Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 13 073
  • 492
  •   2
Отговори
# 270
Понякога човек харесва дадено име, което свързва с някакви спомени, не е задължително да бъде гадже, може да бъде личност, която с нещо го е впечатлила много. Когато бях дете /9-10 г./, майка ми като медицинска сестра ме взе с нея на "пионерски" лагер. Беше през лятото, в Обзор, на по-отдалечено място, спомням си за един малинак, ливади. Беше за по-големи деца -15-16 г. Един ден организираха лагерен огън, и нещо като карнавал. Имаше едно момиче, може би 16 г. - голяма красавица, естествена, хубаво слабо тяло, но женствена, красиво лице и коса. Страхотно я харесвах, тя се представи по бански с накичени големи папратови листа закачени по нея, нещо по косите и лицето - с грим, тип "африкански племенен", с много гривни по ръцете си. Толкова ме впечатли с всичко, че след това ходех като кученце след нея. Казваше се Валерия и оттогава това стана любимото ми име. Минаха почти 50 г., но винаги, когато чуя това име, тя изниква в спомените ми. Знам ли, преди години, ако имах момиче, може би щях да я кръстя на нея.

# 271
Даниел/а празнува днес. В този случай бабките ще са доволни, че наистина "си дошъл с името".

# 272
Във ФБ ми излезе Благородна /как ще викаш на малко детенце?/ и Велик - за мъж /пак същия въпрос/.

# 273
Господин,все по рядко се случва.

# 274
  • Пловдив
Във ФБ ми излезе Благородна /как ще викаш на малко детенце?/ и Велик - за мъж /пак същия въпрос/.

Има и форумска Благородна, казват и Блажка.

# 275
Аз съм писала за бабите на мъжа ми - сестри - Благородна и Благородка. На мъжа ми баба му е Благородна - казвали са ѝ РОда

# 276
  • София
Мисти (Пелтекова) Rolling Eyes

# 277
Генослав -име на новородено момче
Познавам момиченце,на 8-9 години-Благодара

# 278
Даниел/а много харесвам като имена и доста хора познавам или съм чувала с това име, не са ми странни. Валери/я също знам.
На Благородна може на галено да й казват Блага, Биби, Били. На Велик - Вили/Вели (макар че ми звучи женско).

# 279
Това ми напомни за един Ганимир.
Генчо и Ганчо не са топ имена, но на фона на тези измишльотини...
Генослав -име на новородено момче
Познавам момиченце,на 8-9 години-Благодара

# 280
Баба ми едно време имаше приятелка, на която викаше Верче. По-късно разбрах, че се казвала Благоверна.

# 281
  • Пловдив
Познавам млада жена на име Тони, това й е цялото име, не Антония или Антоанета.
Познавам и мъж около 50 годишен, който се казва Тобчо.

# 282
Милевка. Трябва да е над 80г.

# 283
На моя позната свекърва й е Милевка, а аз познавам Милева, без „к". Това име се среща в Сърбия и Сев. Македония.

# 284
  • някъде по морето

Общи условия

Активация на акаунт