Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 12 350
  • 458
  •   1
Отговори
# 450
Йора - бебе, кръстено на баба си Йорданка
Как ще е галеното? Йори?
Йора звучи и изглежда приятно всъщност; може би само малко по-смело за моя вкус.

# 451
На мен Изгрев ми харесва, ама при нас е име на квартал, то всъщност и Зорница е име на квартал, ама не виждам да спира хората да го ползват.

# 452
А майката с Обич, Хармония и Красива има още идеи за следващите си деца:
"Своя, Муза, Грация, Дарба, Добра
Силен, Избор, Извор, Изгрев"

Нямам търпение 😂

Евала на мъжа ѝ. Трябва много да я обича.

# 453
Станица - млада жена е.

# 454
"Своя" ми звучи точно като "Старея". И в измислените имена трябва да има логика, звучност, смисъл.
"Своя", освен местоимение, ми звучи точно като глагол: своя, присвоявам Ами, тъпичко звучи, дано не е сериозно намерение.

Иначе, следя темата, много "ревниво"си пазя идеята за "съвършеното "име, това е име на героиня от филм, досега непознато в България, красиво и гъвкаво за съчетание с всяка фамилия. Ама... работата е там, че имам син, а не дъщеря, няма как да го "промотирам", не че е дошло времето, де🤣

# 455
  • София
И на мен ми попадна тази от тикток с Красива, Обич и Хармония. Малко си противоречи - не искала имената да натоварват със значение. Тя била Надежда, което било натоварващо, защото все казвали, че тя умира последна и разни други неща. Но в същото време била кръстена на баба си и много се радвала за това, имала нейната енергия. Явно не иска това за нейните деца. Избор за мен е натоварващо като значение. Странна птица е. Не си боядисва и косата, а е доста побеляла, въпреки че е млада. Аз също не се боядисвам, но не съм чак така още. Не че е задължително, разбира се, даже за това решение я поздравявам. Интересна личност.
По темата с имената от мен Филипина и Антоанина. Както и Алваро с нормални презиме и фамилия.

# 456
От ФБ - Селвина - не знам фамилия, не мога да гадая на кой е кръстена, но ми звучи интересно по принцип. Не ми се търси някакво значение.
Баба-леля /моя/ от Русенско - ДОбра, сигурно родена преди 100+ години.
Братовчедка - Полина /дали не беше руско?/. Но, това е епохата на руските имена - 50-те на м.в.

# 457
За мен Добра е женския вариант на Добри. В моя набор като варианти се срещат Добринка и Добрин.
С името Полина познавам доста момичета и ми харесва. В днешно време около набора на сина ми има доста Паола и Паула. Все Поли им казват накратко.

# 458
Иделина
Димитрашко

Общи условия

Активация на акаунт