💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 11 (17.11 - 23.11)

• 170 845
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Много ми е мъчно за Калинката, надявах се сериалът да е с щастлив край, но вече нямам надежди.
Но какво ли се изненадвам, то си е така всеки сезон. Пфу. Само заради нашето момче ще догледам.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 11:16 от January_

# 1 051
Направо ми е тегаво да гледам играта вече:(
В момента в играта са 11 играча,до осмицата трябва да отпаднат точно трима.Добре,тази номинационна тази вечер е ясна...жълтите падат,следва съвет коалицията праща Алекс.Утре не е ясно каква ще е битката,...едно е ясно,ако паднат отново,Калин ще се бия с Алекс...ако бият...може би Алекс ще е срещу Сапунджиева,която ще отпадне.Значи другата седмица ще гледаме,как отпадат двама,един на капитанска и един на елиминационна.До тук добре...но въпросът ми е,при какви обстоятелства Пекин, най-сетне, ще отиде на битка та да видим силната жена...Честно хора,отвратена съм от сценария.

# 1 052
Добре, че не гледах снощи, а само ми разкаха, че сигурно щях да счупя тоя телевизор Simple Smile

На мен Мирослав силно ми напомня като присъствие на Данглар от филма за Граф Монте Кристо. Всъщност и в двете екранизации на това велико произведение на Дюма, Данглар изглежда по много сходен начин -  досущ Миро Канадския Мухъл.

# 1 053
Аз съм почти убедена, че другата седмица Ръждавичка ще падне от Пекин на капитанската елиминация в нагласена битка и Пекин ще заграби анулета и грошове. Тогава вече и Дяволо ще изтрещи. А дано тази седмица е Сапунджиева от Алекс. Тазвечершната битка е ясно, че е синя.

# 1 054
  • София
Много се смях на казармата на Александър.
Хем им пили нервичките, хем с тази си стратегия явно умело дълбае под бронята на Николета, която се впечатлява от подобни мъже, които да са лидери и командват. Мога и да спекулирам, но така съдя по нейните синхрони, а и после защити Алекс пред Д-р Пекин, която тя го обвини за загубата на териториалната.
Сякаш Николета отново дава признаци, че ще смени коалицията... Ако не сега, то следващата седмица ще стане.

Скандализиран съм от решението на продукцията да не дадат капитанство на Калин с всичките му привилегии, а го изпратиха да води чужди битки. Е, извинявам се, но такава наглост просто няма!
Д-р Пекин - вечният капитан, който не ходи и на битки, а други се бият вместо нея. Само че тя си запазва двата гласа.
Скандално!

Голям любимец ми е Чикагото, но сам си е виновен за изгубеното доверие от Дино и Траян.
На този етап от играта всеки търси по-стабилни и силни съюзи, защото финалите наближават и никой не иска точно тогава да е на пангара. Както видяхме по-късно и на капитанската битка, винаги всичко може да стане и нищо не е гарантирано, дори и за най-добрите.

Искам специално да похваля Ръждавичка. 23 год. момиче а такъв железен характер и толкова инициативна и пробивна. И то попаднала все сред силни мъже, личности, характери, фаворити. Тя беше част от сърцето на Феномените, после на Ф4, взеха и първо братчето, а после и таткото и въпреки това, сега отново е в отлична социална позиция. Първо, тя е жена, колкото и да е добра, най-силните мъже могат да и имат респекта, но и леко да я подценяват. Второ, тя е близка с Траян. Добре, той ще предпочета Дино пред нея, брат за брата, но след това е тя. Тук е бетонирана в тази тройка. Тройката обаче стана четворка, а тя много умело се насочи към Мирослав, за да се пазят и да бъдат два на два в четворната НЕкоалиция/съюз. Мирослав също оцени хода и остана доволен. Това са фактите в момента в племето на Феномените. Отделно Чикагото си я харесва и дори тя да го номинира, той едва ли ще тръгне реваншистки. Така си мисля. Те се харесват, но пътищата в играта ги раздели. Чужди решения и ходове, лични избори и пр. Да погледнем и в перспектива за финалното племе. Ако Ръждавичка отиде там с Дино, Траян и Миро, а там отидат и Алекс и Калин, ами то тя никога няма да бъде гласувана. Никога. Тя е в отлични отношения и с Николета и с Радостина. Реално Ръждавичка не се понася само със Сапунджиева и с Д-р Пекин, но там е повече на приказки, защото те двете никога не са били в едно племе. Има неприязън, но никога не знаеш... Да кажем, Чикагото е на равното/неутрален. Сапунджиева и Д-р Пекин са срещу нея. Но всички останали играчи са в отлични отношения с нея. Тя дори и без анулет не виждам как и защо да бъде гласувана на съвет, а какво остава и с него.

