Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 15 177
  • 260
  •   1
Отговори
# 15
А колко дни след посещение изпращат резултатите?

3 работни

# 16
  • Blondeville
И аз да се включа за храната в СС - за мен е хубава, разнообразна и това, че се приготвя на място е голям плюс.

Навремето като приеха баткото не бяхме ходили на отворени врати никъде Grin Като го приеха и в Питагор и в СС, претеглихме набързо опциите и се спряхме на СС на база отзиви, локация и gut feeling. Много сме доволни, децата също.

# 17
  • Sofia
Здравейте! Въпрос за миналите през изпитите за ПУК в СС-Колко дни след втория кръг звънят с резултата? Звънят ли или пускат мейл? Имам чувството, че държат доста хора в “шах’, като не уведомяват всички за решенията си , а някак си на час по лъжичка.

# 18
  • София
Здравейте! Въпрос за миналите през изпитите за ПУК в СС-Колко дни след втория кръг звънят с резултата? Звънят ли или пускат мейл? Имам чувството, че държат доста хора в “шах’, като не уведомяват всички за решенията си , а някак си на час по лъжичка.

Вероятно всички училища си оставят някакъв запас от деца, на които да отговорят по-късно. По спомени дори на някои на сайтовете е описано. Т.е. ако не са ви отговорили нищо, вероятно все още има шанс за положителен отговор. Защото чета, че има доста и с отрицателни, които води към това.

# 19
  • София
С каква цел ще държат някакви родители на standby за ранен прием? Би следвало да приемат само тези, които наистина изпреварват, а останалите на редовен. Т.е. те не си пълнят бройките с този изпит и нямат точно колко деца да приемат или бъркам?

# 20
  • Sofia
С каква цел ще държат някакви родители на standby за ранен прием? Би следвало да приемат само тези, които наистина изпреварват, а останалите на редовен. Т.е. те не си пълнят бройките с този изпит и нямат точно колко деца да приемат или бъркам?
По-скоро не връщат обратна връзка на всички явили се, а по някакъв принцип и в незнайни  срокове, звънят и предлагат обучение на едни деца, дава се 3 дневен срок за подписване на договор, междувременно другите стоят и чакат в неведение, защото може някой да се откаже и тогава идва нечий друг ред. Просто една въртележка, която за родителите е игра на нерви. Според мен връщат обратна връзка, когато всички 15-тина родители оставят капаро.

# 21
  • София
По-скоро не връщат обратна връзка на всички явили се, а по някакъв принцип и в незнайни  срокове, звънят и предлагат обучение на едни деца, дава се 3 дневен срок за подписване на договор, междувременно другите стоят и чакат в неведение, защото може някой да се откаже и тогава идва нечий друг ред. Просто една въртележка, която за родителите е игра на нерви. Според мен връщат обратна връзка, когато всички 15-тина родители оставят капаро.

Точно. Особено като всички изпити са почти в едно и също време и като знаем, че има деца кандидатстващи в по 3-4, дори повече училища!
Ако едно дете е прието да кажем в 3 училища, след този срок в 2 от тях ще се освободят места и така.
По същата схема ние и да сме приети във второто, вече сме избрали Света София и след тези 3 дни ще се свържат с някой друг.

# 22
  • София
Ама нали ранният прием е само за деца, които изпреварват, т.е. не би следвало да има "резерви", а приети и деца за основен прием?
Сигурно аз не го разбирам, добре че детето мина вече този период, че само за няколко година стана наистина страшно.

# 23
  • Sofia
Ама нали ранният прием е само за деца, които изпреварват, т.е. не би следвало да има "резерви", а приети и деца за основен прием?
Сигурно аз не го разбирам, добре че детето мина вече този период, че само за няколко година стана наистина страшно.
Те официално не се водят “резерви”. Но behind the scenes- са. И така докато не запълнят определената бройка за предварителния етап. Според мен всичко деца, стигнали до етап две са много добри, просто тук вече идва моментът, който мен лично много ме дразни: колко деца са извикали за етап две ( и платили изпит) и всички те очакват резултат, но се държат в неведение, докато те звънят и вземат капаро. Това е неприятният момент.

# 24
  • Blondeville
Нали знаете, че втори кръг не е в един ден за всички, както е първи? За някои втори кръг е 2 дни след първи, за други може да е след 7. Напълно нормално е някои да имат обратна връзка вече, други още не. Със сигурност като мине даденият срок всеки ще има такава.

# 25
Света София обявиха ли таксата за 2026? На сайта е старата, но сигурно са я казали на приетите?

# 26
Здравейте, дали някой има отзиви за Maple bear на Камбаните? Имате ли идея и каква е таксата за тази година?

# 27
  • Пловдив/София
Здравейте, дали някой има отзиви за Maple bear на Камбаните? Имате ли идея и каква е таксата за тази година?
И на мен ще ми е интересно. Минавала съм оттам и дворът им е с хубава площадка с дървени катерушки, но на паркинг. Делят с бизнес сграда. Удобно ни е, но някак си не го виждам като нашето училище

# 28
  • София
Света София обявиха ли таксата за 2026? На сайта е старата, но сигурно са я казали на приетите?

Споменава се из коментарите в интернет сума от 8800 евро обучение плюс храна

# 29
Храната е допълнително, така ли?
Уж си направих таблица с желаните училища и пак се обърках. Ако храната в СС е допълнително, се изравняват с Архимед по такса. На Томас Едисън сложих увеличение с  8% на договорите от миналата година, които пратиха.

Общи условия

Активация на акаунт