Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 12 386
  • 458
  •   1
Отговори
# 390
Подсетихте ме за Васинка.

# 391
Пъстроцвет от рекламта току що.

# 392
  • София
Кубер - ханско име, но за първи път го срещам на съвременен човек.

# 393
Видин – мъжко име! Satisfied

# 394
Видин Даскалов беше много популярен оперен певец.

# 395
На мен името ми харесва. И съм сигурна че детето е красиво.
А кое дете не е красиво?
Объркващи и претенциозни са имената.  Обич и хармония не се използват толкова често, но Красива ще се чуди всеки път дали я наричат по име, имат предвид прилагателното или ѝ правят комплимент. Звучи ми несериозно, без значение дали е красива.
Има си утвърдени и познати имена като Пролет, Любов, Радост и Свобода, които са съвсем приемливи. Но всеки да  кръщава както си иска, ми се струва излишно. Нали затова са собствените имена, за разлика от нарицателните, да се отнасят за конкретен човек. Иначе става каша.

# 396
Колко е хубаво, че хората сме различни.
Дали се обръщат по име или и правят комплимент все е добре.

# 397
И Видин, и Искър, и Витоша познавам. Както и една Рилка.

# 398
И аз имах позната Рилка, сега може би да е 70+. След нея май не съм го срещала като име.
Странно е с имената, сега се сетих за Искрен. Пак е прилагателно, но някак си ми звучи само като име и дори малко ми харесва. За женско - Искра, в зависимост от ударението, но по принцип е Искра, а не ИскрА. Сега си спомних, сестра ми имаше съученичка с това име, дали не й казваха Исе или се ползваше цялото име.

# 399
Новородено, Кралица Рания. 😂 Само не знам дали има тиренце между двете..

+Люмина и Азара

# 400
  • София
Новородено, Кралица Рания. 😂 Само не знам дали има тиренце между двете..

+Люмина и Азара

Ама как Кралица? Като първо име ли?

# 401
Оооо, Кралица се казва най- опитната джебчийка в нашия град. И внучката и тя носи нейното име.

# 402
В български вариант не бях чувала Кралица като име, но имам две познати на име Куини, Queenie и Queenette, да съм по-точна. Едната е от Нигерия, другата - от Южна Африка. Иначе, в България съм чувала името Царина, т.е., не е ново влечението към такъв тип имена.

# 403
Дъщерята на певицата Милена е Куини.

# 404
Е, баща й е англичанин и съчетанието на две или няколко имена /англичаните обикновено имат по 3 + фамилия/ може да е подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт