Проблем с майка ми

• 1 491
  • 74
  •   8
Отговори
# 45
Стига глупости, овдовях на 51, вече съм на 71 почти, да не броим месеци, нищо не стана, синовете се доизучиха, намериха си пътя,  повече години от тези 20 съм сама, общуваме от далеч,  помагат за големи решения, не се омъжих, живея, не се намесвам. Успешни хора са, кой каквото поиска го получи. Не знам от къде идваш  и накъде отиваш, явно от далечното минало минаваш от тук.

# 46
Но не всички са като теб.
Просто синовете ти  са случили на майка.

# 47
  • Варна
Боже, боже... Доколкото помня, май викингите изгаряха заедно с умрелия мъж също и жена му. Ама това е било преди векове.

Авторът си има живот, който да живее. Майка му е мръднала, да се лекува.

П.п. Имам пред очите си властна и контролираща майка, която точно така се опитва да контролира порасналия си син, но той е малко под 20-годишен. Не й се дава момчето, малко по малко си извоюва пространство и личен живот, но това става постепенно и с цената на ужасни караници между двамата, много тежки думи, казани един на друг. И пак опитите продължават, само малко да свали гарда и тя пак го започва. Не си го причинявай, авторе. Оправяй си нещата за чужбина и сподели плановете си точно 2-3 дни преди да заминеш. Както казаха назад, даже си изнеси багажа предварително и последната вечер може да спиш у приятел. Може после да се чувстваш зле, но повярвай ми, ако стигнете до разправиите, които аз слушам редовно, ще се чувстваш много по-зле, защото ще си кажете ужасни неща.

# 48

Ти коя си, че ще даваш оценки на компанията? А?

Все повече си мисля, четейки, да не се е включила майката с тези коментари.

# 49
По-скоро е мъж, който се чуди в кого по-напред да се припознае – дали в починалия съпруг, чиято жена ще го удари на живот след смъртта му, безсрамницата, дори, пу-пу-пу, да не чуе дяволът, може и друг мъж да си намери, вместо да се вкопчи в деца и внуци и да им пие кръвчицата, или в сина, който трябва да се натиска в бащиния си дом, за да си пази наследството, защото а е мръднал навън, а лошият му брат му го е отмъкнал от устата.

# 50
  • София
Тя майката сигурно е на около 50-55 г. Каква единствена радост в деца и внуци, когато е в разцвета на силите си!? И какво наследство, като е жива и здрава, че да стои синът да варди панелката!?
Тя и да намери друг мъж, той какво общо ще има с имотите ѝ? То бива такава назадничавост, че на майтап докарва вече.

# 51
Ужас! Спрете се най- после! Нормално си е момчето, има си живот и планове, гони си ти. Майка му в момента е проблем, не мисля, че пак има нужда от лечение, просто е време да се вземе в ръце и да разбере, че е време да се устрои като сам човек, не да се мъчи да се прикачва за детето си.

# 52
  • София
Точно затова всички, с изкл.на F, май сме единодушни, че е необходимо майката и сина да се разделят и да има граници в отношенията им.
В случая синът би следвало да се огледа, че е на възраст да се отдели и да стане самостоятелен. Да порасне. Тогава и майката ще се осъзнае (вероятно), че животът не е да бъде майка-орлица, а да го живее. И не само с сондиране на внучета и дебнене на възрастните си вече деца.

# 53
  • София
Но не всички са като теб.
Просто синовете ти  са случили на майка.
Вие за наследството ли се тревожите? То не е казано, че ако се събере с някого ще се оженят и ще я наследи. Може да си прехвърли имотите на децата, а може и да се изнесе при мъжа. Пък и никой не е длъжен да оставя наследство, не знам дали знаете.

