💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 11 (17.11 - 23.11)

• 170 511
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 550
Пекин не игра и се постара да спечели последното място. Подхвърляше по някоя дума за по-достоверно как иска да спечели и дотук. Ралица й го каза в последната игра преди елиминациите, Пекин, естествено, отрече.
Прецени, че й стига толкова изолатор и си тръгна с радост.
Което е добре за играта, защото пак ще разбъркат племената. Вече беше почнало да става твърде еднообразно.
Радостина е много богата, после става бушон. То си й беше казано многократно, дано харчи разумно и поднесе някоя изненада. Няма изненади при Николетчето, но като я слушам, поне ме приспива. Докато невротикът Алекс ме присяга към дистанционното. Калин е по-добре да мълчи загадъчно и само да мига с тия сини ли, пъстри ли, какви очи имаше там.
Та играта се рестартира отново и това е добре. Не, че вече не сме видяли почти всички възможни комбинации, но сега върви към финал и дано е различно.

# 2 551
Изобщо не разбирам този хейт по Пекин ,ако беше мъж щеше да е голЕм играч ,обаче щом е жена е злобна кучка.Рално и доктора правеше същите схеми от ден едно ама на него му викат с уважение доктора ,а на Пекин,която също е "доктор"и боксьор  -кучка и прасЕ в социалките и форумите.  Пекин е най-комплексният и интересен играч за сезона лично за мен ,всяка маймуна може да се катери и да минава халки- тая игра трябва да е нещо повече ...
Най-вече хейта е и  от жени ,което наистина ми изумява .
Ако трябваше да наема един човек на работа като CEO  или за член на семейството ми -без колебание щеше да е Пекин.
Успех.

# 2 552
  • Буркина Фасо
А защо въобще му викат канадеца - отишъл на 16 години, мотал се в нормалното училище до 18, после завършил тва другото набързо - примерно до 19. Това са 3 години в Канада. После се върнал при приятелката си и сега е на 36, тоест след 3 годишния престой в Канада, от 17 години си е в България.

стюардесата и толкова години тр.стаж като такава няма, а е стюардеса. Simple Smile

# 2 553
  • Sofia
Коя е Мишето и каква е школата и ?
Не виждам смисъл да се сравняват Калин и Пекин .Те дори житейски са на съвсем различни нива.Калин е млад ,абсолютно необременен психически ,играе за кеф като малко дете .Пекин е по-зряла ,вряла и кипяла ,лекар е и работи в  реала в тежък и мизерен ресор на здравеопазването в която малко от
диванните коментатори и мъжагите от терена ще се справят .
Аха, викаш това, че работи на мизерно и кофти място и дава правото да е кофти човек!? Ми добре, няма да споря! 😂😂

# 2 554
За вчерашните недоразумения с вагонетки, чували, торбички и т.н обвинявам изцяло продукцията и гейм мейкърите им. Нещо в игрите, което ме натоварва да гледам кажи- речи колкото жилетките им са трасета, по които няма коридор за всички играчи. Малоумно е. Като си сложил четирима, направи 4 коридора и нека за всеки си има съоръжение и препятствие, защо три люлки на смъртта и видиш ли четвъртия на изчакване, ами аз чисто стратегически може да съм решила да играя с определено темпо, защо трябва да го удрям на спринт в борба за коридор с друг играч. И после нямало количка, ами няма, вие не сте предвидили, никой не беше виновен от играчите, трябва да се реши бързо как да действат ама те и от продукцията нямаха вече полезен ход от там насетне, като вземе чуждата количка- греда, защото друг я е натоварил, да го караш да разтовари и пак да товари също не става, да седи и да чака количката да се върне от другия играч пак булшит. А това дори не бяха трудно предвидими ситуации, за да не се направят корекции в самата игра.

# 2 555
Този изолатор е отвратителен. Видяхме какво направи за нула време с Алекс, едва издрапа битката. Ходеше като пиян. Не разбирам наистина, защо е това издевателство над коректни участници. Павел стоя на изолатора, защото отпадна от битка. Раду също. Беше просто алтернатива, за да останат в играта. С какво Калин, Алекс, а дори и Пекин заслужиха това? Ако още една седмица стоят на изолатора, няма да им останат сили за финала и ще си заминат първи. Как ще се бият с охранените Траян, Дино, Чикаго. Не, не. Просто няма начин да останат там. Рада да мисли малко с тая глава. Ха дано!

