Най-странното нещо в една дамска чанта

• 642
  • 43
  •   9
Отговори
# 30
Точно кръстатата отвертка за едно непослушно винтче на шибидаха. Не, че не може да стои в колата, но в чантата ми си е по` на място.

# 31
Добре де, мъжете как се оправят без този арсенал?
За грима е ясно, ако за жената е важно да й е под ръка, носи си го. Включвам и отверката.

Та, Абуто, кажи за мъжките чанти. Кои са вашите странни за носене неща?

# 32
Нося малки чанти напоследък и често ми се случва като изкарвам портмонето за документи, или търся някой ключ, разписка вътре да ги извадя с повлечена лента найлонови торбички за куче..понякога имам и забравен, сгънат пакет с дребни кучешки лакомства.. Laughing

# 33
За другите мъже не знам, моят носи чанта, която тежи много. Всичко има вътре - документи, инструменти, дъвки, дезинфектант, мокри кърпи, чадър и т.н.

# 34
  • София
А поне портмоне (пари+документи)?!?!?!?!?!

Нямам нужда.
Личната ми карта е в кейса на телефона, а парите ми са в мобилното банкиране. Всички здравни, потребителски и други карти също са виртуализирани.

# 35
Ама аз си мисля, че всяка жена има салфетки и дезинфекциращ гел?!
Мразя гел, лепнат ми и са гнусни. Но винаги имам спрей. Ето веднага показвам
:
Снимката е в момента, на стадион сме, децата ритат.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 20:23 от So Lucky*

# 36
  • Пловдив

Ок, спрей/гел/течност равни са в моите очи.

Снимките са от сега, на личната ми чанта с всичко изброено. Подредено в несесери, така си е по принцип.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 19:54 от Янтра

# 37
  • София
Та, Абуто, кажи за мъжките чанти. Кои са вашите странни за носене неща?

Моят си носи джобно издание на Новия завет. Не питайте...

Един спомен от малката ми дъщеря. Била е на 4-5, в пика на "розовия" период, интересуваше се главно от рокли на принцеси, тюлени диадеми и детски гланцове за устни, знаете. В същото време бяхме на море и поради лошо време предимно се катерехме по скалите и събирахме рачешки останки... Тя се зариби и стана пръв колекционер. Та месеци наред по-късно на разни събития, събирания и заведения нашата сяда до първия възрастен/дете и започва да чурулика:
- Това е моята чантичка, тя е на Елза (събеседникът кима и се усмихва)... Ето в нея си нося това детско парфюмче и тези две шнолки (вади, показва)... А това е моят гланц, а това е моята гривничка... А това е моят РАК!
И вади някаква чудовищна полуразпадната черупка с провиснали щипки и почупени крака... Съща принцеса!

За дезинфектантите - аз пак да кажа за когото е полезно - има еднични кърпички, супер компактни (по-малки от тези, дето вървят с рибата по ресторанти), напоени с чист спирт. Удобни са за хора като мен - аз ръце, пейки, дръжки и нищо не дезинфекцирам, но една такава кърпичка е точно колкото да почистиш рана, преди да сложиш лейкопласта отгоре и да спасиш положението до вкъщи.

# 38
Този дезинфектант за тоалетни дезинфекцира ли общ.тоалетни? Нещо не разбрах.

# 39
То има виц.
Абе, жена, много ти тежи чантата, защо я носиш, с какво я пълниш?
5 преки след излизане - жена, ти нали си с чанта, може да сложим това в нея.

Извън вица, не съм видяла мъж да се сети да вземе чантата с бебешките неща, та …

Нося отвертка, случвало ми се е да ми се развие винтче на очилата - диоптрични са и са ми на носа постоянно. Може би е странно едно шивашко метърче с механизъм за автоматично прибиране.

# 40
Благодаря ви, дами, за отговорите за арсенала в мъжките чанти. 🌺

Интересно беше да чуем и "мъжки" отговори. Но от свян или друго, не се включват.

# 41
Кабели за всичко по мен, касови бончета, които уж съм щяла да погледна после, но никога не поглеждам, макетен нож (ама, голям, работен) и още 1000 неща.

# 42
Освен всичко изброено свързано с документи и козметика, нося хартиен метър (от Хоуммакс), защото окомерът ми не работи и трябва да меря като купувам разни неща на мъжете ми. Един инструмент, който ми подариха служебно - химикал, гумичка за тъч скрийн, два вида отвертки - кръстата и плоска, нивелир - всичко това супер компактно във вид и размер на химикал. Чадърът ми е винаги в чантата - компактен сгъваем. Имам четири връзки ключове, понеже едно време ми откраднаха ключодържателя с всички ключове и реших да ги разделя - на двата апартамента и на двете служби. Визитни картички в твърд визитник също. Лекарства също, основно за главоболие + торбичка за повръщане. Понякога успявам да вкарам и празните кутийки от обяда, които си връщам в къщи.
Много тежи моята дамска чанта, поради което си имам и гръбначно изкривяване, но така съм свикнала и така си я нося.

# 43
  • София
Винаги имам голяма супена лъжица в чантата.
От детството на дъщеря ми - с малка лъжичка да хапне 1 бурканче от детската кухня катоя вземем. Като поотрасна  - чаена лъжица за сладолед. Голямата супена я мъкна заради мене си - като работех и си купя обедна манджа ми дават някакви малки вилички. А аз с тях се капя и затова си нося лъжицата. Сега влиза в употреба за внуците, ако сме навън.

Общи условия

Активация на акаунт