Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 14 025
  • 521
  •   1
Отговори
# 255
Кристин имах колега, както и позната 😄 много са ми странни такива имена.
Имах и познати Мишел - мъж и жена...

# 256
Мишел в зависимост от това как се пише на френски, може да е мъжко или женско име. Просто не е българско

# 257
Да и аз познавам едно момиче Мишел.

# 258
Колега днес е станал дядо на Агей.
Било някакво църковно име, което днес имало имен ден. Изключително много са религиозни цялото му семейство, но дори той е на мнение, че това име не е подходящо, ама...

# 259
Освен св.пророк Агей,днес е и св.мчк Марин. Пророкът е първи,но можеше да се направи компромис и да се кръсти Марин. Да е живо и здраво бебето,името е много странно и трудно ще се приеме,но това е положението.

# 260
  • София
Напоследък ми попада из фейса някаква певица ли, актриса ли, Мишер (Русева) Не знам това ли й е името или някакъв псевдоним.
Скоро чух и Цезия.

# 261
  • Под Сините камъни
Пак от фейсбук - Фея

# 262
Колега днес е станал дядо на Агей.
Било някакво църковно име, което днес имало имен ден. Изключително много са религиозни цялото му семейство, но дори той е на мнение, че това име не е подходящо, ама...

Можеше да е Елевтерий, ако беше се родил вчера, та пак добре.

# 263
Моя позната, млада жена, 34 г. май, днес е родила 2-ри син - Даниел, на никой май, първият й син е Валери. Не са много необичайни имена, но Валери не бях срещала от години /не е руско, но в недалечното минало беше доста популярно в Съюза/. Даниел - също е нормално, но познавам много Даниели, като мъжко май го срещам за 1-ви път.

# 264
Даниел празнува имен ден утре – може и заради това да са избрали името. То стана много популярно напоследък. А очевидно и преди години се е срещало – бившият министър Даниел Вълчев, депутатът Даниел Лорер, историкът Даниел Вачков, актьорът Даниел Цочев, журналистът Даниел Михайлов и др.

А Даниела е сред 20-те най-разпространени женски имена в България вече от години.

# 265
В последните 2 месеца се занимавам с проблемни битовизми и явно съм си изключила мозъка за други неща. Разбира се, че има много публични мъже с името Даниел, поне на първо четене мога да се сетя за 3-4-ма. Ама... Не, името тя си беше избрала още преди 2-3-4 месеца и терминът и беше около Коледа, така че не е свързано с църковния календар. Да са живи и здрави, и майката, и бебоче /след като ги споменавам/.

# 266
  • Пловдив
Аз пък съм останала с впечатление, че има доста Даниеловци. Тъй като се събудих рано и сега нямам какво да правя погледнах електронния дневник, в училище имаме девет, в един клас дори са двама.
Кръщават ги на баба Йорданка и дядо Йордан много често.

# 267
Даниел/а има много около мойте години. И мойте наблюдения са, че се кръстени на баби и дядовци Йордан/ка. В те години Йоан/а почти не се срещаха.

П.С. Даниел не е моето име. Правя някакви асоциации и не мога да се пречупя да го приема и това е.

# 268
Имам братовчед Валери - гони 50 Simple Smile Не знам на кой е кръстен, но една приятелка Валерия (и тя там на възраст някъде) е кръстена на баба си Вълка.
А иначе - моето голямо момче е Даниел (8г) - на никой не е, баща му го избра, аз го харесах Simple Smile (ама е с мойта буква, та на мен си мислят, че на мен си го кръстих.(Черпя по едно днес).
Интересно е, че като го родих, в съседната зала с няколко мин разлика се роди още едно момче - Данаил. А лекарката, която ги обгрижваше беше Даниела.
В градината беше с още един Даниел е групата, а в училище е само той в класа си (но те са  6 момчета в класа само Simple Smile, а във випуска има и поне още един, за който знам.
И да добавя още едни интересно кръщаване  - моя братовчедка Деница - най-голямото ѝ момче - Денис - мъжа ѝ го избира, а хората като чуят - а ти на теб си си го кръстила.

# 269
_di_di_ здраво и успешно да е момчето ти, само поводи за радост да имаш с него!

Валери/я ги харесвам като имена. Покрай многото Виктор/ия бих предпочела Валери/я.

Общи условия

Активация на акаунт