Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 94

• 33 371
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Сега ще се появи някой да каже "Тук не е Москва"... акхм, извинявай Китай. Simple Smile

# 451
Радвам се , че Илон Мъск още не е населил Марс....Защото....И от там ще получаваме информация....Що се отнася до "празна" София - явно скоро не сте се прибирали от Бизнес парк посока СУ в час пик...

# 452
... Някои казват, че само в София имало 200,000 празни жилища, а в цялата страна не знам. ...
Ти се моли да не се запълнят тия жилища, че тогава отиване и връщане от работа ще ти е същото като на американец живеещ на 60+ мили от работата си.

# 453
Аз в София си ходя с метро и пеша.
Ако се напълни още, ще впрегнем строителите да строят още улици, тротоари и метро, нали искали да създават БВП. А и от такава работа печелят сигурно повече % отколкото от сгради, както я възлагат у нас 😀

# 454

1. Какви НИ?
2. Къде НИ?
3. Закупуване с каква цел?

На едни ще се отрази, на други - няма.

Ето ни ясно и честно в няколко реда Simple Smile

# 455
  • София
Пазара и активността в темата са правопропорционални!

# 456
Сега Шиши нали каза, че всички цени щели да скочат като сме му свалили правителството, та значи и цените на имотите трябва да скочат.
Само трябва да намерим отнякъде повече пари да плащаме високите цени.

# 457
Налазвайте...

# 458
Във Флорида защо са евтини къщите (сравнено с другаде в Америка)? Защото има урагани. Те са застраховани задължително (иначе няма ипотека) ама застраховката там е скъпа - според риска в щата. И става скъпо да притежаваш къща, но поне ти я плащат ако я залее или отвее.
Тук защо не са си ги застраховали не знам.Особено като виждат, че са в дере - то и с просто око се вижда.

# 459
  • София
Скрит текст:
Къде са обявите на тези вили? В имот.бг започват от 35к евра едностайните апартаменти.

Във Флорида защо са евтини къщите (сравнено с другаде в Америка)? Защото има урагани. Те са застраховани задължително (иначе няма ипотека) ама застраховката там е скъпа - според риска в щата. И става скъпо да притежаваш къща, но поне ти я плащат ако я залее или отвее.
Тук защо не са си ги застраховали не знам.Особено като виждат, че са в дере - то и с просто око се вижда.
може би, защото над десетилетие не е имало проблеми? А за 20+ години е имало 2 по-леки наводнявания(някъде го мернах дали по интернет или репортаж по тв с местен човек).

# 460
Хубаво е да има застраховка, но не е така лесно както се описва, пада и ти плащат, и айде.

# 461
Пазара и активността в темата са правопропорционални!
Има затишие, въпроса е дали следва буря🤣

# 462
Чакаме обещаните по 2 за лев от 1 януари.

# 463
  • Бургас
Две статии, които дават мегдан за размисъл.
Особено втората. В нашите реалности вече ми е ясно и какво ще се случи към 2030 г. Двете магически словосъчетания "европейски план" и "милиарди евро" правят чудеса...

https://www.actualno.com/creators-of-future/prez-2026-g-shte-se- … news_2533680.html

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/ikonomika/2025/12/17 … iane_s_jilishtna/

# 464
Потекоха лигите. Да очакваме ли обръчи от фирми при жилищното строителство? Дано качеството не е като при магистралите - скъпо и гадно.

Иначе билд то рент като чуя и ми става смешно. Ще ползват ли инфлуенсъри? Скоро проследих една поредица на “прословутия” Алекс Ковачев. Построи, ремонтира, обзаведе и засне поредица за къща за голямо семейство, което има НУЖДИ. Всичко направи с много любов като се погрижи дори за нуждите на дъщерите в детските им стаи. Погрижи се и за нуждите на младата майка в кухнята и за нуждите на богатия татко в менкейва му. Много нужди и много любов за един истински дом, уютен семеен кът. Накрая я изтипоса за 5 милиона евро в имот.бг. Не разбрах къде изчезнаха нуждите, любовта и дали младото семейство се е развело на прага на новия дом. Има ли предбрачен договор или момата ще гушне 2.5м евро от нейната половина. Къде ще живеят трите им деца. Ще ми се да вярвам, че това не е просто една инфлуенсърска схема за надуване на цена на нечий инвестиционен проект и наистина има младо семейство с три деца, но уви нуждите за пари също са си нужди. Та така и с билд то рент. Ще има нужда докато не се шитне на някой друг балък и ниждатаще изчезне.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 09:19 от Gogo1979

Общи условия

Активация на акаунт