💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 11 (17.11 - 23.11)

• 170 810
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 990
Оф, ето за това ненавиждам крайната фенщина, стигаща до идолизирането на някого. И не го казвам, защото даденият играч не заслужава суперлативите, а защото това започва да избива в липса на обективност. Траян победи, Калин загуби днес — това са фактите. Да, битката беше оспорвана и бе на секунди,но това е положението .Относно това как са били наредени плочките — тук вече просто става въпрос за недоглеждане, а не за някаква велика „конспирация“. Съмнява ме да имат някаква полза за сюжета си, та да искат толкова Траян да бие. Също, какво от това, че Траян се е зарадвал на победата? Човекът си има спортна злоба в рамките на нормалното, да не говорим, че после си отдаде заслуженото на Калин и призна, че битката е била оспорвана.
Възмущението идва по-скоро от това, че Калин участва във всяка битка, а други се скатават

# 991
  • София
Е, как може такова нещо..Всевиждащата продукция,  видяха как Ивайло вдигна палец за поздрав и решиха, че подсказва на Феномените да го вземат, видяха как ядат банички и видяха Томи в бакалията, а сега не видяха разликата в метража на плочките..  Или другите провинения са по-интересни и само там дебнат??

# 992
За мен продукцията бута Пекин първо, за да пазеше маминия златен Фикус. Второ, за да пращат Калин постоянно на битки, белким успеят да го отслабят и омаломощят и така да разчистят пътят за избрания.
Абсолютно. Още като го преместиха го писах, правят го курбан на Миро -отслабен, гладен, изморен от битки , ако стигне финала, за да го бият по-лесно. Миро си почина , макар и гладен не видя някакви тежки битки и номинации за него. Сега ще го понахранят. От Пекинката на Ръжденцето и после на финалчето. Калинчо милия ще си мига и няма да разбере как са го преметнали с тази чиста душа. При Лапунов щеше по-трудно да мине номера, затова го изметоха да не пречи и се бърка на Мирчо. Калинчо чудото на сезона ще си отиде с празни ръце, утрепан от битки и накрая народната любов спечелил. То хубаво , ама всяко нещо си има цена. Мишкуването е на почит там, а предателството е геройство. Нямам думи просто, такова падение в национален ефир рядко се вижда, поне малко да бяха замазали, а те вече съвсем остро влизат и се гаврят с играчи и зрители, имат ни за блатните птици там.

# 993
О, представянето на Калин ме заслепи и забравих да напиша, че Ръждавичка е също тъпа "голяма бяла птица"- как може да има толкова лоша преценка, че да се хвърли на врата на Мирослав? Нали се изживява като треньор? Всъщност не знам от какво значение е честта при тях...Но най-малкото това , което показва вече системно в игрите, в т.ч. на терен, е непоносимо. Ако изобщо е искала да си създаде име- резултатът е "млада префърцунена невротичка, която освен да крещи по арената и да насмита хората за друго не става". Вчера голяма част от грешките, които сините допуснаха бяха от нейното постоянно тръшкане и навикване...

# 994
Стори ми се от промото, че Миро утре не играе изобщо, така ли е?
Сигурно един път е играл и са го пуснали срещу Радостина, затова не ни го показват. Искат да ни изненадат Grinning

Даже вече го чувам:
Павел: Мирославе, я кажи колко си килограма
Мирослав: амимимимимимими 65.
Павел: Идеааааално, може да си избереш една от жените на Безименните, и те са по толкова. Пекин не влиза в това число, тя е майка кралица капитан до живот, нямаш право да я избираш.
Мирослав:  Чудесна идея, съгласен съм.

# 995
Мдааа.

Някой отбеляза ли "пророчеството" на Павел, че на финала Калин с "ейййй толкова" ще остане от победата

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:28 от S. Saturn

# 996
  • София
Аз изобщо не съм изненадана от тъпотията на продукцията, даже още вчера го писах. Оптимистично се надявах на нов капитан, но реалистично - сложих 60% за сценария днес. Просто 7 сезона гледам предаването и знам до колко могат да са прости.
Иначе да е друг капитанът, а не Пекин, беше очакван развой заради рейтинга - Траян щеше да реди домино, а Пекин още да е на понтона. Ключовото - не беше друг капитан, а пазител за Ж4. И да, няма да ме изненада и елиминационна капитанска да има другата седмица - и пак Пекин да може да си прати друг.