Битката беше интересна и драматична в края. Макар да имам някои съмнения, че са го режисирали заради съспенса. Траян имаше сериозно предимство след чука и чак пък за 1 секунда... Моля ви се... Но окей и така да е, няма значение, беше много интересно. Ако Д-р Пекин беше на тази битка, Траян щеше да я е завършил, докато тя е още в морето. Първо Д-р Пекин никога няма да може да мине обръчите на ръце. Но както и да е.
Битката имаше 5 елемента. На 4 от тях Калин беше по-добър. Хайде 3. Защото този с финалното редене на плочките както писах ми е леко съмнителен. Или са презаснемали или нещо друго, но е кърпено.
Калин натрупа аванс след трите курса с обръчите и плуването, а после и на целенето с нунджакото си задържа аванса. Траян беше по-добър само на 1 елемент. Но оказал се най-важния, чука и коша. Там си е до усет и калибрация. Аз лично се изненадах, че Калин не му намери цаката. 6-2 точни попадения за Траян. Това си е множко. Защото Калин както каза Александър е кадърен. Намира цаката на подобни пипкави неща. Но както се казва, винаги можеш да загубиш битка. Не е твоят ден, не е твоята игра и т.н. Понякога наистина си е и до малко шанс.  И понеже имаше плуване (каква рядкост за този сезон) няма начин да не го разгледам. Ами и двамата са слабички във водата. Калин е малко по-добър. Но автоматично това им намалява доста от комплексността, защото ако се даде тежка игра с много плуване те нямат никакъв шанс срещу Фифо, Момчил и Георги, но аз това го бях писал още преди два месеца, така че се повтарям...

# 1 055
Зачетох се в старите спойлерни теми от август и ми направи впечатление, че никой не беше надушил Калин дори като участник преди да мине финала. Това само показва колко малко го вълнуват популярността и суетата в социалните мрежи. И сега е така — докато много от другите се надпреварват по пози и софри, нашият Калин се катери, снима светлините на града и тренира в дъжда.

Развоят на играта е доста грозен и оставя горчив привкус. Несменяемата Пекин от една страна, а от другa — гладният, прашен и изцеден Калин, който въпреки всичко изнася всички битки с несменяема усмивка. Този оптимизъм е толкова зареждащ и различен на фона на грозното схемаджийство и скатаването на останалите.

Не знам как човек като него изобщо е попаднал в Игрите, но знам, че Продукцията не иска честни, спокойни, мислещи и смели играчи. Taкива са прекалено над нещата и няма шанс да влязат в техните коловози. „Социалната част“, както мило я наричат, всъщност е сбор от всякакви гадни номера и коалиционни кроежи — и е топ приоритет на Продукцията. Те я търсят, подклаждат и поощряват.

Когато си склонен да правиш схеми срещу силните — получаваш привилегии и протекции. Когато пък се правиш на смел и можещ — хайде на арената по два пъти на ден, да видим колко ще издържиш.

Затова Ралица и Павел така наблягат, че това било „социален експеримент“ — или, между нас казано, долнопробен сеир със спортни елементи. И затова усетих как Ралица с леко саркастичен тон нарече Феномените „секта“ — как смеят тези хора да не се хванат за гушите, а да го раздават лежерно и да поставят човешката сплотеност над „великата“ им игра...

Любим кадър от снощи: изтощеният Калин спи докато Продукцията му готви балтията, за да бута Пекин напред. Забележете как прилежно си е сгънал горнището за възглавница. Подредено е момчето. SleepingInnocent

# 1 056
  • София
Благодаря за линка за минаването на гъбките от Миро.
Само дето го бях преглеждал това. Епизод 8, териториалната битка. Мислех си да не съм пропуснал някъде нещо, макар че реално нямаше как. Имам всички записи + личните ми записки по епизоди.
Ами не, гледах го и на забавен каданс, Мирослав не докосва земята или не и по начина, че да бъде свирено нарушение. Според мен не докосва земята. В най-лошия случай има лизване, но не се подпира, не стъпва с крака си, просто не е добре заснето. За мен това си е по правилата.

