Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 26 388
  • 523
  •   3
Отговори
# 510
  • София
Не е глезотия, разбира се, човешкото отношение, но реалността е такава, каквато е. Частни училища и хора всякакви - пазим се, доколкото можем, от своеволия и глупости. Затова и хората пишат тук и на други места.

# 511
Аз като чета за случая с Дорис Тенеди имам дежавю с Иззи. Тази Теодора и Доротея трябва да станат приятелки - от една порода са!

# 512
  • Сф
Като цяло да изгониш дете от днес за утре на база негодувание на родителите му относно (най-вероятно поредно) вдигане на такса в моите очи не се различава особено от комунистите, които са пращали децата на буржоазията в трудов лагер или в затвора…Модерни времена, модерни безчинства.
Така е. Похватите с доносничество са същите. Така са научени ,защото са такива. Комунисти и доносници от най- гадните. Нямам предвид ДТ конкретно.

# 513
  • София
Аз като чета за случая с Дорис Тенеди имам дежавю с Иззи. Тази Теодора и Доротея трябва да станат приятелки - от една порода са!

Те там в Дорис Тенеди са се нагласили цялата фамилия да управляват. Пет-шест Димитрови са посочени на сайта им като членове на ръководството. Ама нещо не им се получават нещата.

# 514
Да напомня, че и с Иззи нарочването започна от един вайбър чат на родителите, в който няколко родители коментирахме, че не се взимат мерки относно варицела/скарлатина и се покриват случаи. Това беше изнесено като скрийн шотове (от една родителка, която се оказа и учителка там, съответно васална на шефката) към Доротея, оттам започна да ни звъни и да ни съветва "да не участваме в родителски вайбър групи"... и другото е история... А впоследствие започна да лъже и да обяснява на останалите родители някакви глупости за капацитет на децата, за дисциплина, даже вече не помня... Неща, които могат толкова лесно да се докажат и проверят, защото всички изгонени деца ги приеха където пожелаха за първи клас и се развиват чудесно.

# 515
  • София
Не помня някой в Иззи да е бил изгонен за 3 дни, все пак има договор за 1 месец предизвестие. Историята за скарлатината има две страни, но училището не излезна официално, а само пред хората в училището, така че ще се въздържа.
Честно казано се радвам, че децата са ги приели, където са искали и са щастливи, значи се е развило по най-добрият начин за всички. Един щастлив "развод".

# 516
Не помня някой в Иззи да е бил изгонен за 3 дни, все пак има договор за 1 месец предизвестие. Историята за скарлатината има две страни, но училището не излезна официално, а само пред хората в училището, така че ще се въздържа.
Честно казано се радвам, че децата са ги приели, където са искали и са щастливи, значи се е развило по най-добрият начин за всички. Един щастлив "развод".

Ще си спестя отговор на този толкова компетентен, мил и емпатичен коментар! Но точно от Вас друго не очаквам... Истината е една и мисля, че като пряк участник я знам по-добре от Вас!
А, че се радвате за децата, дълбоко се съмнявам, на база на всички пасивно агресивни коментари към пострадалите от Иззи!

# 517
  • София
Е, то като те изгонят по средата на годината, разликата 3 дни - 1 месец е много съществена. Joy

# 518
Е колко да е щастлив? Месеци стрес? Заплахи, скандали, натиск, съдебни дела? Месеци неприятни моменти в семейството, дискомфорт за децата, разни други казуси във връзка с преместването....

Честно Рейни, всеки път се изумявам как продължаваш да използваш този тип изразни средства, от които прозира ирония и дори арогантност. Особено като знам близките ти връзки с Доротея. Този тип агресия изобщо не е пасивна по моите критерии.

Ама защото моята чаша от време на време прелива, та едвам в момента се въздържам да не ти пожелая сега в 7 клас така успешно на собствен гръб да усетиш "любовта", която струи в Иззи.
Започна ли облъчването(няма да употребя думичката натиск, нали) да останете в гимназията? А с оценките как сте? Wink Срочни? С годишни ти пожелавам да нямаш грижа, че е важен бала, нали!!!!
Извинявам се на аудиторията, ама подобна липса на емпатия страшно ме възмущава.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:13 от Аncy

# 519
Стига с тая емпатия вече, не може непрекъснато да съчувстваш и да разбираш Сульо и Пульо. Тази модерна думичка замени нормалните човешки отношения, стана като “зеленото”, “био”, “евроатлантическите ценности” и прочие простотии.

Някой започне ли да ми говори за емпатия, значи нещо не е наред.

# 520
  • София
Ами, че те и Сульо и Пульо са хора. Кво толкова. Защо да не им съчувстваме. А пък в случая става дума за деца и техните родители. На психопатите и социопатите  ми е трудно да им вляза в положението, но при тях става дума за болестни състояния.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 17:57 от Magenta2022

# 521
В нашата Вайбър група само покани за рожден ден си пращаме. Дори информация за домашните не си разменяме. 

За друго училище от приятели знам, че освен забрана за публикуване на информация за училището в социалните медии, имат изрична забрана за родителски чатове и групи.

С оглед на последните събития може и да не е толкова зле - няма чат, няма проблем.

# 522
Искате да кажете, че ви се струва нормално училището да определя с кого да си пишете във вайбър и какви в групи ще участвате ? За мен подобно нещо означава, че има недобри практики и не искат родителите да се познават. Как не им светва червена лампа на родителите ? Всички знаем, че в родителските групи има хора, които споделят информация с учители/ръководство. Само те си знаят защо го правят.

# 523
  • София
За друго училище от приятели знам, че освен забрана за публикуване на информация за училището в социалните медии, имат изрична забрана за родителски чатове и групи.

Кое е това училище, да го избягваме?

Общи условия

Активация на акаунт