В момента чета... 97

• 38 655
  • 608
  •   1
Отговори
# 600
На Майкъл Конъли "Смъртта е моят занаят" е една от най-четените и препоръчваните. Когато четях трилъри, ми е била интересна и на мен. Още "Рисковете на професията" и "Плашило" си спомням, но не съм чела всичките му книги. Според мен няма значение с коя книга ще започнеш.

# 601
Има значение. Поне поредиците. Едната е за инспектор Хари Бош./там първа е Черното ехо/, другата е за адвокат Мики Холър- там е "Адвокатът с Линкълна". Погледни поредиците в биографията му в Уикипедия. Вярно, че конкретните случаи могат да се четат отделно, но все пак има развитие на връзките му с жени, колеги, дъщеря...

# 602
  • Сред мелниците
От двете поредици, коя би препоръчала?
За Хари или за Мики?

# 603
  • София
На мен Хари Бош ми е по-интересен. Бих препоръчала неговите в хронологичен ред. Има интересно развитие във връзките му, кариерата му и отношенията с дъщерята.
Прочетох "Добрата дъщеря" на Сали Хепуърт. Хареса ми въпреки някои нереалистичи моменти. Бих прочела още нещо нейно.

# 604
  • София
Веднага ти препоръчвам "Свекървата".
Доста ми беше харесала Simple Smile

# 605
  • Пловдив
И от мен глас за "Свекървата".

Но вероятно си прочела "Добрата сестра"

# 606
  • София
Веднага ти препоръчвам "Свекървата".
Доста ми беше харесала Simple Smile
Четох я "Свекървата" и ми беше харесала. Още по-хубава на същата писателка е "Darling girls", но още не е преведена. Гледам продуктивна е, дано продължат да я превеждат.

# 607
  • София
"В" - за Хари Бош. Не защото са повече и винаги може да се избере нещо. За адвоката са съдебни трилъри, при Бош кримката (трилър) е чистия жанр. Пък и Бош си е пич отвсякъде. (В един момент се оказва, че адвокатът му е роднина.)
По-старите са по-автентични. По-новите - в тях пък Хари е повече човек, баща, родител, ала водят към "студени досиета" - т.е. неразрешени случаи, които не са по-малко интересни.

# 608
От двете поредици, коя би препоръчала?
За Хари или за Мики?
Както е казал EmBrother, за Бош са криминални, за Холър съдебни. Което предпочиташ. За Бош книгите са повече- някъде над 20. За Мики-по-малко 6-7. Аз лично съм почитателка на Хари Бош.

Общи условия

Активация на акаунт