Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 94

• 33 414
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Личи си, кой е чел цялата статия и кой - не Simple Smile
Хубаво е преди да се оспорва чужда теза, да се разбере първо каква е тезата.
За това е необходимо да се получи информация, тя да се анализира, синтезира, да се изградят теза и антитеза.
Един от тези елементи да липсва - нищо не става.
Еле с четене само на заглавие и по диагонал.

# 421
Приемам критиката и се върнах да прочета статията отвъд заглавието. Въпреки това тя е доста дълга, та не я четох цялата. И ето въпроса ми - хубаво, българина харчи немска заплата в България, а немската фирма плаща български данъци. Супер, всички печелят, освен държавата Германия, защото сумарно голямо количество хора са се изнесли от държавата и не потребяват вътре в Германия и не плащат данъци вътре в Германия. Немския канцлер не харесва това. Да видим дали и колко ще го толерират. Във всеки случай немската икономика губи и това ще се отрази и на компаниите, които наемат чуждестранни служители ремоут. Кое не е така?

# 422
Плащаш осигуровки и данъци, тама където живееш повече от 6 месеца в годината. Фирмата, за която работа примерно аз, е в БГ и си плаща данъци в БГ, аз плащам тук, където съм.

# 423
И аз я прочетох сега. Ама голяма част от "българите" в Германия не са баш българи. Те ли ще се върнат, да им плащат тук германски заплати и да си купят апартаменти в Малинова Вада?

А относно данните на НСИ за заминали/завърнали се, любопитно ми е как ги събират? Може би това е за страни извън Шенген? Защото аз в Германия като ходя, или в Италия, нито лична карта ми искат, нито печат ми бият някъде, нито в някоя система ме отбелязват къде съм отишъл. Може би вземат адресни регистрации, или съпоставят данни от съответното НОИ в другата държава, че човекът е спрял да се осигурява там и е започнал тук? Сериозно питам, любопитно ми е да знам.

# 424
В Германия адресната регистрация е задължителна. Имайки предвид,че голяма част от тези емигранти са там за помощи,бъди сигурен,че първата им работа там е да си регистрират адрес и в бюрата по труда. Там имаш и 1000 евро квартирни,ако си под определен доход,останал без работа. Чак да ламтят за нас, на фона на многото мюсюлмани прииждащи,няколко хиляди българи по-малко не е драма.

# 425
Да де - и като се върнат в БГ как НСИ ги записва "завърнали се" като лична карта даже не показват, влизайки в БГ?
Аз ги виждам лятото по морето, бях на Слънчев Бряг 2-3 дена и беше пълно с такива германски мургави "българи" с пари за харчене по кръчмите, дали от помощи или от работа в птицекланиците не знам.
Ама чак пък за купуване на жилища едва ли са събрали оттам. Особено в София, Варна и другите скъпи градове.

# 426
Като се връщаш за постоянно в БГ, обикновено искат документи от съответната държава, че си бил осигуряван и т.н. Т.е. за завърнали се, лесно би могло да се види.

# 427
Предполагам,чрез здравните осигуровки или отново бюрата по труда.

# 428
Ха дано не е от бюрата по труда, че по едно време имаше схема - отидат в чужбина и поработят някой месец и се осигуряват на 2000 евро, после си дойдат и от бюрото по труда вземат максималното обезщетение за безработица.
Голяма част от сънародниците ни за разни такива схеми ползват работата в чужбина, та ако ги чакаме тях апартаменти да купуват, или да са наематели на инвеститорите в имоти, не знам 😀

# 429
Апокалиптиците обаче все едно са на заплата в тази тема. Joy

# 430
Темата пак е в реката GrinningGrinningGrinning

Търсенето на имоти под наем се увеличи последните седмици.
Също има заявки от хора, които се прибират трайно в България, че ще се оглеждат за покупка на малки, китни апартаменти със задължителното "до спирка на градски транспорт"
И при тях забелязвам един по-широк поглед върху София - гледат града без предрасъдъците на Леля Х и Чичо У

Апокалипсиса на пазара се отлага, да видим апокалиптиците в темата дали ще си вземат коледна почивка Grinning

# 431
  • Бургас
...  и от 1.01 - с нови сили!

# 432
Забелязвам, че от няколко седмици апокалипсисът вече е насрочен за 2027 г.

# 433
Как мислите, ще се отрази ли настоящата политическа криза и последващите я вероятните финансова и институционна несигурност след 01.01 на търсенето на закупуване на НИ? Аз мисля, че повечето хора ще ударят спирачки на намеренията си за покупка.

# 434
  • София
Не! Няма да има никаква криза - нито политическа, нито финансова и институционална несигурност. Залагам си репутацията, че цените в тази тема ще са само и единствено положителни числа!

Общи условия

Активация на акаунт