Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 12 546
  • 467
  •   2
Отговори
# 375
Преди много години, приятел на зет ми се казваше Тимотей, за съжаление почина рано, роден май е 50-те години. Сега е 2-рият случай да видя това име.

# 376
Попаднах в тик-ток на майка с 3 дъщери - Обич, Хармония и Красива..
Не знам коментирано ли е.

# 377
  • София
Не съм ги срещала в темата. Обич ми харесва най-много. Но като цяло за имена ми се струват доста нелепи. О'бич. Красива може да страда от името си, ако не се чувства такава. Хармония ще е е хармоника или Хърмаяни...

# 378
Ако Красива е грозновата, ето, това е име, от което наистина ще страда. Обич бива,поносимо е Хармония ми харесва.

# 379
И трите имена са ми странни. Като думи ги харесвам, но като имена....

# 380
О, да, коментирахме ги още преди да се родят Grinning имаше идея да са Хармония и Прекрасна мисля, но в крайна сметка второто е Обич. Те в тикток доста я хранят, че ще им се подиграват, но жената е над нещата и не се интересува от това. Иначе я познавам и тя си е такава креативна личност, та не се учудвам и на изборите й.

От мен днес една млада жена, Раяна

# 381
А кой определя кой е красив?

# 382
Излезе статистиката за имената за 2025 от НСИ

За първи път от 9 години насам името Виктория не заема челното място.
Последното проучване на НСИ показва кои са най-предпочитаните имена на новородени за 2025 г. При момчетата това е Александър, а при момичетата – за първи път от 9 години насам не е Виктория, а София.

# 383
А кой определя кой е красив?
Красотата е относително понятие - външната, не духовната. Ненапразно съществува понятието "златно сечение", макар че и това е относително, по-скоро се среща по-рядко. Затова понякога се използва "не е красива, но е чаровна", "интересна, екзотична красота", има и други подобни. Или пък "не е красавица, но е много интересна, интелигентна, забавна... "Красива" за име на дете е предизвикателство, но по-важното е, че може да окаже голямо негативно влияние върху вътрешния му мир. Всички знаем какви са децата в по-ранна възраст спрямо други деца. Просто някои думи, прилагателни, съчетания, не са подходящи за имена. И за мен даването на такива не е израз на креативност, а някакъв вид претенция за елитарност, снобизъм.... Как ще се обръщаш към дете на галено - Красива - Краси, Ава, Ави, Хармония -Хари, може би само Обич може да си е както е. Е, ако се търси звучене на чужд език при евентуална възможност за живот и реализация навън, може и да е добре. Да са живи и здрави децата, това е по-важното.

# 384
На мен името ми харесва. И съм сигурна че детето е красиво.
А децата на най нормалното име могат да измислят прякор.

# 385
Майката е обяснявала, че не желае нито те, нито други хора да им умаляват имената. Искала по цяло име да се наричат.

Прилагателни за имена на мен не ми харесват обаче. 🤷🏻‍♀️

# 386
# 387
  • Под Сините камъни
Идвам с  Василеа, Тедислава и Емая

# 388
Картийн Конова- останах безмълвна

# 389
А аз с Василина, Винелина и Нася.

Общи условия

Активация на акаунт