Паническо разстройство - 66

• 1 706
  • 63
  •   2
Отговори
# 45
Да,и много други по-лоши неща са ни се случвали.Лекувайте се.

# 46
Да и на мен ми се е случвало много пъти.
Какъв е проблемът за определен период да се забави темпото и да мързелуваш и спиш. Вършат се само неотложни задачи.
И лечение! Но не с алкохол, че ще стане по-зле положението!

# 47
гледайте да си намирате работа (хобита) и да занимавате съзнанието си. един ден седмично е добре, но при повече...

# 48
Аз днес имах най-ужасната си паник атака. От 10 дена намлям ципралекс за да мина на бринтеликс и днес от нищото чак ми се схвана лицето. Беше ужасно. Кръвното ми беше нормално, но имах чувството, че ще умра. Изпих половинка ксанакс за пръв път и заспах за 4 часа.
От какво стана това? Вече ме е страх да излизам.
За алкохола забелзвам, че ако се пие дори и малко влияе на нервите. Не прибягвайте към него като заместител.

# 49
Защо е този преход? ципралекса не е особено силен,а преминаваш на нещо още по-слабо.Защо е това мъчение?

# 50
Защо е този преход? ципралекса не е особено силен,а преминаваш на нещо още по-слабо.Защо е това мъчение?

По препоръка на психиатъра, защото смята, че е по изчистен и може би съм свикнала с ципралекса.
Аз не искам да пия по принцип бензо имам ксанакс в мен от години, днес за пръв път използвах половин.
Вие кой АД бихте препоръчали да сменя.
Явно днес получих ПА заради намалената доза на ципралекс.

# 51
Аз не съм психиатър и нищо не препоръчвам.Просто ми е интересно защо така.Пила съм и двата (в различни периоди)и не съм имала проблем.

# 52
Аз не съм психиатър и нищо не препоръчвам.Просто ми е интересно защо така.Пила съм и двата (в различни периоди)и не съм имала проблем.
Много е трудно да намериш правилния доктор и лекарство.
Сякаш бях най-добре на ципралекс. Направо съм на път утре да си пия цялото хапче  ципралекс и това е.

# 53
Обсъди го с лекуващия лекар.Сподели за постоянните мисли и симптоми, може да добави нещо към лечението.То така не е работа.Покрай събитието, което ми предстоеше няколко дни предварително бях подлудяла от тревожност, та не бях пила клонарекс от 4 месеца и ударих 0.20 мг., но не ги усетих.Събитието мина и замина, хвърлих се в дълбокото и нищо не се случи.Мина ми през ума да не ходя изобщо,страх да не получа ПА, да не се изложа, да не си тръгна въпреки, че не искам, дали ще се успокоя ако дойде ПА и т.н и т.н ... още при тръгването треперех като лист, но не ми се живее в миша дупка.Запалих колата и си изкарах страхотно няколко дни.В главата страхът винаги е по-страшен от колкото в действителност.Горда съм със себе си.

# 54
Обсъди го с лекуващия лекар.Сподели за постоянните мисли и симптоми, може да добави нещо към лечението.То така не е работа.Покрай събитието, което ми предстоеше няколко дни предварително бях подлудяла от тревожност, та не бях пила клонарекс от 4 месеца и ударих 0.20 мг., но не ги усетих.Събитието мина и замина, хвърлих се в дълбокото и нищо не се случи.Мина ми през ума да не ходя изобщо,страх да не получа ПА, да не се изложа, да не си тръгна въпреки, че не искам, дали ще се успокоя ако дойде ПА и т.н и т.н ... още при тръгването треперех като лист, но не ми се живее в миша дупка.Запалих колата и си изкарах страхотно няколко дни.В главата страхът винаги е по-страшен от колкото в действителност.Горда съм със себе си.
  Браво на вас, че сте се изправили срещу страховете си и трябва да сте горда със себе си!

# 55
Психолозите са като врачките, с тази разлика, че репертоара им е по-беден.
Ако врачките имаха право да пишат рецепти, щяха да са много по-успешни терапевти.
Моето мнение е, че на психолог трябва да се дава диплома само ако поне един път в живота си е бил в депресия, и се е излекувал сам.

И през Бринтеликс съм минал. На мен ми действа много слабо.

# 56
ние едва ли знаем какво му се върти в главата на този лекар. може би иска да намали дозата и да я сложи на по-слабо лекарство като постепенно да спре употребата и на новото
eautendre не те ли е страх от КАТ - то ясно че не взимаш наркотици, ама доста лекарства дават фалшиво положителен резултат. Иначе поздравления - така се прави. Всички трябва да са като теб и да превъзмогнат страховете си - за съжаление в доста случаи без патерица помощник ( лекарство) не става.

# 57
Психолозите не са врачки.
Не пишат рецепти, или поне нямат право.

# 58
Честно казано за всичко друго се притеснявам, но не и за това.😂 Каквото, такова дет се вика.

# 59
Психолозите са като врачките, с тази разлика, че репертоара им е по-беден.
Ако врачките имаха право да пишат рецепти, щяха да са много по-успешни терапевти.
Моето мнение е, че на психолог трябва да се дава диплома само ако поне един път в живота си е бил в депресия, и се е излекувал сам.

Пред време един психолог в Станфорд си направил та.ак с психиатрите - накарал студенти да твърдят, че чуват звуци и гласове и ги пратил на прегледи при психиатри. Проблемът е, че някои от тях толкова добре се вживяли в ролята, че даже ги прибрали в стационари. Били инструктирани, че ако ги приберат веднага да кажат, че нищо им няма и да се опитат да убедят персонала да ги пусне. Ама повечето се затруднили с това - единия го измъкнали чак след месец.

Другото е, че, въпреки, че описвали едни и същи симптоми получили различни диагнози - повечето шизофрения, но имало "депресия" и др.

Който го интересува да си гугълне Rosenhan experiment.

На кратко - психиатрията също не е кой знае колко точна наука - работи на "проба-грешка".

===

На мен Золофт веднага ми действа - депресията и тревожността изчезва. Животът отново е хубав. Кусурът, който намирам е, че ставам прекалено спокоен. На мен ми трябва малко стрес за да съм по-работоспособен. Но това е по-добре от депресията и тревожността.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 18:23 от N_ik

Общи условия

Активация на акаунт