# 2 556
  • София
Фаза 2 беше голяма мъка за гледане (тя още не е свършила, но каквото и колкото и шокиращо да се случи, няма да промени нищо, така че мотото си остава: "Надежда тука всяка оставете"), нещо което "предвидих" когато писах обобщението за предишната фаза 1. В момента в който "размениха" племената (защото сега с едно изключение, сините са Жълти, а зелените - сини) стана най-неравностойното разпределение на силите за всички сезони (тук смело мга да включа и колумбийските сезони, където дори най-големите доминации на едно племе над друго бледнеят пред нашият "прецедент"). Никакви смени, нито отвличания можеха поне за момент да променят факта, че дори нямаше нужда да чакаме да видим каква ще е битката, защото си знаехме, че каквото и да бяха дали, Жълтите ще паднат (единственият въпрос беше дали това ще стане с 3 или 5 обиколки разлика).
И накрая всичко добро което случи във първата фаза беше тотално развалено и зачеркнато във втората.
Ще зачекна малко темата с рейтингите, които на база "официални данни" изглеждат впечатляващо (дори напоследък си позволиха да добавят още един рекламен сегмент по време на епизодите, което ги направи негледаеми защото снощи сметнах: час двайсет и няколко минути епизод и почти 50 минути реклами: халал да ви са, но аз си превъртях тези реклами, така че ).
Аз все пак разгледах (доста) по-обхватни данни, и въпреки по-добрите резултати спрямо сезон 6-ти, сегашния сезон е по-малко (с разлика) гледан от четвърти и пети, просто тази есен базата на всички гледащи телевизия и по-малка (проста математика: 800 хиляди от 2 милиона е 40%, а 720 хиляди от 1.6 милиона е 45%)

# 2 557
Чудя се кой луд гледа тези реклами..
Задължително започвам да гледам 30-40 мин по-късно като минимум и се превъртат когато дойдат. Ако искат и 1 час да ги направят, все едно.
Правете така и вие.

# 2 558
Пекин беше в сутрешния блок на НОВА. Онзи ден, когато Ивайло беше при Гала, в края на интервюто, почти тръгна рекламата и се чу как Гала каза, че видяла Пекин в телевизията. Хахахаа и на следващия ден Пекин отпадна, много готин спойлер се получи.
Последната седмица беше мъчително да се гледат ужасно гладните и мръсни хора на изолатора. Като военопленници бяха, това не е човешко. От друга страна неприятно впечатление правеха сините на резиденцията, постоянно плюскащи, пиещи, готвещи, на Хелс китчън го обърнаха. И капака изповедта на Миро, няколко несвързани изречения, от които стана ясно, че няма никакво образование, не успя да обясни какво учил, явно нищо. Започвам да се чудя как ще лустросат по студиата, след победата, лош материал.

# 2 559
  • София
Ами естествено, че е главен герой (според мен), а така съм задал въпроса, за да се знае все пак, че е мое мнение, а не ви го слагам като едва ли не ''библия'' че после пак ще има, подвеждащ въпрос, втълпява ни се, че е главен герой. За това питам дали сте съгласни или не сте съгласни с мен. Простичко е.
Има трима главни герои: Ръждавичка, Д-р Пекин и Калин. + един добър поддържащ герой, който така разви играта си, че вече и той е главен герой (и не е само заради речта му, доста преди това се разви играта му, но сега вече се бетонира) и това е Александър.
Чикагото имаше потенциал за главен герой, но не искаше да се набива в светлините на прожекторите и да води играта. Той си е айляк да си бичи биричка и хапва и да прави шоу. Той и Дино са от т.нар. обичани поддържащи хумористични образи. Можеше да бъде нещо повече, но е късно вече.
Така ги виждам аз нещата.
Най-големия главен главен герой за този сезон отпадна рано, рано. Шопа.

# 2 560
Ама то образованието не е нужно на добрия данъкоплатец, за да не задава много въпроси. Откъде изобщо го изкопаха този М. Да му съберем по левче социална помощ, както е свикнал и да върви да се лекува. 2025 година сме! Отдавна не се прехласваме пред емигранти. Напротив. Сто пъти по-трудно е да се справиш тук, да оцелееш физически и социално. Този М. е с толкова объркана ценностна система, че ИВ му е по-важно от жена му. Още повече, ако това е първо дете след 20 години брак? Да теглят чоп и на който се падне табелата- на него да я дадат. Не знам какво трябва да направи М. за да ме впечатли- да дари бъбрек? Оф, събота е. Дано продуцентите се напият групово днес и полицията ги залови всички пияни преди да направят катастрофа и по етапен ред след Димо...

