В момента чета... 97

• 7 019
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
И аз нямам търпение в ръцете ми да се отзове новата книга за Корморан Страйк. Нямам нищо против обема, колкото по-голяма, по-добре, ще има повече за четене Simple Smile Майсторка си е Дж. К. Р., нищо излишно няма при нея.

# 31
Аз съм съгласна с критиката - това е едно от нещата, които отбелязах в моя разбор (със спойлери), обаче стилът на Роулинг ми е приятен и ми харесва да я чета.

# 32
Довърших "Надарените" - много приятна тийн книга, свързана с убийство и неговото разкриване. Няма сексуални сцени, отзад на корицата е посочено, че става за 13+ години и съм съгласна.
Вчера прочетох "Божията милост" на прекрасната Йорданка Белева - както при Таралежите и Кедер давам пълни 5*. Обожавам разказите на тази жена! Тъжни, но много истински!

# 33
За Bad actors на Мик Херън и по-точно едно наблюдение за персонажите -
Скрит текст:
в сериала това е смекчено, но честно казано, тези хора не функционират добре и не само не са за Централата, ами не са за каквато и да е служба. Дори Луиза - от колко години е там и все едно не знае на кой свят е.

Единственият нормален е Катрин, а тя от време на време се колебае дали пак да не започне да пие.

Роди е на друго ниво - живее в собствен свят и общуването с когото и да е му се получава трудно. В смисъл, че не може да проведе и един нормален разговор, без да разбира какво действително се случва (примерно - Луиза му иска определена информация - той си мисли, че тя е влюбена в него)... Това не е по-различно от сериала, но тъй като там не виждаме мислите му, е трудно да се осъзнае, че той ментално е на съвсем друга планета...
И странното е, че въпреки това, останалите, които уж са нормални (в сравнение с него) не са по-успешни в нито един смисъл (социален, романтичен, финансов и т.н.).
Роди е единственият, който има пари и странична работа (като хакер) и няма нужда да работи, но седи там, вероятно защото си въобразява, че е таен агент.

Шърли е склонна към буйстване - не само когато има причина, а просто за удоволствие; в нейния случай е странно как изобщо се е озовала в офис.

От друга страна, Диана Тавърнър не уважава абсолютно никого от служителите си - според мен, тя би изпратила много повече хора на Лам, ако знаеше, че има офиси за тях. Дори предлага да изпрати нов човек на мястото на Ривър, който не участва в тази книга (все още е жив).

# 34
Тя книгата не е само истории, а и майсторство на автора и преводача. Аз ще чакам панаир на книгата за Жигосания, ей го къде е.
Аз четох с машинния превод. А Галбрейт колкото и да е майсторка на перото ми натежаха някои излишни описания. Дано на теб ти хареса повече.

# 35
  • Пловдив

Аз съм мазохист, та и втората част прочетох.
Спокойно може да пропуснете тези книги. Или да се четат между друго четиво /а аз не чета повече от една книга в даден момент/.

# 36
  • София
И на мен ми идват дълги книгите за Страйк, но ми харесва да се потопя в тях. Последно време няма друго, което да ми привлече вниманието.

# 37
  • София
Аз още не съм прочела "Отприщен гроб" заради тежестта на книгата. 😂 Имам навика да влача книгата, която чета до работата и обратно и не мога да си си представя да разнасям в чантата тази тухла доста дни наред. Ще чака някоя отпуска.
Прочетох първите две на Хоровиц за Хоторн - "Убийството е всичко" и "Присъдата е смърт". Абсолютно мои книги, харесват ми и сюжетите, и лекият език, и атмосферата.

# 38
  • София

Аз съм мазохист, та и втората част прочетох.
Спокойно може да пропуснете тези книги. Или да се четат между друго четиво /а аз не чета повече от една книга в даден момент/.

Деска, това на корицата ChatGPT като бебе ли е? Joy

Аз нищо не съм чела от Роулинг (дори и "Хари Потър "). Книгите за Страйк се четат подред, предполагам?

# 39
Да, защото има развитие в живота на персонажите.

Тази корица категорично е ИИ, но това е нещо, което тепърва ще виждаме често. Чухте ли за скандала покрай илюстрованото юбилейно издание на Пир за врани - художникът и Мартин твърдят категорично, че илюстрациите не са ИИ. Донякъде ми стана кофти за художника, но от друга страна и аз съм писала против бг изданието на ХП (с илюстрации на Зидаров) и според мен е редно, когато някой е избран за нещо, а не е заслужил мястото си, да е готов за критика.
Скрит текст:
Честно казано си мисля, че критиките са валидни (книгата не ме интересува толкова, колкото самата тема - за илюстрациите, както и скандала). Илюстрациите са неадекватни и грозновати. Обаче не съм съгласна с начина, по който са поднесени.

# 40
Току що приключих “Малки тайни” от Луси Гоучър. Браво! Много много добър трилър. Оправи ми вкуса от предишния “Нещо много лошо”. Изобщо не очаквах финала, а той беше .. огън. 😄 Определено ми хареса. Цялата книга ми беше интересна, нямаше слаб момент. Героите бяха много реалистични и все едно аха-аха и аз бях там. 😁 Определено звезден трилър, много ми хареса. 👌

Видях, че има и друга от тази авторка. Някой чел ли е “На ръба”? Имам спомен, че сякаш някой писа за нея, ама нямам добра връзка с мозъка си напоследък. 🤣

# 41
  • Mediterraneo
Бертран и Лола чета, но трудно ми върви и може и да я зарежа

За мен това е една от най- прекарсните любовни истории, на които съм попадала. Като стил нищо особено, но в същото време е един такъв нежен и деликатен. Любовта е като отделен образ, толкова добре е пресъздадена. Не знам, на мен книгата адски ми хареса и много силно ме докосна.

Миж, да, по ред се четат, както всяка поредица всъщност( за мен). Аз пак да препоръчам Вакантен пост. Отделна е, не е част от поредица, но майсторството на авторката изпъква отвсякъде.
Обемът на книгите не ме притеснява, от години чета само електронни книги.

# 42
LieToMe, много й се чудех на "Малки тайни". След този пост май ще я поръчам. Този месец прекалих с книгите Smile

# 43
  • Пловдив
Моята снимка е от пинтерест основа + книгата.
Иначе корицата нямам идея кой я е правил. В книгата откривам само автор и редактор.

# 44
  • София
Чета "Четвърто крило" на Ребека Ярос, по-точно я слушам Simple Smile Отдавна не бях чела фентъзи, а това определено си струва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт