остаряло, поне за моите уши. Ще празнуват заедно имен ден на Стефановден в най-празничния период от годината. Детското Стефчо е сладко, Стефан пък звучи хубаво, тежко.
Иначе, Симеон ми е любимото мъжко име със С.

# 37
Симеон е много хубаво име, Стефан също, тях не мисля, че някой би тръгнал да ги видоизменя.

# 38
Какво означава, че само човек с комплекси се срамува от името си. Например, в днешно време, ако една млада жена се казва Петранка, Тодоринка, или Кичка, мислите ли че ще се чувства комфортно от това? Има класически имена, които си звучат съвременно и до днес, като: Яна, Мая, Елена, Антония, Калина. И изобщо на кой нормален би му хрумнало да си кръсти детето с архаично име. Някой от вас би ли кръстил детето си Ставри или Спиридон, примерно!??

# 39
Ставри и Спиридон не са особено характерни за България имена, но ако името ми харесва, бих си кръстила детето. Вкусът за имена е различен. Аз не харесвам Иван(к)а, Йорданка, Елена, Пенка и не бих си кръстила детето с никое от тези имена, но в съседната тема Елена срещу Лора събира повече гласове. Срещам на няколко пъти малки Стояна. Явно на хората им харесва името. При мъжете няма чак такова усещане за отживялост, повече са класическите имена. Стоян е едно от тях, както и Стефан, Стоил, Станислав, Светослав, Симеон, Самуил ...  - все древни имена, които са актуални и в наши дни.

# 40
  • Най-красивата страна
Станимир
Станислав
Стефан
Светлозар
Светослав
Светломир
Славин
Страхил
Симеон
Самуил