Проблем с майка ми

• 2 097
  • 90
  •   7
Отговори
# 75
Не бих й казала 1-2 дни преди заминаването, ще й бъде шок, ще припадне или ще вдигне кръвно и в Спешното.
Как ще заминеш, ако се случи това?
Бих почнала лек разговор и в един момент да я питам- как ме вижда в бъдеще. Ако почне да разказва, как хубаво ще си живеете заедно и т.н. е време да станеш директен, даже груб.
Съобщаваш й, че заминаваш в командировка и след време нова версия- колко добро предложение си получил на място. През това време може и да е свикнала да живее сама.
От чужбина като й се обаждаш й разказваш само позитивни неща, никакво споделяне на проблеми.
Родителите в България преекспонират всяка дреболия, затруднение на децата им в чужбина.

# 76
Да, да сравнително примирено ще го приеме. Друг път.
Нотариусите и те деца  хранят.
Аз достатъчно пъти намекнах, че има брат.
А варианта някой да  й изпие мозъка е съвсем реален.
Тези с изпитите мозъци и те сигурно на младини не са вярвали.
Първият, за който се сещам е с три деца и петима внуци.
Така си организира нещата, чи са няма нищо на свое име. Гаджето е на годините с децата му, доста грозна картина.

# 77
  • София
Да, да сравнително примирено ще го приеме. Друг път.
Нотариусите и те деца  хранят.
А варианта някой да  й изпие мозъка е съвсем реален.
Тези с изпитите мозъци и те сигурно на младини не са вярвали.
Първият, за който се сещам е с три деца и петима внуци.
Така си организира нещата, чи са няма нищо на свое име. Гаджето е на годините с децата му, доста грозна картина.
Тя като е вдовица децата вече са наследили баща си и така не се прехвърлят идеални части на трети лица. Познатия ви с внуците и децата как е успял да е едноличен собственик на всичко та някой да му го вземе?

# 78
  • Paris, France
Добре като зэмине за чужбина?
Това ще прекрати обсесията като с магическа пръчица?
Не.
Може ли да отстои на всички резултати, които ще са в негов ущърб?
Едва ли, аз виждам само някакви приказки в облаците, нищо сериозно като мисъл "ако направя това, ще стане това".
Думите са като на човек, който гони вятъра.
Никакъв вятър не гони. Момчето е само на 24г и просто иска лично пространство и лично време. Това в чужбина ще го има в излишък, особено в началото.

Обсесията няма да се изпари, но той ще е далече и ще я усеща много по-слабо и това го пиша от опит.

Пишете за жената все едно е на 90г. На 50-60г живеем както сме живели на 40 и 45г и нямаме нужда от патерици. Много от приятелките ми останаха вдовици. Някои се вкопчиха в децата си, но никоя няма нужда от надзор, редовни посещения и внимание.

А за намирането на гадже - ми той и до полата и да стои, тя пак може да намери гадже и да го обезнаследи. Имал бил брат. И къде е този брат когато е минал инкасатор, майката купила фиба, хляб или риба?

# 79
Да остарее в полата на мама, че да не загуби някакви тухли? Това пък никога не е стояло  под въпрос   От мързел някой може да го направи, при мама, тя да решава живота му, че и се женят и скандали  със снахи идват ,за две стаи максимум. 
 Който е способен си купува и не чака. Да чака мама да се гътне , че и по-цветисти изрази има, та да наследи половин  жилище, даже не е половин в много случаи, има си вече дял наследство.. Селски манталитет и това.

# 80

И какво като има брат? Ще отиде зад гърба му да му отмъкне... какво? Laughing
Не знам какъв ти е проблемът, но много изкривени представи за хората изобщо и семейството в частност имаш.

# 81
Авторът сигурно няма да влезе вече, но не е чудно, защото темата му е направо безобразно обсебена и оплескана с тия щуротии Simple Smile

# 82
  • Варна
Дано поне да чете.

Ужас, някои хора съвсем са изплискали легена. Да стои да я варди от златотърсачи, жива да не бях...

# 83
Такива майки много рядко се променят към по-добро (да не кажа, че не се). И моята е същата - държи се по всякакъв безумен начин, само и само да е на нейната. Какво ли не съм чула, какви ли не скандали, обиди, следене, пак скандали и всичко, ама всичко от палитрата. Разбира се, накрая, за всичко, винаги, виновната съм аз. Граници? Ако съм далече/не се прибирам в дома ѝ, горе-долу. В момента в който наближат празници и/или разбере/заподозре, че ще съм в града, се почва всичко отначало. Разговори? Никакъв смисъл. То не може и да се случи, много добре знае къде да удари и как.
Така че, авторе, късай, бягай и не се обръщай. Ще ти е трудно в началото, ще мислиш, че ти си сбъркания, че си виновен - не, не си. Махай се, и живей. И мисли отсега къде ще нощуваш, ако държиш поне понякога да се прибираш в родния град, но на спокойствие.

Подкрепям
И моята майка а същата, на 23 или 24 години бях с най добрия ми приятел на почивка (подчертавам че никаква романтична връзка не е имало никога между нас) и ми вдигна луд скандал…. Само като  пример
А да не говорим че какъвто и партньор съм имала, никога не го е харесвала … само синовете на нейните приятелски са подходящи..

бяхме и заедно на психолог, и жената и каза, че съм вече доста над 30 години и тя няма право да се намесва така в живота и в изборите ми (това намесване е било цял живот, независимо от възрастта ми)
Е майка ми каза, че тази психоложка не е компетента и така и никога повече не отиде там.
Така че направете си сметка, сигурно и на автора е същата

# 84
Да, много рядко такива хора се променят.
Това са някакви изтрещели токсични хора. Без мозък и свръх егоизъм.
То и в темата гледам има такава токсична, която най-вероятно се припознава в майката.

Ми майката да си търси мъж. Даже по-добре. Тамън ще има кой да я оправя, щото явно от сина си скоро ще почне да иска.
Защо жената да не търси друг мъж? Лошо ли е? Престъпно ли е?
Но както казахме, границита са му майката.
Който може ги поставя и свива сърмичките на който трябва, който не може пие студена вода и слуша мама.

# 85
Как точно ще се намесва в живота ти, ако живееш в собствено жилище или квартира, имаш собствени доходи и си независим? Родителите се месят там където дават и отсреща вземат, медът върви с жилото.

# 86
Родител винаги може да се опита да се меси и изнудва емоционално, независимо от материалната независимост и физическата отдалеченост на сина, дъщерята. Зависи от неговия характер и доколко се позволява.

Авторът получи доста мнения, някои крайни и може да се ориентира за себе си. Би могъл да сподели и с брата/сестрата и да чуе някой, който все пак познава добре майката и ситуацията.

# 87
Не разбирам защо някой седи и пише подобни измислици!
Убедена съм, че е измислица тази история!

# 88
Е нали и други подобни истории бяха споделени по симпатия, защо точно тази да е измислица.

# 89
И да е измислица точно тази, подобни си има,  много родители съсирват живота на децата си. Сами може повече да грешат, но са техни решения и грешки.

Общи условия

Активация на акаунт