Пекин не им е важна според мен - чак толкова тъпи не са, не искат финал с Пекин, Радостина и Миро примерно, а интересен. Пекин им е важна да пази някого в трета фаза - кого, не е трудно да се предположи, а междувременно да номинира силни, които да се елиминират един друг и избраният фикус да няма почти никаква конкуренция на този финал. Не е спойлер - органически ги мразя и избягвам - просто мои мисли.

Иначе браво на Траян, браво и на Калин. Единият ме подразни с преувеличение с колко е победил, а другият с прекалено честната си игра 🙂 Чак мислено му се карах - да спре да е такъв, но в крайна сметка Калин нямаше да ми е толкова симпатичен, ако не беше точно такъв. Та финално - браво на Траян за победата, още по-голямо браво на Калин - страхотен млад човек и мъж - за пример е! Симона от него да гледа - как се държи човек и когато печели и когато губи!

И да, поне битката беше хубава, равностойна, без мръсни номера даже и от продукцията.

Стана дълго, та за социалната част - по-късно.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:38 от gg__

# 997
Не искам да омаловажавам победата на Траян, макар и наистина да прозира леко неспазване на правилата, обаче Калин досега показва адаптивност в битки, дори и за първи път да вижда дадедо нещо. Хваща цаката бързо и побеждава. Днес зацикли на този катапулт, повтаряше един и същ неработещ модел, което е доста нетипично за него. Като 2-3 пъти не се получава, сменяш тактиката. Той се опита да я смени на 15-а плочка и после пак по стария модел. Или не се е сетил да пробва трети вариант, или умишлено е губил време. Странно е.

# 998
Добре, признавам си, че като пиша тук малко ми спада огорчението от несправедливостта. Но не разбирам защо се прави? Защо след като всички харесваме определени хора, а други критикуваме и недолюбваме- за кой ли път ни се налагат като "победители" някакви неясни субекти? Да не изреждам... За да ни се натрият носовете на "обикновени хора", че никога, ама никога в живота няма да е "нашето"? Защо трябва да се измислят тези безумни "ходове"- то не бяха сандъчета, то не бяха очеизвадни пропуски, като тази вечер с това откъде трябва да се слагат плочките... Защо се прави това? Да предположим, че съм лекар-хирург. Тази вечер за пореден път ми са налага мнението, че не най-добрият печели, ако друг е решил нещо си. Разстройвам се. Обществото иска от мен да съм точна и полезна в утрешната си работа. Но е възможно да не съм, защото тази вечер Нова ТВ ме е разстроила? Защо пък да си давам зор? Ама Хипократова клетва?...И аз съм човек като всички други- защо искате от мен да съм съвършена в професията си, като ми се дават примери непрекъснато, че не съвършените, а хитрите и нагаждачите печелят? Може да не е много по темата, но трябва да махна тези мисли от себе си, за да мога да заспя и утре да продължа да служа на обществото. Лека вечер!

# 999
Мда, определено плочките на Траян не са наредени от самото начало. На клипчето в ИГ на Игрите много ясно се вижда. А мисля, че това си е правило на доминото и на Траян щяха да му трябват повече от 1 секунда, за да ги нареди точно. Така че това си е била победа за Калин. А тъкмо бях решила да не се ядосвам.

# 1 000
  • София
Аз не бях забелязала, но ММ се ядосваше, че плочките на Траян бяха наредени на 50 см от гредата. Няма как да паднат втори. Но повече ме ядосва това, че Калин участва във всяка битка от седмица насам и няма изгледи да почива.
Ръждавичка много се изложи, вече не я искам във финалната тройка. Чикагото бил простоват. А ти скъпа си лошо възпитана.
Траян сбърка с това предимство, ама и той си е глуповат.