# 1 057
  • София
Аз пък се надявам другата седмица психото да отпадне на капитанска, ех, мечти...

И не разбирам какво толкова ще стане, ако Николета обърне палачинката, честно. Пак са 3 на 3 гласа. Освен да извади сабите срещу коалицията, ама... Може продукцията да я накара/убеди колко ще бъде епично да ги използва срещу Пекин.
Така или иначе нека Калинчо си отиде на елиминация да си спечели още някой грош.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 11:29 от January_

# 1 058
Ако Ръждавичка отиде там с Дино, Траян и Миро, а там отидат и Алекс и Калин, ами то тя никога няма да бъде гласувана. Никога.
Според мен това е много грешна преценка. Любимката на Дяволо е добра на терен, но самото и присъствие там ще предполага мъжете да са с безумните 15 кг жилетки. Вие бихте ли си оставили това шило, дето в торба не стои, за финал. Мъже с мъже са съпоставими, докато присъствието на жена на финалната фаза е риск за всички мъже- винаги има елементи, в които една жена е по-добра или "по-къса" или по-подходяща. Пък и що за победа за един мъж е да бие жена на финал. Дино ще е първият, който ще я нарочи и ще привлече Траян и Миро за каузата. Друг е въпросът срещу кого ще я изпращат- вероятно друга жена. Според мен Николета обаче спокойно може да бие Ръждавичка, ако се съсредоточи. Не е така пренавита и не и е на всяка цена. С плуването ще я довърши.

Така че тези историйки с "принцесата" на Феномените са от друга приказка. Нито Калин и е "братче", (защо в умалителна форма е неизвестно), нито Алекс и е баща- за него си мисля, че дори с удоволствие ще я изпроводи. Много му дуднеше и злословеше тя на него. А мъж като него помни.
Така че сега на мен ми е ред да направя онзи жест с ръцете на Симона, когато изпрати Лапунов на заколение. "Генерал" била. Ще и се, ама друг път. Долна сплетница и интригантка е...

# 1 059
Пост от Траян Simple Smile

# 1 060
Много харесвам Траян и само се надявам да са го объркали с Мирослав и всъщност победителят да е той. Макар че е гол като пушка и няма пукнат грош, а ще му трябват. Мирослав за сметка на това има доста грошове,които стиска като чичо Скруч и не харчи за никой.

# 1 061
Да, аз чак взех да се чудя какво ги е "издразнил" задкулисно. Това си беше гавра, както казваш. И съответно - злобничко отмъщение.
Лапунов и Калинчо са трън в очите на продукцията. Млади, можещи, възпитани и т.н. Заплаха за техния човек. По-рано бутнаха Лапунов и веднага след това онзи Томи му разкриха измамите да се маха да не каже нещо си мисля, явно и той е забелязал нещо в дракона. Защо иначе да го държат и чак след Лапунов веднага да го разкрият, мълчали са, гласили са нещата. Калин нямаше начин и него да бутнат веднага , стана любимец и на играчи, и на публика, ще си го влачат докато издържи , но ще го съсипят физически. На Алекс са му сложили мерник, с Иво се оправиха чрез блатните недоразумения. Бе щом на Тъполета и просветна сценария и си вика , че е тренирана , какво да се крие толкова, смятайте колко им е омръзнало и на патиците да стоят на завет и да ги гледат, затова и плямат глупости дано някой зрител заблудят. Павел и Ралица са в час с всичко, те са един екип, та да не се правят по разни касти , че не знаели какво става, ами са и участвали в сюжета.
Какво като има саби, анулети и не знам какво си. Това са предмети взимани на битки справедливо или не. Кои отпадат от състезанието-победените в битки. Това не е ТВ сериал, шоу, не знам какво си. Това си е спортно състезание за мен поне с елементи на бонуси за представяне , затова и продължава няколко месеца. Има си отбори, има си битки, има си награди след битки и т.н. То вярно вече и актриси взимат без капацитет за нещо, ама ...Аз го гледам като състезание за воля и способности спортни на участниците. Не го гледам за социалната игра , първо викам за отбори, после за отделни състезатели и накрая за победител. Та..шоу , ама спортно да го кажем, но вече и това не е.

# 1 062
Траян напълно ненужно влиза в обяснителен режим. Той е играл, както е знаел. Не виждам и някой, кой знае колко, да му търси сметка. Ако е имало нещо нередно, то продукцията е виновна. Те са там да следят, не той.

# 1 063
Принципно не разбрах за какво се обяснява Траян.Не мисля че е имало хейт срещу него,а по-скоро подкрепа за Калин.Както и да е
За мен  е ненужно,но явно го  жегват коментарите в интернет.

# 1 064
Направо ми е тегаво да гледам играта вече:(
В момента в играта са 11 играча,до осмицата трябва да отпаднат точно трима.Добре,тази номинационна тази вечер е ясна...жълтите падат,следва съвет коалицията праща Алекс.Утре не е ясно каква ще е битката,...едно е ясно,ако паднат отново,Калин ще се бия с Алекс...ако бият...може би Алекс ще е срещу Сапунджиева,която ще отпадне.Значи другата седмица ще гледаме,как отпадат двама,един на капитанска и един на елиминационна.До тук добре...но въпросът ми е,при какви обстоятелства Пекин, най-сетне, ще отиде на битка та да видим силната жена...Честно хора,отвратена съм от сценария.
Дано не, искам Сапунджиева на финалите, да отпадне Радка

Общи условия

Активация на акаунт