Най-странното нещо в една дамска чанта

• 879
  • 53
  •   6
Отговори
Една вечер звъни телефона на жената. А тя в кухнята и ми вика от там - "Виж кой звъни, телефона ми е в чантата".
Намирам чантата, една от трите на закачалката, ориентирам се по звука, докато го намеря трябваше да дръпна три зипчета и да го изровя под какви ли не неща. Толкова баласт единствено мога да оправдая за някакво предимство при силен вятър.
Вчера, докато карах за работа сутринта попаднах на подобна тема по радиото. И най-интересното обаждане беше от мъж. Човека казва "Като деца с брат ми бяхме много щури, и един ден в църквата жената, която стоеше до майка ми изпадна в ужас, като видя какво има в дамската й чанта. Тиксо и свински опашки (кабелни връзки)". В другите обаждания имаше рулетки, гаешен ключ 10-12, сгъваема детска тоалетна чиния...
Навсякъде ли е същата картината?

# 1
Рулетка, малък кит в кутийка за ремонт ( с отвертка и други джаджи), кит за кърпене с конци игли , безопасни игли и копчета... и моментно лепило.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 20:30 от _re_ge

# 2
  • Враца
Виждала съм чесън, резервно бельо, кисело мляко и разклонител.

# 3
Ключе 10 е класика! Simple Smile
Отвертка звезда, нож с клещи и др на Летерман, хартиени покривала за тоалетна седалка.

# 4
  • Враца
Ее, на хартиените покривала за тоалетна си им е там мястото. Те се използват за обществени тоалетни, в къщи едва ли има нужда.

# 5
Хапче за глава, отверка, мокри кърпи...мечтая да нося малка чанта, но не ми се събира калъфа за очилата. Trollface

# 6
  • Варна
Майка ми ме критикуваше, че ходя с големи чанти. Ми, половин хляб и 2 кисели млека трябва да събира, за всеки случай.
Иначе, изброените неща могат да бъдат в чантата ми, но не ежедневно, а инцидентно.

# 7
Носила съм малък пъпеш и корнишони в дамската чанта, сирене и прочие продукти.

# 8
И аз мисля, че една дамска чанта ако не събира бутила вино, си е еб@си тъпата чанта.

# 9
  • София
Аз съм жената с най-педантично подредената чанта на света. Монк буквално. Случва се да събера няколко касови бележки и две опаковки от лукчета и полудявам. Намирам пейка, сядам, хвърлям, подреждам наново, откачена работа. Това, което обикновено изненадва мъжете, е наличието на малка кръстата отвертка - наред с други нужни вещи си я нося постоянно, с която и чанта да съм (освен някой клъч или друго мини, разбира се).

# 10
Между 19-та и 24-тата ми година в чантата ми имаше дескриптивен триъгълник и калкулатор, дори когато бях в "Маската" на концерти.
В настоящето вече по-битови неща - Парацетамол, ластици и детски фиби за коса, мартеница, с която връзвам моята коса на работа, защото никога не намирам нещо подходящо, кестен, нагънати две-три рисунки от детска градина, много здрава бабешка торба (наистина пратена от баба ми с няколко буркана домати) за покупки.

# 11
Аз си нося лепило тип Капчица винаги откакто детето беше в яслата - препоръчвам, спестяват драма в чист вид и стават за всичко. Лепила съм рисунки, колажи, играчки, шноли, части от шишета, яке. Това се сещам само на прима виста.

# 12
  • Пловдив
Отвертка, рулетка, резервно бельо са КЛАСИКА. Не виждам нищо странно. Аз нося и малко комплектче викторинокс като клещички с отверки, ножчета, остриета, сещате се.

Плюс основни лекарства - обезболяващо, хапче за глава, хапче за стомах. Плюс червило, спирала, молив за очи - нещо като екип за спешно реагиране за грим. Малка кутийка с игли и конци. Малко несесерче с пила, нокторезачка, ножичка, пинсета.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 18:54 от Янтра

# 13
При мен всичко е по конец.
Ходя с малка чанта с много отделения, всяко нещо си стои в неговия джоб и го намирам без да поглеждам. Нямам нищо излишно.
Най-странното, на което съм виждала учудени погледи като го извадя е обувалка. Малка е, колкото 1 педя, идеална ми е след педикюр или пробване на обувки в магазин.
Скрит текст:
- лична карта
- банкова карта
- ключове
- телефон
- слънчеви очила
- балсам за устни
- химикалка
- спешен несесер (превръзки, мокри/сухи салфетки, болкоуспокояващо)
- обувалка
- спрей за почистване на тоалетна
- децинфекциращ гел за ръце
- спрей (страх ме е от кучета)
- жетон за колички
- сезонно лятото нося и гел при ухапване от насекоми

Като тръгнем да пътувам, тогава освен малката, влача и голяма дамска чанта с "бойна готовност" - бельо, 3-4 от тези лъскавите одеяла за спешен случай, аптечка с основни лекарства, чадър, солети.

# 14
  • Пловдив
Ама аз си мисля, че всяка жена има салфетки и дезинфекциращ гел?!

Общи условия

Активация на акаунт