# 1 001
Пиша за пръв път тук, но чета от известно време просто защото ми е интересно. Тази вечер си беше малко цирк епизода не мога да лъжа. Бутането на Пекин този епизод беше толкова очевидно, че дори и малкият ми брат, който гледаше до мен се възмути. Аз харесвам Пекин попринцип, обичам да гледам мислещи хора, но не разбирам защо продукцията толкова си я котка... Даваш и постоянно капитанство и ако пада, да пада. Тя спечели миналата седмица, нямаше да и развали статистиката много. Просто продукцията сякаш иска още повече да направи Пекин злодей (тя си е от начало, но сега определено предобриха). И това с "наградата" на Траян си беше смях в лицето на играча директно. То по това което показват (или не показват досега) се вижда колко им дреме за Траян, ама момчето си е свясно и никак не е слаб на арената. Калин го правят мъченик без да искат според мен, виждат че прави най-зрелищните битки и че всички играчи вътре не искат да излизат точно срещу него и го пращат на всяка битка откакто е при жълтите, за да има suspense. Ама предусещам че той ако не отиде другата седмица на резиденция, ще започне да окапва (което ще е супер зле за последната седмица). Всичко това са неща, които са изговаряни тук още преди днескашния епизод. Като човек, който е учил кино и телевизионния език и похвати не разбирам защо продукцията е толкова прозрачна в действията си. А само като си мислех да се пускам миналата година, за crew в продукцията, смях...

# 1 002
  • тук и там
И на мен ми се губи логиката..Айде -Пекин го играе злодей,имаме Дино и Чикагото ,които да го играят клоуни малко и да ни правят смешното,защо обаче героят не побеждава накрая а винаги е някой нехаресван..Ей това ми е чудно..Като е сценарий,поне накрая да има хепи енд,както обикновено става в киното-добрият,макар и очукан,полужив,предаден,побеждава лошите...А в ИГ обратното все става..
За демонстрацията на това как по нечестен начин,с помощ(връзки), скатаване,манипулации и интриги стигаш далече не ми се отваря дума.За това как за едни може,за други не може също.."Страхотен "пример дават ,няма що..
Пък и не се ли замислят малко,че такива шоута са за разтоварване,да си пуснеш вечер тв-то и да разпускаш,не да те товарят с нагласени битки ,наглост и интриги и там..

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 00:34 от Кайсия

# 1 003
И на мен ми се губи логиката..Айде -Пекин го играе злодей,имаме Дино и Чикагото ,които да го играят клоуни малко и да ни правят смешното,защо обаче героят не побеждава накрая а винаги е някой нехаресван..Ей това ми е чудно..Като е сценарий,поне накрая да има хепи енд,както обикновено става в киното-добрият,макар и очукан,полужив,предаден,побеждава лошите...А в ИГ обратното все става..
За демонстрацията на това как по нечестен начин,с помощ(връзки), скатаване,манипулации и интриги стигаш далече не ми се отваря дума.За това как за едни може,за други не може също.."Страхотен "пример дават ,няма що..
Тук логика няма, нарича се шуробаджинащина. В живота си съм се нагледала на това, работила съм на високи позиции и знам какво е някой да е човек на шефа. Може и да си въобразявам, но нямам друго смислено обяснение. В живота си всеки от нас всеки ден се сблъсква с несправедливости, но тук вече се прекрачиха всякакви граници и това откровено отблъсква, защото ние все още притежаваме някаква чувствителност.

# 1 004

От това което съм забелязала те не искат Калин да отпада. Днес специално от една страна бутнаха Пекин да си починела, но от друга искаха да нахранят отново Жълтите. Знаеха, че Калин ще избере яденето и въобще отсвириха личните награди. Залагаха много Калин да спечели, но той загуби на косъм. Затова го скастриха така да си опича акъла и "да не стане втори случайно". Но за да нямаше тези догатки за бутанията просто трябваше изцяло да дадат капитанството на Калин, нямаше да го има този разговор сега. А това за типажите, всеки от останалите играчи в момента е типаж точно като по сериалите, но за разлика от сериалите където всичко е по сценарии, все пак ти залагаш на финала кой ще спечели - да можеш да дадеш определени елементи в полза на определен играч, но накрая си зависи от играчите. Няма как да си на 100% сигурен. Като говорим за сценарии - по сценарии според мен Калин въобще не е бил в сметките на продукцията за главен герой може би до към края на фаза 1, след като отпаднаха някои определени играчи, те започнаха да акцентират малко повече на него и поне сценариино това което се случи с неговото преминаване при жълтите стана супер. Сега каквото и да си говорим Калин изгря като образ в жълтите и сложи фокуса върху себе си за пръв път от началото на предаването, докато Феномените екранно дадоха малко задна. Като цяло сезона е много по интересен и щеше да е още по-добре ако не се бъркаха толкова много в играта и бяха оставили определени неща да се случат от самосебе си, плюс е че за разлика от миналата година тук те успяха да намерят баланса между герои и злодеи.

Общи условия

Активация на акаунт