Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 94

• 656
  • 19
  •   2
Отговори
# 15
Очаквам цените да се задържат на сегашните нива и аз да успея да продам имот, който обаче е в провинцията, не искам цената му да се покачва, а да си намеря кандидат на цената, която му искам сега. Според мен не е нормално цените на имотите да се покачват, за да спаднат трябва да дойде някаква криза или война, но няма причина повече да се покачват. Доходите не очаквам да растат, та с тях да расте и покупателната способност на населението.

# 16
На фона на всичко увеличаващо се и аз не очаквам имотите да поевтиняват.

# 17
  • Бургас
Поевтиняват в много градове извън София, Пловдив, Варна, Бургас.
И сделките са в застой. Вече и в Кърджали всеки има по два апартамента, а дългосрочни наематели няма.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sobstvenici-na-imoti-v- … va-na-den-2782343

# 18
Очаквам покачване, предвид че всичко главомолно скача - поне моето наблюдение е такова. Вече не планирам нищо, следя, но не ме интересува особено, приключих.

# 19
Ами не е по-достъпно в Букурещ. Не сравнявайте ябълки с круши и нещо от "деветия картофен пояс" с центъра на София.
Очаквам да се застопорят и да се покачват плавно, защото се стигна една психологическа граница.
От друга страна, търсенето в София продължава да е голямо, а терени няма. От трета - при НС не може да има сваляне на цени, защото парцели, труд, материали... Днес сутринта гледах шефа на Камарата на строителите - човека каза, че в определени райони на София себестойността стига 3000 евро кв.м заради цената на терена и външните връзки.
При СС в добрите райони също не чакам спад, защото няма нови строежи.
Единствено при някоя панелка в Люлин може да падне цената, но тя не е определяща.
Тук не съм много съгласна. София въобще не е малък град по площ и има достатъчно свободни жилища. Букурещ е два пъти по малък по площ и с повече по население.

Общи условия

Активация на акаунт