Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 14 770
  • 258
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Не съм усетила испанският да е модерен.
Синът ми учи също испански като втори език, но причината е съвсем тривиална-ние не знаем немски. Няма кой да му помага ако се налага.
Учила съм италиански и макар да съм го забравила, схващам що годе граматиката на испанския. Жената на близък приятел на мъжа ми е учителка по испански-насреща е за помощ. Сестра ми е завършила гимназия с испански. Въобще, ако го закъса, има към кой да се обърнем. В началото леко се бяхме заплеснали с идеята да учи немски, но ни казаха, че само ние сме с това желание в класа и преосмислихме нещата, открихме, че испанският в много по-добър вариант конкретно за нас. Въобще не сме мислили дали и къде ще го ползва. Всеки език е бонус и ще послужи все някога.

# 256
Това с помагането е странна причина.
Като чета във ФБ как се прежалват аванси в хиляди левове за ПУК, (искат едно училище, ама за да е сигурно, плащат капаро за друго), лошо ми стана. Не, че не съм го правила и аз, но сумата беше разумна, двете училища желани и сходни, както и образователният етап - най-важният).
Нещо силно не е наред.

# 257
  • София
Несъмнено и езиците  са нужни, но   предимството е  за  другото.  Езикът  в един  момент се  превръщ]а  в  средство  за комуникация само  и  много  важно, че го  владееш на  високо ниво, ако нямаш  другата  подплата, зради  която  да бъдеш предпочетен  пред  друг. И  с  езикова , и с  курсове извън  училище, и  с уроци  езикът  ще се научи  до  едно  доста  прилично ниво,  че  да има  човек нужния  сертификат,  пък  ако  ще  учи навън, ще  го  доошлайфа и на място. Не  е кой знае каква  драма. Сред  следващите  и  успешно завършващи навън има всякакви  деца  по  отношение на   езика -   и  такива,  които боравят  съвсем  свободно  с него още  от старта на следването,  и такива, които  въпреки сертификата  си имат  някои бариери, и трети,  които  са  просто непукисти и карат  смело  дори и с  доста грешки и  пропуски.  Животът на място  решава  такива проблеми. А докато се  стигне  до момента  да работиш,  вече и  подплатата  имаш, и  езиковите    бариери  (ако ги е имало преди)  отдавна  си ги  преодолял.

# 258
  • София
Синът ми е с обучителни затруднения, затова е важно да може да му се помага.
Целият четвърти клас ходеше на уроци и логопед(отделно на тренировки) и ни е важно сега, когато е в частно училище, да получава почти всичко там на място, а ако се налага-да може ние или някой наблизо да помага. Нямам нерви отново за уроци и занимания в различни точки на града и всяка неделя от 8 сутринта да има уроци, защото през седмицата няма кога. Определено ни е важно да може да се справя, не да му вгорчаваме първата година в ново училище, а и на нас. Аз самата уча, и съм в сесия, нямам и половин час да му помагам с домашните.

Общи условия

Активация на акаунт