# 54
  • София
Ама жената не е задължително да проима нов мъж.
Може да се вижда с приятелки, да ходи на театър и опера, да се запише на екскурзионни пътувания, да открие интересно хоби, може хиляди други неща от това да се затвори вкъщи и да дебне сина си и инкасаторката.
Че и на възраст да е. Нима не познавате активни вдовици/вдовци, които пътуват, забавляват се, живеят спокойно и уверено.
Миналата година моя близка на 80 изкара сама НГ в чужбина, за да може децата ѝ да си празнуват с приятели, внуците с гаджета и никой да не се чувства длъжен да стои с нея на празника. Нейна млада позната е екскурзоводка и тя беше с нея и с групата ѝ. Беше невероятно доволна, макар и изморена от пътуването.

# 55
Не съм чела всички коментари, но основното видях. Дали са ти добри съвети, единственото, което мога да ти препоръчам и аз е да стиснеш зъби докато се изнесеш. Искрено съжалявам за майка ти, дано се стегне  на някъде, че ще прокуди всички около себе си. Дай и книги, които да чете за отровни родители, карай я редовно да излиза с приятелки, подстрекавай я да иде на фитнес, пилатес, народни танци все тая. Нека си купи нави готини дрешки, нека помага да детето на, което е баба.. като цяло мозъка да и е зает с други неща. А ти - искрено се радвам, че си осъзнат. Просто бягай недалеч и успех.

# 56
Авторе, майка ти проектира баща ти и отношенията си с него в теб. Казваш, че не си единствено дете, но братя/сестри очевидно са семейни или поне отделени и ти (подсъзнателно) за нея се явяваш заместник на баща си. Прави ти проблем за почивката защото това те отдалечава по някакъв начин от нея, а перспективата да има нещо повече между теб и момичето, с което си бил, за нея означва буквално, че те губи. Изнасяй се. Ако местенето в чужбина ще отнеме повече време, се изнасяй на квартира докато се случи. Преди това седни и говори с майка си. Обясни и, че не я изоставяш, а отиваш да преследваш мечтите си. Че ще се чувате редовно, ще се виждате по вайбър (примерно), че винаги ще си до нея, когато има нужда, но е време да вземеш собствения си живот в ръце. Оставането ти там е вредно не само за теб, но и за нея и ще става все по-зле.

# 57
Гледай само майкати да не си доведе  истински приятел у вас.
...
Изнасяйки ке от вкъщи даваш възможност да се танеки някой.
Това мъж да го допусне... за нищо значи не стана.
Нали разбираш, че това е синът й, който е на 24 години и трябва да се изнесе, да има собствен живот, приятели, гаджета, сексуални партньорки, пътувания, жена, деца, семейство, а не да варди майка си и имота й? Както каза Елора, още малко ще го посъветваш да й топли леглото, че да не се нанесе някой там.

По-добре синът ми да ходи по секс почивки с по-голяма жена, отколкото да ми стои до полата и да остане вечен ерген, чакащ ме да умра и да наследи половината от имота, за който после да се изпокара с останалите си братя/сестри, защото е дал жертва целия си живот за него.
Авторът вече е в капана на майка си, дава и на нас, и на нея обяснения, че само ходил на почивка с приятелка, не му била гадже. Ама авторе, това е емоционален инцест. С който искаш ще ходиш на почивки, сега ти е времето. Стига се обяснява на майка си по 20 пъти на ден къде си и с кого. На тия години тя дори не е нужно да знае кого водиш по почивки, с кого спиш или не спиш.

# 58
  • Варна
Другия път й кажи, че отиваш на почивка с приятел, а не с приятелка, а също и че ще делите една стая. Може рязко да спре да мрънка за ходене по мероприятия с жени, пък били те и каки. Щото, нали, алтернативата е с мъже...

И още нещо. Живот и здраве, като заминеш в чужбина - живееш на общежитие и спите по 2-3 човека в стая. Това да е версията. Щото такива майчици  орлици и в чужбина отиват, и там се нанасят. Звучи абсурдно ама и такива сме ги чели тука. Така че - няма място за гости и край.

# 59
Майката е нещастна и като  другите нещастни иска всички да са такива. Несъзнателно, но няма друг вариант. Това е правилното и  друго няма.

Общи условия

Активация на акаунт