Сега виждам отговора на Дяволо- анкети се правят възможно най-безлично. Това , че някой върши работа по подръжката на сайта, не може да накланя плоскостта на отговора, както сам се е усетил. Не се пита така, но това да е кусурът...
А за главните герои- много дълга тема. Представят се най-различни персонажи- на английски ГГ се наричат LEADS. Ако ви интересува повече вижте скрития текст:
Скрит текст:
1.   Централна фигура – неговите действия, конфликти или емоции доминират в шоуто и привличат вниманието на зрителите.
2.   Лидер или влиятелна личност – ако играта или динамиката в шоуто се върти около него и той оказва голямо влияние върху други участници.
3.   Разпознаваем и харизматичен – ако публиката го запомня, коментира и се интересува от неговите действия повече от другите.
Примерно, в реалити шоу като „Big Brother“ или „Survivor“, главният герой често е този, който предизвиква най-много драматични моменти или е в центъра на историята, независимо дали е „добър“ или „лош“ в очите на зрителите.
Психологически профили и защо всички в ИВ са ГЛАВНИ ГЕРОИ (МОЖЕТЕ ДА СИ ПОСТАВИТЕ ВСЕКИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В НЯКОЯ КАТЕГОРИЯ)
1. Лидерът / Авторитетът
•   Води групата или влияе върху решенията на другите участници.
•   Често получава уважение (или страх) от останалите.
•   Пример: участник, който организира съюзи в „Big Brother“ или „Survivor“.
2. Антагонистът / „Лошият“
•   Създава конфликти, драматични моменти или спорове.
•   Може да е манипулативен, саркастичен или провокативен.
•   Пример: участник, който се скача с почти всички или саботира другите.
3. Любимецът на публиката / „Симпатяга“
•   Привлича симпатии с искреност, доброта или уникална личност.
•   Често се представя като „герой“ в очите на зрителите, дори без да е стратегически активен.
•   Пример: участник, който оцелява благодарение на добрата си връзка с останалите и зрителите.
4. Комичният / Забавният герой
•   Прави шоуто забавно с шеги, непредсказуемо поведение или странни идеи.
•   Може да е „главен герой“ дори без драматични конфликти.
•   Пример: участник, който винаги разсмива останалите и зрителите.
5. Подценяваният / „Dark Horse“
•   Не изглежда като ключов играч в началото, но изненадва с тактика, умение или късмет.
•   Зрителите започват да го забелязват като главна фигура по-късно.
•   Пример: участник, който тихо печели задачи и изненадва всички в последния момент.
6. Трагичният / Емоционалният герой
•   Става център на историята заради лични истории, драми или изпитания.
•   Зрителите се ангажират с неговите емоции и съпреживяват трудностите му.
7. Мистериозният / Неочакваният герой
•   Действията му са трудни за предвиждане и привличат внимание.
•   Появява се като ключова фигура без ясно обяснена роля в началото.
Важно: В реалити шоуто „главен герой“ не е официално титла, а по-скоро как публиката и продуцентите го избират чрез внимание, история и конфликти.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 11:46 от victoria vassileva

# 2 561
Гледах подкаста с Ваня и Пекин. Ваня разправя на Пекин, че Калин приличал на Лейди Ди. Че има прилики - има. Ама той си е по. Ето ви доказателство

# 2 562
  • Bayern
Траян с какъв ''интерес'' слуша историята на Миро Grin

# 2 563
Фаза 2 беше голяма мъка за гледане
Виж темите тук колко коментара имат! От продукцията ще вдигат банкет... Стори лайна е скучен но като екзекуция беше добро. Просто Пекин беше почти перфект злодей а Калин перфектен герой. Миналия сезон   беше пълен провал този сюжет и като цяло целият сезон много слаб. Явно смятат че е нужен за да задържат интерес до сливането и може би са прави колкото и тъжно да е. А да сравняваш със сезоните от ковид годините няма голям смисъл.

# 2 564
  • София
Просто главните герои миналия сезон бяха много дразнещи и скучни.

Общи условия

Активация на акаунт