Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 18 938
  • 678
  •   2
Отговори
# 660
Има имена, които притежателите си чуват вероятно само в училище като ги вдигат за изпитване. Кой би се обърнал с цяло име към Кристияна-София или Натали-Киара.

# 661
На Валдемар, който аз познавам родителите са били учители. Името са харесали от прочетен роман. Много пъти ми е казвал произхода . Беше ми началник дълги години.
Вержиния познавах. Нежно красиво момиче беше, загина при катастрофа и беше трагедия за селото.
Светкавица много си права.
Имах случай като попитахме момиченце на около 3 г как се казва отговори" Ана Ма", от Анна-Мария. Какво остава от по-дългите имена.

# 662
  • Пловдив
Ами на една от моите ученички и казваха Мими-Вики, както се сещате беше Мария-Виктория.

# 663
  • София
Кайра.

# 664
# 665
Ох, сещам се нещо смешно. В ДГ синът ми беше много палав и много устат, но без да вредителства. Веднъж се прибираме, говорим си нещо, ама аз съм се отплеснала, не следя какво ми говори уж за някого от ДГ, но не му следя мисълта и чувам"тъпоклюна кайра"., питам "Откъде чуваш тези думи, кой те учи да говориш глупости"При което той с око корени очи"Мамо, това е птица!". Оказа се, че ми говорил за някаква размяна на стикери за албум кой какво имал. Ами така е, хем разсеяна майка, хем с пропуски по зоология: joy:

# 666
  • Пловдив
Мими-Вики беше от випуска на моята дъщеря, наистина така и викаха. В градината пък имаха Елена, Мария и все забравям дали Елена-Мария, или Мария-Елена. На последната мисля, че и викаха с цяло име, за да я различават.
Аз познавам един Димитър-Радомир, на който му викаха Радо, но във Фейсбук е РадоМит, а пък жена му май (не съм сигурна) му викаше Митко.

# 667
Юрислав

# 668
  • София
Светелина
Добриела

# 669
Яростин -20 годишен младеж с нормални презиме и фамилия.
Много гняв има в това име...

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 11:10 от боботоо

# 670
  • София
Яростин -20 годишен младеж с нормални плизиме и фамилия.
Много гняв има в това име...

Въобще не ми харесва това име. Носи лоша енергия. За мен, поне.

# 671
Ярослав съм срещала аз, но това Яростин звучи още по-яростно.
А по повод Кайра- винаги съм се чудела някои хора като си кръщават децата най-малкото не поглеждат ли в Гугъл да видят какво стои зад измишльотината им, с която са назовали децата си.

# 672
  • София
То както и за Вилиан отбеляза някой нагоре, в англоговорящите ще си е почти Яростин Simple Smile
Писала съм тук преди време фамилия Куропаткин. Не на българин, разбира се. Явно няма как да е съобразено името с възможните преводи на всички езици.

# 673
На всички не, на аз бих се съобразила с произхода си и с държавата, в която живея.
Ако съм нигериец, живеещ в Нигерия няма да има проблем да кръстя детето си П*тко Мафани, но ако съм нигериец, живеещ в България никога не бих го използвала.
Писала съм преди време за едно Меймуне-красиво, младо момиче, туркиня, но родена и живееща тук. Е точно с това име ли ще си кръстиш детето, като знаеш какво означава на езика на държавата, в която живееш.

# 674
Кайра и Кайро имат и друго значение: https://www.behindthename.com/name/cairo

Не е само птицата.

Общи условия

Активация на акаунт